Serie A
25/04/20196 reacties

Topper in de Serie-A: Inter versus Juventus

Topper in de Serie-A: Inter versus Juventus
Op de dag dat in Nederland Koningsdag wordt gevierd staat in de Italiaanse Serie-A de topper tussen Internazionale en Juventus op het programma. Voor Juventus staat er niks meer op het spel: De club is al kampioen en is met nog vijf wedstrijden te gaan niet meer in te halen. Inter met onze landgenoot Stefan de Vrij staat momenteel op de derde plek en strijdt nog om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De pre-wedstrijdquoteringen van TOTO zijn ook voor dit duel hoog ingeschaald.

Luciano Spalletti: “Wij gaan echter wel gas geven tegen Juventus”

Internazionale verdedigt een voorsprong van vijf punten op AC Milan en Atalanta Bergamo, maar bij verlies van Inter kunnen zij op twee punten komen, terwijl ook AS Roma opeens weer dichtbij kan komen op drie punten. Inter doet er dus goed aan om van Juventus te winnen, wil het de laatste vier wedstrijden iets rustiger kunnen voetballen. Inter-coach Luciano Spalletti richt zich nu op het behouden van de derde plek, omdat de achterstand met Napoli (zes punten) ook niet meer te dichten lijkt: “Juventus heeft de titel verdiend gewonnen, zij waren dit seizoen nou eenmaal beter. Wij gaan echter wel gas geven tegen hen, want wij willen onze derde plek behouden.”

Massimiliano Allegri: “We willen het seizoen waardig afsluiten”

Voor Juventus staat er, behalve de eer en wellicht een winstpremie, niks meer op het spel. De club kan daardoor zonder druk voetballen, maar steekt de laatste weken niet in al te grote vorm, en zag zich bovendien uitgeschakeld worden in de Champions League door Ajax. De rest van het seizoen was de club echter ongenaakbaar. Als Inter een keer van Juventus kan winnen, is het dit weekend. Juventus-coach Massimiliano Allegri: “Het winnen van de titel was de ultieme prijs van dit lange seizoen. Komende weken gaan we alles evalueren. Wat is er goed gegaan en wat moet beter? En uiteraard willen we het seizoen waardig afsluiten.”

Eerste beslissingen gevallen

Juventus is kampioen en daarmee is de eerste Champions League-plek vergeven. Napoli heeft de tweede plek stevig in handen en aan Inter de taak om plek drie veilig te stellen. Verliest het van Juventus, dan zullen de laatste vier wedstrijden nog erg spannend gaan worden met achtervolgers AC Milan, Atalanta Bergamo en AS Roma.

Blessures

Inter kan geen beroep doen op de geblesseerde Sime Vrsaljko, terwijl zijn Kroatische landgenoot Marcelo Brozovic een twijfelgeval is. De absentielijst van Juventus kent meer namen: Zowel Caceres, Dybala, Khedira als Perin zijn afwezig. Chiellini en Mandzukic zijn nog twijfelgevallen bij de Italiaanse kampioen.

Statistieken

Het is niet vreemd dat de statistieken in het voordeel zijn van landskampioen Juventus. Toch verloor de ploeg twee van haar laatste zes wedstrijden; het zijn tevens de enige twee nederlagen tot nu toe in deze competitie. Maar ook Inter is wisselvallig en wist van haar zes laatste wedstrijden er maar drie te winnen (twee keer gelijk, eenmaal verlies).

Pre-wedstrijdquoteringen voor Inter Milaan - Juventus

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO laten iets opvallends zien: De odds spreken niet in het voordeel van landskampioen Juventus, maar in dat van Inter. Voor een zege van Inter staan de odds op x 2,39; die van Juventus staan op x 2,90 keer je inleg. Voor een gelijkspel staat de hoogste quotering van dit duel op x 3,15 keer je speelbedrag.De Serie-A wedstrijd Inter – Juventus wordt op zaterdag 27 april om 20.30 uur gespeeld in het San Siro in Milaan. Weet Inter de kampioen een zeldzame nederlaag toe te dienen of doet Juventus zijn sportieve plicht? Speel mee en zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers