Premier League
24/12/2016

Vuurwerk in Premier League: Southampton tegen Tottenham Hotspur

Vuurwerk in Premier League: Southampton tegen Tottenham Hotspur
Een spectaculaire wedstrijd die rond de jaarwisseling gespeeld wordt, is Southampton tegen Tottenham Hotspur. Beide Engelse clubs zijn gewapend met Nederlandse inbreng. Virgil van Dijk en Jordy Clasie spelen tegen de Spurs van Vincent Janssen die waarschijnlijk niet kan meespelen wegens en enkelblessure. Doelman Michel Vorm zal het duel waarschijnlijk ook vanaf de bank bekijken. De bookmakers pakken eind van het jaar nog eens extra uit met knallende pre-wedstrijdquoteringen. Doe mee en kies voor het speelsysteem dat het beste bij jouw voorspelling past.

Southampton

Met de zevende plaats in de Premier League staat Southampton (24 punten) momenteel zes punten achter Manchester United, dat zesde staat. Tottenham Hotspur staat met 33 punten op de vijfde plaats. Die posities zijn dus niet direct binnen handbereik, bovendien wordt de druk van onderaf steeds groter. West Bromwich Albion en Everton azen met één punt minder ook op de zevende positie van Southampton. Bournemouth, Stoke City en Watford hebben 21 punten en kunnen de kerstdagen voor het team van Virgil van Dijk en Jory Clasie nog flink verpesten. Winnen van Tottenham Hotspur is dus heel belangrijk voor de thuisploeg, die met Van Dijk de meest besproken verdediger van de Premier League in de gelederen heeft. De speler van de maand November wordt gelinkt aan topclubs als Arsenal, Liverpool, Chelsea, Man. City en Manchester United. Volgens de Daily Telegraph ziet de international een mogelijke transfer als “de kans van mijn leven”, maar bronnen binnen de club melden dat Van Dijk in ieder geval tot het einde van dit seizoen bij The Saints blijft spelen.In de schaduw van de centrale verdediger gooit ook ex-Feyenoorder Jordy Clasie hoge ogen in Engeland. De middenvelder wordt door zijn coach Claude Puel op handen gedragen. De Franse trainer is uitermate tevreden over de manier waarop Jordy Clasie (25) zich manifesteert. In het duel tegen de Spurs wordt Clasie volgens Puel ook weer een sleutelspeler: “Hij ziet het spelletje goed, heeft een goede techniek en kan dus meer dan alleen maar bijdragen in defensieve zin”, looft Puel de Oranjespeler.

Nog niet het seizoen van Vincent Janssen

Terwijl onze landgenoten bij Southampton de sterren van de hemel spelen, wil het voor de Nederlanders bij Tottenham vooralsnog niet lukken. Michel Vorm heeft voorlopig geen zicht op een basisplaats en moet genoegen nemen met een rol als tweede doelman. Spits Vincent Janssen kwam afgelopen zomer met veel ophef over van AZ, maar kon nog nauwelijks imponeren. Eind oktober leek de doelpuntenmachine eindelijk los te zijn, maar een enkelblessure gooide opnieuw roet in het eten. Manager Mauricio Pochettino is ook voorzichtig met het terugbrengen van de aanvaller. Vorig week leek Janssen tegen Burnley weer tot de wedstrijdselectie te gaan behoren, maar belandde alsnog op de tribune. Ook voor de topper tegen Southampton is het hoogst onzeker of Janssen in actie gaat komen.

Wedstrijdoverzicht voor Southampton - Tottenham

Van de twee teams kampt Southampton met de meeste blessureleed. Zo is het nog niet zeker of doelman Alex McCarthy weer kan spelen. Ook voor middenvelder Jake Hesketh is het nog afwachten of de coach er een beroep op kan doen. De Southampton-aanvallers Charlie Austin, Jeremy Pied en verdediger Matt Targett zullen niet tegen The Spurs gaan treden. Vincent Janssen is bij Tottenham Hotspur niet de enige geblesseerde speler. Ook de Argentijnse middenvelder Erik Lamela blijft aan de kant. Beide coachen hebben alle krachten nodig, want de winstkans gaat nogal gelijk op. Tottenham won het vorige duel bij Southampton met 0-2. Die keer daarvoor werd het gelijkspel 2-2. Drie jaar geleden wonnen The Spurs met 2-3 van de thuisploeg. De allerlaatst ontmoeting tussen deze twee ploegen was in mei dit jaar. Het duel werd gespeeld in het stadion van Tottenham en werd gewonnen met 1-2 van Southampton dat toen die tijd nog onder leiding stond van trainer Ronald Koeman.

Wat denken de bookmakers?

De overwinningskansen lijken voor beide teams gelijk en ook de bookmakers vinden het lastig om een echte favoriet aan te wijzen. Een klein beetje geluk is dan ook wat je nodig hebt als je er een gokje op wilt wagen. Aan de pre-wedstrijdquoteringen zal het in ieder geval niet liggen. Bij een goede voorspelling wordt je inleg sowieso verdubbeld. Zo wordt winst van thuisploeg Southampton door de bookies x 2,75 keer je inleg beloond. Winst van Tottenham Hotspur krijgt een quotering van x 2,55 mee. Blijft het duel op een gelijke stand steken? Dan wordt er x 3,20 uitgekeerd door de wedkantoren. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-wedstrijd Southampton – Tottenham Hotspur wordt gespeeld op woensdag 28 december om 20:45 uur in het St. Mary’s stadion te Southampton. Scoor dit jaar nog via de bookmakers van VoetbalGokken.nl![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers