EK 2021
25/06/2016

Duitsland tegen Slowakije voor plek in kwartfinale

Duitsland tegen Slowakije voor plek in kwartfinale
De Duitse Mannschaft wist tot nu toe nog niet echt te overtuigen, maar is wel als groepswinnaar doorgegaan naar de achtste finale. Het echte vuur ontbreekt nog en wellicht kunnen de Slowaken daarvan profiteren. Eind vorige maand won Slowakije nog met 1-3 van de Duitsers in een vriendschappelijke ontmoeting. Het EK-duel in de achtste finale tussen Duitsland en Slowakije wordt afgewerkt op zondag 26 juni om 18:00 uur in het Pierre-Mauroy stadion te Lille.

Duitsers maken te weinig doelpunten

Veel volgers vinden Duitsland de beste indruk maken en ook bij de bookmakers staat Die Mannschaft nog altijd als topfavoriet te boek. Bij onze oosterburen zijn ze echter verre van tevreden over dit EK: er wordt te weinig gescoord en dat kan het team van bondscoach Joachim Löw opbreken: “In de knock-outfase krijg je vaak maar een paar kansen en die moet je benutten. Daar mag je niet slordig mee omspringen, want dan lig je er uit.”Toch is de keuzeheer wel te spreken over het vertoonde veldspel van zijn formatie. “Het is qua spel allemaal prima, maar voor de goal moeten we gewoon efficiënter zijn. We hopen dat we nu ook nog beginnen te scoren. Misschien hebben we de doelpunten opgespaard voor de knock-outfase van het toernooi.”

Spitsen scoren moeizaam

Ook Mario Gomez spreekt zich openlijk uit over de haperende doelpuntenmachine van de regerend wereldkampioen: “Dat is al vanaf de eerste wedstrijd het probleem. We benutten onze kansen niet, maar we zijn wel groepswinnaar.” Spits Thomas Müller voelt zich aangesproken door alle kritiek en erkent dat het nog niet zo lekker loopt allemaal: “Het wil maar niet lukken voor het doel”, analyseerde de aanvaller. “Ik had al samen met Gareth Bale bovenaan de topscorerslijst moeten staan.” Bale scoorde tot nu toe driemaal Müller staat nog droog op dit EK.

“Het gaat er nu echt om”

De 1-3 nederlaag van 29 mei tegen Slowakije baart de Duitsers geen zorgen. Löw paste in dat duel veel jonge talenten in. Komende zondag zal het volgens Thomas Schneider, de assistent van bondscoach Joachim Löw, totaal anders zijn: “Het gaat er nu echt om”, zei hij tijdens een persconferentie. “Het wordt een moeilijke opgave voor ons. Maar die kunnen we oplossen.”Wel zorgelijk is de fysieke conditie van verdediger Jérôme Boateng. De speler van Bayern München kampt met een kuitblessure opgelopen in het laatste groepsduel. Daartegenover staat de terugkeer van Bastian Schweinsteiger. Volgens Thomas Schneider komt de speler van Manchester United echter steeds dichter bij een basisplaats. “Hij raakt steeds beter in vorm”, verklaarde hij in aanloop naar de confrontatie met Slowakije.

Slowakije legt zich niet neer bij ‘figurantenrol’

Uitblinker aan Slowaakse kant is Marek Hamsik. Hij was dit toernooi al verantwoordelijk voor een prachtige treffer tegen Rusland en ook in het ‘beruchte’ oefenduel tegen Duitsland was Hamsik met een fantastisch afstandsschot trefzeker. De speler van Napoli SC acht Slowakije niet kansloos tegen de Duitsers: “We hebben goede spelers en onze tactiek is op de counter loeren. We hopen de volgende ronde te bereiken.” Hamsik hoopt daarin zelf ook een rol te spelen, maar roemt ook zijn medespelers: “Als team hebben we geweldig gespeeld. Als we dat zondag tegen Duitsland weer kunnen opbrengen is er veel mogelijk”, aldus Hamsik.

Nederlands tintje

Leuk detail: de wedstrijd zal worden afgewerkt op Nederlands gras. Gerdien Vloet, al 18 jaar verantwoordelijk voor het stadiongras bij Hendriks Graszoden uit het Limburgse Heythuysen moest met spoed een nieuwe grasmat leveren aan de UEFA en deed dat met plezier. Zondag wordt de wedstrijd Duitsland – Slowakije op het nieuwe Hollandse gras gespeeld. Vloet zal aan de buis gekluisterd zitten. “Ik volg altijd op de eerste plaats de grasmatten tijdens een voetbaltoernooi. Daarna komt voor mij pas het voetbal”, lacht de Limburgse.De Nederlandse arbiter Bjorn Kuipers zal als vierde man actief zijn bij deze wedstrijd.

Pre-wedstrijd quoteringen

Het zal niemand verbazen dat Duitsland door de bookmakers als favoriet wordt gezien. De odds zijn dan ook in het voordeel van Die Mannschaft. Een gokje op een gelijkspel of een stunt van Slowakije betekent een gigantische uitkering als die voorspelling uitkomt. De pre-wedstrijd quoteringen die voetbalgokken.nl voor jou gevonden heeft zijn: x 1,44 voor een overwinning van Duitsland. Mocht Duitsland weer moeite hebben met scoren en verliezen dan krijgen spelers die hierop hebben ingezet x 9,50 hun inleg. Is de stand na negentig minuten gelijk? Dan keren de wedkantoren x 4,33 uit aan iedereen die hierop heeft ingezet. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Duitsland – Slowakije is de tweede wedstrijd op zondag 26 juni om 18:00 uur. Stadion Pierre-Maurey in Lille is het decor voor dit duel in de achtste finale van EURO-2016. Zet nu in en profiteer maximaal van de extra hoge odds.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers