Serie A
08/01/2016

Subtopper in Serie A: AS Roma - AC Milan

Subtopper in Serie A: AS Roma - AC Milan
In de Italiaanse competitie draait het nieuwe voetbaljaar weer op volle toeren. AS Roma (nummer 5) en AC Milan (nummer 6) nemen het in de jacht op de Scudetto (het Italiaanse kampioenschap) dit weekend tegen elkaar op. Beide topteams behaalden tot nu toe te weinig punten en willen het nieuwe jaar beginnen met een klinkende overwinning. Stadsgenoot Inter Milan is heer en meester van de Serie A en heeft 36 punten. De hoogste odds voor alle wedstrijden in de 19e speelronde van de Serie-A vind je op onze bookmaker-pagina.

As Roma trainer: “Dit is niet goed genoeg”

Ook in Italië zijn de topclubs weer volledig aan het voetballen. Voor AS Roma het moment om beter voor de dag te komen dan vorig jaar. De Italiaanse club, die tussen 26 september en 28 oktober nog vijf keer op rij won, staat dit moment op de vijfde plaats. “Dit is niet goed genoeg. We moeten ons vertrouwen en enthousiasme hervinden. Dat kunnen we alleen zelf ”, zegt AS Roma-trainer Rudi Garcia.

Kevin Strootman: “Ik ben weer op het veld bezig”

De trainer kan wel weer een beroep doen op middenvelder Kevin Strootman. De Oranje-international is na de derde operatie aan zijn linkerknie weer volledig herstelt. "Ik ben weer op het veld bezig. Het voelt allemaal een stuk beter. Ik hoop dat ik snel weer terug ben bij het team", aldus de 25-jarige Strootman die zich in september opnieuw liet opereren aan zijn zwakke knie. Strootman speelde op 25 januari 2015 zijn laatste wedstrijd. Tegen Fiorentina liep Strootman opnieuw een knieblessure op. De wedstrijd tegen AC Milan moet voor Strootman de eerste thuiswedstrijd worden na al het blessureleed van de afgelopen maanden. “Als de laatste stappen van mijn revalidatie ook zo voorspoedig gaan haal ik dat duel misschien nog.”

Nigel de Jong terug naar Engeland?

Terwijl Kevin Strootman eindelijk weer terugkomt op de Italiaanse velden, lijkt een andere Nederlander Italië juist te gaan verlaten. Nigel de Jong kan bij AC Milan niet langer rekenen op een basisplaats. De interesse van Leicester City - de koploper in de Engelse Premier League – komt dan ook als geroepen. Volgens de Daily Mirror heeft Leicester serieuze interesse in De Jong. De 81-voudig international zal de vervanger moet worden van Gokhan Inler bij Leicester. De Engelse club zou een bod van een kleine drie miljoen euro hebben neergelegd bij Milan. Dat bedrag kan nog oplopen tot vier miljoen euro als Leicester zich aan het eind van dit seizoen plaatst voor de Champions League. Nigel de Jong speelt vanaf de zomer 2012 bij AC Milan die hem toen voor 3,5 miljoen overnam van Manchester City. Mocht de deal tussen AS Roma en Leicester City doorgaan dan is het voor Nigel de Jong een terugkeer in het Engelse topvoetbal.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers verwachten dat AS Roma met de eer gaat strijken in deze Italiaanse suptoppers. De noteringen voor winst van AS Roma staan op x 2,00. Mocht AC Milan deze match gaan winnen dan staat er een aantrekkelijk odd van x 3,80 klaar. Een gelijkspel levert met x 3.30 ook een zeer leuk zakcentje op. Voor gokkers op wedstrijden in de Serie A is naast het gebruikelijke 1X2-systeem ook Thuis/Uit en Half-time/Full-time een populaire methode om te wedden. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd AS Roma - AC Milan wordt gespeeld op zaterdag 9 januari om 20:45 uur in het Olympisch Stadion te Rome. Wie gaat deze Italiaanse match winnen? Ga jij voor AS Roma of wordt het AC Milan?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers