Serie A
05/07/20202 reacties

Topper in Serie A: AC Milan – Juventus

Topper in Serie A: AC Milan – Juventus
AC Milaan heeft zaterdag Juventus geholpen in de titelstrijd door nummer twee Lazio Roma met 0-3 te verslaan. Aanstaande dinsdag kan het die hulp weer tenietdoen door Juventus in een rechtstreeks duel ook drie punten afhandig te maken. Gaat ze dat lukken of neemt Juve ook dit obstakel?

AC Milaan trainer Stefano Poli: “Zelfvertrouwen richting Juventus is hoog”

Milan-manager Stefano Pioli kijkt met tevredenheid terug op de wedstrijd tegen Lazio. Poli wil genieten van het moment, maar wordt gedwongen ook al na te denken over de volgende uitdaging tegen Juve: “We denken al aan Juve, omdat spelen we zo vaak moeten spelen. Wel moeten we de positieve dingen opslaan en mee nemen naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Juventus. Het zelfvertrouwen richting die topper is alvast heel hoog”, zegt hij in de Italiaanse pers.

“Winst op Juve is bonus”

Volgens Poli is de ruime zege op Lazio een eerste signaal van het nieuwe Milan, dat ook weer met Zlatan Ibrahimovic speelt: ”Ibrahimovic geeft ons de kans om door te groeien als elftal. We weten onze positie en beseffen dat Juventus een moeilijke tegenstander is, maar we willen proberen aan te dringen. Het uiteindelijke doel is om met Milaan de Europa League te halen en dan is winst op Juventus een mooie bonus.”

Juventus-trainer Maurizio Sarri: “Milan zal niet gemakkelijk worden”

De doelen van Juventus zijn totaal anders: zij willen kampioen worden, Champions League voetbal veiligstellen voor volgend seizoen en ook nog eens schitteren in het slot van dit Champions League seizoen, dat eind augustus plaatsvindt. Er kan de komende maanden dus heel veel gewonnen en verloren worden. Sarri weet dat AC Milaan in dat proces een banaanschil kan zijn waarover ze kunnen uitglijden: “Milan zal niet gemakkelijk worden”, zegt hij tegen het Italiaanse Sky Sports.

“Milan legt basis voor mooie toekomst”

AC Milaan worstelt dit seizoen met zichzelf en staat mijlenver achter de Oude Dame uit Turijn, maar is volgens Sarri niet zo slecht als iedereen denkt: “In het voetbal zijn er cycli: AC Milan zit in een wederopbouw om terug te keren naar een zeer hoog niveau. Dat traject is niet gemakkelijk. Milan heeft veel goede, jonge spelers en ze leggen nu de basis voor een mooie toekomst.”

“De Ligt is groeibriljant”

Sarri vervolgt: “Wij hebben ook groeigebieden – individueel, collectief en tactisch. Eén van die groeibriljanten is Matthijs de Ligt. Hij speelt zeer volwassen voor een jonge gast, maar als team zijn we nog steeds niet in staat om onze wedstrijden in het slot te gooien. Echter, dit benadrukt ook onze kracht: we hebben karakter en inzet tot het einde en dat bezorgt ons ook vaak de overwinning.”

Statistieken

Juventus is lijstaanvoerder in de Italiaanse voetbalcompetitie. Juve heeft na dertig speelronden 75 punten en heeft daarmee zeven punten meer verzameld dan eerste achtervolger Lazio Roma (68). Op 24 juli, in de 34e speelronde, gaat Lazio nog op bezoek bij Juventus.

Head 2 Head

Amper een maand geleden hervatte beide teams het voetbal na de coronabreak met een bekerwedstrijd tegen elkaar. Het duel om de Coppa Italia eindigde in 0-0. Omdat het in Milaan 1-1 werd, ging Juventus door naar de finale. Die bekerfinale werd vervolgens met 1-0 verloren van Napoli.Het laatste onderlinge duel in Turijn in het kader van de Serie A werd op 10 november gespeeld en eindigde in een 1-0 overwinning voor Juventus. Matchwinner werd Dybala, die op aangeven van Higuain in de 77e minuut het net wist te raken. Dybala is ook nu weer in bloedvorm.

Huidige vorm AC Milaan

Afgelopen weekeinde werd er op indrukwekkende wijze gewonnen van Lazio Roma (0-3), maar een week eerder was het nog kommer en kwel. In een droevig slechte wedstrijd werd het tegen degradatiekandidaat SPAL 0-0.

Huidige vorm Juventus

Zaterdagavond wist Juventus met speels gemak af te rekenen met stadsgenoot Torino: 4-1. Ook de wedstrijden tegen Genua (1-3), Lecce (4-0) en Bologna (0-2) werden zonder noemenswaardige problemen afgerond.

Lappenmand

AC Milan-verdediger Mateo Musacchio zal pas in oktober weer kunnen voetballen. Vrijwel direct na de hervatting van het voetbal in Italië liep hij een ernstige blessure aan zijn enkel op. De centrale verdediger heeft inmiddels een operatie ondergaan, maar zal tegen Juventus niet van de partij zijn.Ook Léo Duarte (hamstring) en Samu Castillejo (dijbeenblessure) moeten dinsdagavond toekijken.Juventus heeft ook een volle ziekenboeg. Sarri vreesde voorafgaand aan de herstart voor een goed gevulde lappenmand en kreeg helaas gelijk: Merih Demiral was al geblesseerd (kruisbandscheuring in januari), maar Sami Khedira (adductorspier), Giorgio Chiellini (trainingsachterstand), Alex Sandro (binnenband), Mattia de Sciglio (dijbeen) raakte na de coronabreak geblesseerd en moeten allen het restant van de competitie missen.

Prognose

Wij voorspellen een 1-1 gelijkspel. Milan heeft vertrouwen en speelt thuis. Juventus is in een goede vorm, maar mist veel basisspelers door blessures. Marko Pjaca is bovendien niet speelgerechtigd. Deze argumenten doen ons besluiten een weddenschap op een gelijkspel af te sluiten. Gezien de odds hiervoor ook een optie die veel geld kan opleveren!

Quoteringen AC Milan – Juventus

De quoteringen van Koning TOTO mogen er zijn voor deze kraker in de Serie A. De hoogste odds keert deze Nederlandse bookmaker uit als het een gelijkspel wordt of als AC Milan in eigen San Siro aan het langste eind trekt. Jouw inleg wordt x 3.35 keer meer waard als het een puntendeling wordt. Ook voor een zege van I Rossoneri  staat er een gemiddelde quotering van x 3.35 keer de inleg genoteerd. Wint Juventus volgens jou? Een overwinning van de bezoekers - waar De Ligt, Ronaldo, Dybala en gouwe ouwe Buffon de kar trekken - kan jou x 2.07 keer de inleg opleveren!
De Serie A wedstrijd AC Milan – Juventus wordt gespeeld op dinsdag 7 juli om 21:45 uur in San Siro te Milaan. Verwacht jij een klinkende overwinning van Juventus of weet Milan na winst op Lazio ook de Oude Dame uit Turijn af te remmen? Ga voor de hoogste odds en beste deals naar Koning TOTO en win geld via een weddenschap op VoetbalGokken.nl dit Italiaanse competitieduel!

De beste Online Bookmakers