EK 2021
08/07/2016

Finale EURO 2016 Portugal tegen Frankrijk

Finale EURO 2016 Portugal tegen Frankrijk
Zondag wordt de nieuwe Europees kampioen voetbal gehuldigd. Wie wordt de opvolger van Spanje? De eindstrijd gaat tussen Portugal en Frankrijk. Na een zinderende eindronde met vier weken lang topvoetbal gaan deze twee landen uitmaken wie dit EK gaar winnen. Ook de bookmakers pakken extra uit en belonen spelers op dit duel met keiharde euro`s. Speel mee via VoetbalGokken.nl en profiteer van de extra hoge quoteringen bij deEK-acties. Zo krijg je een spectaculaire quotering van x 12.00 voor Portugal en x 6.00 als gastland Frankrijk het Europees kampioenschap wint.

Fernando Santos: “Ik wil pas na de eindstrijd worden gefeliciteerd”

De Portugese bondscoach Santos beseft dat het niveau van zijn ploeg niet altijd overdonderend was, maar is vooral blij met de kwalificatie. “Op een gegeven moment zal iedereen toch moeten toegeven dat Portugal de kracht heeft om tegenstanders te ontmantelen. Wij hebben altijd een plan, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Maar dankzij onze kwaliteiten staan we toch maar mooi in de finale", aldus de bondscoach.Santos had twee jaar geleden al het gevoel dat dit zijn EK gaat worden. “Tijdens een wedstrijd van twee jaar geleden in Saint-Denis beloofde ik aan mijn spelers hier op 10 juli 2016 terug te staan en dat is nu dus gelukt. Het bereiken van de finale is mijn grootste prestatie als trainer, maar ik wil pas na de eindstrijd worden gefeliciteerd”, aldus Santos volgens FC Update.

Cristiano Ronaldo: “Ik hoop dat jullie me zondag van vreugde zullen zien huilen”

Cristiano Ronaldo en co staan na minder begin aan het EK nu toch in de finale. Het is een droom voor Ronaldo als de vedette met zijn geboorteland Portugal eens kampioen kan worden. “De ploeg heeft een buitengewone prestatie geleverd om de finale te bereiken. Bij aanvang van het toernooi lukte nog niet alles. Maar we hebben er steeds in geloofd dat we hier iets konden bereiken. Ik hoop dat jullie me zondag van vreugde zullen zien huilen. Ik geloof dat de droom nu werkelijkheid kan worden”, zegt Ronaldo die vertrouwen blijft houden. “Ik heb altijd gezegd dat ik iets wou winnen met Portugal. Al 13 jaar speel ik op het hoogste niveau. De statistieken liegen nooit, het is logisch in de finale te staan.”

Nani: “Nog één keer iets speciaals laten zien”

De Portugese aanvaller Nani kijkt uit naar de finale tegen Frankrijk. “In die wedstrijd moeten we nog één keer iets speciaals laten zien”, zegt Nani die al drie keer wist te scoren dit EK.

Didier Deschamps: “De belangrijkste stap moet komende zondag nog gezet worden”

Niet alleen het Portugese elftal staat in de startblokken. Het Franse team onder leiding van bondscoach Didier Deschamps wil ook niets anders dan in eigen land EK-kampioen worden. “De focus moet nu volledig op de eindstrijd in het Stade de France komen te liggen”, zegt Deschamps die de finale bereikte door de huidige wereldkampioen Duitsland uit te schakelen. “Dit was een belangrijke stap vooruit, maar de belangrijkste stap moet komende zondag nog gezet worden. Alles moet nu wijken voor de finale. We hebben een goede kans om te winnen, maar dat geldt ook voor Portugal. Het feit dat we de gastheer van het EK zijn en Duitsland hebben uitgeschakeld, betekent nog niet dat we extra krachten hebben. Maar we geloven in onszelf. Dat doet Portugal overigens ook”, aldus Deschamps in FC Update.

Antoine Griezmann: “We hebben nog niets”

Antoine Griezmann is met zes doelpunten topscoorder op dit toernooi en werd bovendien uitgeroepen tot ‘Man of the match’ in het halve finaleduel tegen Duitsland. De Franse aanvaller is bescheiden over zijn prestaties en weet dat hij nog eenmaal tot het gaatje zal moeten gaan: “We hebben nog helemaal niets. Zondag tegen Portugal in de finale moeten we er staan”, zegt Griezmann volgens De Gelderlander.

Olivier Giroud: “Ik wil geschiedenis schrijven”

Ook Olivier Giroud wil graag met zijn team de geschiedenis boeken in als kampioen van EURO2016. “We gaan ons concentreren op de finale zondag. Ik wil geschiedenis schrijven door met het team kampioen te worden. Hopelijk komt er een geweldig einde aan dit toernooi, we kunnen nu niet stoppen en moeten doorgaan tot de laatste seconde.”

Wedstrijd quoteringen Portugal - Frankrijk

Of Frankrijk nu ook echt historie gaat schrijven is nog maar de vraag. De Portugezen zullen hun droom niet snel laten gaan. De Fransen zijn wel de uitgesproken favoriet, maar dit EK heeft wel meer verrassingen gehad. De bookmakers gaan ervoor en hebben de pre-wedstrijd quoteringen voor de wedstrijd van aankomende zondag alvast klaargezet. Zo wordt winst van Portugal x 4,50 genoteerd. Denk je dat Frankrijk de titel gaat veroveren, zet dan in op winst van de Fransen en ontvang een beloning van x 2,05 bovenop je ingelegde bedrag. Voor een gelijkspel wordt x 3,20 ingeschaald. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De finale van het EURO 2016 tussen Portugal – Frankrijk wordt gespeeld op zondag 10 juli om 21:00 uur in het Stade de France te Parijs. Maak het EK tot het laatste toe super spannend, zet in bij onze bookmakers en wordt zelf ook eurokampioen.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers