EK 2021
04/07/2016

Kraker in halve finale: Portugal - Wales

Kraker in halve finale: Portugal - Wales
De halve finales van EURO 2016 gaan aanstaande woensdag van start met een kraker tussen Portugal en Wales. Ploeggenoten Cristiano Ronaldo en Gareth Bale treffen elkaar op het veld in Lyon. De twee sterspelers van Real Madrid zullen dan gaan strijden voor een plaats in de finale waar het Duitsland of Frankrijk tegen zal komen. Volgens de bookies heeft Ronaldo de meeste kans, maar Bale heeft met zijn team betere resultaten genoteerd. Welk team gaat er volgens jou door na de finale van het EK in Frankrijk?

Chris Coleman (bondscoach Wales): “We kijken ernaar uit”

Chris Coleman - de bondscoach van Wales - wil bij zijn spelers geen paniek zaaien nu ze woensdag tegenover het Portugese elftal komen te staan. “We zijn op onbekend terrein gekomen. Of je wordt verblind door het licht en kruipt terug naar huis. Of je gelooft in jezelf en staat voor je identiteit”, vertelt Coleman op de persconferentie. “We kijken ernaar uit om te zien waar we staan en waartoe we in staat zijn. Angst is iets dat van buitenaf bij mensen wordt aangepraat. Je besteedt meer tijd aan wat je niet wil dat er gaat gebeuren dan aan het concentreren op wat je wil dat er gebeurt. De boodschap is steeds geweest dat er niets is om bang voor te zijn”, moedigt de bondscoach aan.

Coleman: “We zijn op onze hoede voor Ronaldo”

Voor Wales is de halve finale tegen Portugal ook een ontmoeting tussen ploeggenoten Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. Volgens Coleman wordt dit geen vriendschappelijk duel maar strijden de twee sterspelers van Real Madrid nu voor eigen land. “Het zijn twee van de beste spelers ter wereld. Ze kennen elkaar heel goed. Maar beide ploegen zullen hun vriendschap woensdag opzij moeten zetten, niet enkel Cristiano en Gareth.” De bondscoach maakt zich dan ook geen enkele zorgen over de trefzekere Ronaldo. “Het is wij tegen hen. We zijn op onze hoede voor Ronaldo, maar wij hebben er ook zo eentje (Bale, red) rondlopen. Dat brengt de situatie in evenwicht”, aldus Coleman in NU.

Gareth Bale: “Ons moment is aangebroken”

Gareth Bale heeft er veel zin in om zijn clubteamgenoot aanstaande woensdag in Lyon tegen te komen. Na de uitschakeling van België 3-1 heeft het team vertrouwen getankt voor het duel tegen de Portugezen. “Dit is onze tijd om uit te blinken”, zegt Bale. “Het zal een fantastische dag worden woensdag. We hebben al geschiedenis geschreven en hopelijk kan er nog meer volgen. We genieten er gewoon van om hier te zijn, we genieten van het parcours.” Bale waarschuwt Ronaldo dan ook voor het sterke team van Wales. “Ons moment is aangebroken en we kijken uit naar de halve finale. We zijn gegroeid in ons vertrouwen, we hebben geleerd uit onze fouten van het verleden”, aldus de Welshman in Soccernews.

Portugal is niet bang voor Wales

Ook in Portugal is de media-aandacht gericht op de confrontatie tussen Ronaldo en Bale. Bondscoach Fernando Santos is daar naar eigen zeggen helemaal niet mee bezig. “Wij richten ons daar niet op,” zegt Santos. “Misschien is het in Spanje groot nieuws. Spelers van hetzelfde team tegenover elkaar is normaal en het is legitiem om erover te praten.” 

Fernando Santos: “Pepe is een teamleider”

Nog een belangrijke speler in het Portugese elftal is Pepe. De verdediger, die net als Ronaldo ook bij Real Madrid speelt, is waardevol voor het team. Fernando Santos ziet Pepe dan ook als zijn rechterhand met leiderschapscapaciteiten op het veld. “Hij is een teamleider vanaf het begin van dit toernooi,” zegt Santos lovend over Pepe. “Op het veld heeft iedereen rol als leider. Zij zijn de juiste takken van de coach en Pepe is dat zeker geweest op dit EK.”

Pepe succesvol door Nederlandse leermeester

Pepe speelde in zijn carrière samen met wereldtoppers als Fabio Cannavaro, Ricardo Carvalho en Sergio Ramos. Maar volgens Pepe heeft hij het meest opgestoken van een Nederlandse speler. “Mitchell van der Gaag. Ik heb veel van hem geleerd”, liet de inmiddels 33-jarige Pepe weten in een interview met de Portugese bond. Pepe en Van der Gaag speelde zestien jaar geleden allebei bij Maritimo Funchal in Portugal, Pepe was toen pas zeventien jaar oud en kwam net over van Brazilië.

Pre-wedstrijd quoteringen Portugal - Wales

De bookmakers hebben voor deze halve finale mooie quoteringen klaargezet. Volgens de bookies maakt Portugal de meeste kans om Frankrijk of Duitsland in de finale te treffen. Winst van Portugal wordt x 2,15 beloond. Voor een gelijkspel binnen de negentig minuten staat een x 3,10 beloning klaar. Mocht Wales aan het langste eind trekken, dan kan de gokker hierop rekenen op een viervoudige beloning van de bookies. De odd voor winst van Wales staat namelijk op x 4,20 genoteerd. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van het EURO2016 Portugal – Wales wordt gespeeld op woensdag 6 juni om 21:00 uur in het Parc Olympique Lyonnais stadion te Lyon. Maak deze wedstrijd tussen de sterspelers van Real Madrid nog spannender door in te zetten op jouw favoriet en win fantastische geldprijzen bij onze bookmakers als je de uitslag goed weet te voorspellen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers