Serie A
03/07/2020

Inter Milaan strijdt voor titelkansen tegen Bologna FC 1909

Inter Milaan strijdt voor titelkansen tegen Bologna FC 1909
Komend weekend wordt de strijd om het Italiaanse kampioenschap weer voortgezet. Juventus heeft de beste papieren en Lazio Roma volgt op plek twee, maar Inter Milaan hoopt nog de lachende derde te kunnen worden. Om die hoop levend te houden moet er deze zondag wel gewonnen worden van Bologna, die zich in de middenmoot van de Serie A begeeft. Op wie zet jij je geld?

Antonio Conte: “Winnen van Bologna is een hele prestatie”

Inter-coach Antonio Conte riep bij zijn aanstelling dat hij absoluut een keer kampioen wou worden met Inter Milan. Die uitspraak achtervolgt hem nog altijd en ook dit jaar lijkt de titel een lastig verhaal te worden. Met de thuiswedstrijd tegen Bologna voor de boeg weet hij dat puntverlies de kampioensdroom voor dit seizoen definitief om zeep helpt: “Winnen tegen een uitstekend Bologna, dat veel intensiteit brengt, is een geweldige prestatie. Ze staan pas elfde, maar elke ploeg wint moeizaam van ze.”

“Lukaku belangrijk in ons aanvalsspel”

Conte rekent deze zondag weer op onze landgenoot Stefan de Vrij, maar ook op  de scoringsdrang van het spitsenduo Lautaro en Lukaku. “Onze twee spitsen zijn erg belangrijk in het creëren van een goed aanvalsspel. Lautaro is een man die meerdere kwaliteiten bezit om bij het doel van de tegenstander te komen. Net als Lukaku is hij een atypische aanvaller. Maar vergeet niet dat zelfs Romelu als hij een open veld voor zich heeft, een zeer snelle speler is. Ze weten goed te communiceren en we werken hard aan deze verbinding. Ik werk met vertrouwen toe naar Bologna, want ons hele team doet het geweldig, ook zonder dat we de bal hebben.”

Trainer Bologna: “Inter maakt weinig fouten”

Siniša Mihajlović is sinds vorig jaar trainer van Bologna FC 1909. De Servische oefenmeester speelde als voetballer ook voor Internazionale en weet dus exact hoe die club in elkaar steekt. Vooraf schat hij de kansen op winst dan ook klein in voor zijn ploeg: “Het gat met Inter is enorm groot. Ze maken bovendien weinig fouten en winnen bijna alles.”

“Inter nog niet goed ingespeeld”

De 51-jarige manager ziet wel dat Inter enkele zwakke punten heeft en heeft wel vertrouwen in de uitdaging die hem zondag wacht in Milaan: “Hoewel ze het nu al beter doen dan voorbije seizoen is het wel een team met veel nieuwe spelers. Door de coronacrisis hebben ze niet echt aan elkaar kunnen wennen. Hierdoor zijn de spelers die gekocht zijn nog niet allemaal goed ingespeeld op de rest van het elftal. Hopelijk kunnen wij daar van profiteren, maar het kwaliteitsverschil tussen Bologna en de topploegen (Inter & Juventus) blijft onverminderd groot.”

Statistieken

Internazionale Milaan staat derde en heeft acht punten minder dan koploper Juventus. Het verloor dit seizoen alleen van Juventus (tweemaal) en Lazio.Bologna FC liet al elf verliespartijen optekenen. Daartegenover staan tien matches die gewonnen werden. De overige acht duels eindigden in een gelijkspel.

Head 2 Head

Bologna wist de voorbije jaren een aantal straffe uitslagen neer te zetten tegen Inter. Voorbije seizoen won het met 0-1 in Stadio Giuseppe Meazza. Santander (Bologna) maakte na 33e minuten de enige treffer.In 2018 won Inter wel: 2-1, maar moest het op verplaatsing wel punten laten aan Bologna: 1-1. In 2017 had de ploeg uit Milaan ook flinke kluif aan Bologna toen men voor de beker tegen elkaar uitkwam, pas in de extra time kon Inter definitief afstand nemen: 3-2.Grote uitslagen komen nauwelijks voor bij dit duel. De meest ruime uitslag dateert uit 2011. Toen wist Inter met 4-1 te winnen van de Rossoblu.

Huidige vorm Inter Milan

Inter begon vertwijfeld aan de herneming. De moeizame 2-1 zege op Sampdoria werd gevolgd door een teleurstellende 3-3 tegen Sassuolo. De voorbije weken herstellende de ploeg van Conté zich door op verplaatsing bij Parma met 1-2 te winnen en midweeks met 6-0 te winnen van Brescia. Die laatste wedstrijd vond zonder enkele sterkhouders plaats, onder meer Lukaku kreeg rust met het oog op het slot van de Serie A.

Huidige vorm Bologna FC 1909

Bologna won sinds de heropstart pas eenmaal. Dat er verloren werd van Lazio en Juventus mag geen verrassing zijn. Amper een week geleden werd er met 1-2 de maat genomen van Sampdoria. Midweeks ging het echter weer mis 1-1 thuis tegen nummer negen Cagliari, de ploeg waar voormalig AZ-speler Ragnar Klavan tegenwoordig speelt.

Lappenmand

De thuisploeg moet het zondag doen zonder Stefano Sensi. De centrale middenvelder liep twee weken terug een dijbeenblessure op. Ook de 28-jarige Matias Vecino ontbreekt in de match tegen Bologna. De centrale middenvelder van Inter heeft last van zijn meniscus. Als derde en laatste speler zit Marcelo Brozovic in de lappenmand. De Kroatische middenvelder heeft een kuitblessure en zal zijn kicksen zondag derhalve niet onderbinden.Bij Bologna heeft de medische staf hun handen vol aan kwetsuren die in de voorbije twee weken werden opgelopen: Andreas Skov Olsen liep op 16 juni een hamstringblessure op, Federico Santander op 21 juni een dijbeenblessure, Ibrahima Mbaye op 27 juni een spierblessure en Andrea Poli kampt sinds 29 juni met een dijbeenverrekking.

Prognose

Wij voorspellen een zege van Internazionale Milaan. Onze wedtip voor deze match is: 2-0. Wat zijn je verwachtingen voor deze competitiewedstrijd in Italië? Laat het ons weten via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en laat jouw voetbalkennis euro’s opleveren!

Quoteringen Inter – Bologna

Koning TOTO schaalt de quoteringen hoog in voor de thuiswedstrijd van Inter tegen Bologna. De hoogste odd wordt uitgekeerd als Bologna erin slaagt in San Siro te winnen. Jouw inleg wordt x 7.18 keer beloond als jij dit vooraf al voorspelde. Een gelijkspel is bij de TOTO x 4.49 keer je inleg waard. Is Inter zondag heer en meester in eigen huis en wint het van Bologna, dan wordt elke ingelegde euro hierop x 1.48 keer mee waard.
De Serie A wedstrijd Internationale – Bologna FC 1909 wordt gespeeld op zondag 5 juli om 17:15 uur in San Siro te Milaan. Ben jij erbij als Stefan de Vrij met zijn ploeg zondagmiddag aftrapt tegen Bologna? Speel vandaag alvast mee en maak kans op een beloning van Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers