EK 2021
22/03/20194 reacties

Poule H: Frankrijk ontvangt IJsland in tweede EK-kwalificatiewedstrijd

Poule H: Frankrijk ontvangt IJsland in tweede EK-kwalificatiewedstrijd
In Poule H van de EK-kwalificatierondes spelen Frankrijk en IJsland aanstaande maandag hun tweede groepswedstrijd. Het team van bondscoach Didier Deschamps verslond Moldavië met huid en haar door afgelopen vrijdag met 1-4 te winnen. De IJslanders veroverden afgelopen vrijdag ook hun eerste drie punten. Andorra ging voor het team van bondscoach Erik Hamren door de knieën: 0-2. De Franse ploeg is uiteraard de favoriet van de wedstrijd van maandag en dat levert zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen op als de IJslandse Vikingen gaan stunten!

Bondscoach Didier Deschamps: “IJsland niet zomaar een elftal”

Met IJsland, Andorra, Moldavië, Albanië en Turkije wordt de huidige wereldkampioen Frankrijk vooraf al als poulewinnaar gezien. De eerste stappen zijn ook al gezet door met 1-4 van Moldavië te winnen. Aanstaande maandag spelen de troepen van bondscoach Didier Deschamps thuis in eigen stadion tegen IJsland, maar de bondscoach juicht niet te vroeg. “Nee, helemaal niet. Mijn spelers bekijken de wedstrijden zelf ook. Ze weten dat IJsland niet zomaar een elftal is. Op het EK2016 stonden zij in de kwartfinale. Dat succes was geen toeval. Ze hebben veel fysieke kracht”, aldus Deschamps over de tweede tegenstander deze week in de kwalificatierace.

“We hebben de kwaliteit”

De doelpunten tegen Moldavië kwamen van Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Raphael Varane (Real Madrid), Olivier Giroud (Chelsea) en Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain). Deschamps maakt zich dan ook geen zorgen over de kwaliteit van zijn ploeg die maandag in het Stade de France tegenover de fanatieke IJslanders komt te staan. “Veel hangt af van onszelf. We hebben de kwaliteit, we zagen dat allemaal al in de wedstrijd tegen Moldavië”, aldus Deschamps tegenover de Franse media.

Bondscoach Erik Hamren: “Alleen kans als we als team spelen”

IJsland kan grote landen verrassen mede door hun tomeloze inzet en volharding. Daarover kan het Nederlands elftal meepraten en ook op het WK van vorig jaar in Rusland liet IJsland de voetbalwereld vaak vol verbazing achter. In de Nations League heeft Oranje bewezen dat de wereldkampioen niet onaantastbaar is en daar put bondscoach Erik Hamren dan ook moed uit, al weet het heel goed dat bepaalde spelers van het Franse elftal in een geweldige vorm steken: “Ik heb gezien hoe Kylian Mbappé de laatste tijd speelt. Daar probeer ik mijn spelers op te voor te berieden, maar het is haast onmogelijk om je wapenen tegen een speler met zijn klasse”, begint hij zijn voorbeschouwing op het duel van maandag. “We moeten als team sterk zijn om een kans te hebben tegen Frankrijk.”
TOTO actie Nederland - Duitsland
Klik op de bovenstaande afbeelding en ga naar TOTO

“Frankrijk heeft meer individuele kwaliteiten”

“We hebben in het verleden getoond dat we dat kunnen opbrengen, denk maar aan de wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2018. Als voetballiefhebber geniet ik van dat soort wedstrijden. Frankrijk heeft meer individuele kwaliteit, maar als team kan IJsland heel veel bereiken. Dat is de kracht van ons: we gaan (letterlijk) door het vuur voor elkaar en weten dat we tegen spelers van wereldklasse tot het gaatje moeten gaan om te winnen.”

Statistieken

Beide ploegen begonnen de EK-kwalificatie dus met een driepunter. Vooral voor IJsland was de zege zeer welkom. Voorafgaand aan het duel met Andorra verloor het negen keer (Mexico, Peru, Noorwegen, Nigeria, Kroatië, Zwitserland (2x) en België (2x). En het speelde gelijk tegen Estland, Zweden, Qatar, Argentinië, Ghana en Frankrijk! Tegen Les Bleus werd het op 11 november 2018 2-2. Die prestatie tegen de Fransen is extra goed als je bedenkt dat IJsland de drie voorgaande onderlinge ontmoetingen (dik) verloor: 3-2, nogmaals 3-2 en 5-2. In de jaren ’90 wist IJsland ook al eens een gelijkspel af dwingen 1-1 op 5 september 1998 en in 1986 lukte het de Noordelingen om de 0-0 tot het einde vast te houden.Winnen van Frankrijk is er voor de IJslanders niet bij, maar Erik Hamren zal waarschijnlijk allang tevreden zijn als de uitslag van de allereerste Frankrijk – IJsland wordt voorkomen: op 2 juni 1957 werd het maar liefst 8-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Frankrijk - Ijsland

Bij TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen voor de thuiswedstrijd van het Franse elftal als volgt ingedeeld. Voor winst van IJsland wordt er het diepst in de buidel gegraaid: x 16.25 keer de inleg is en is meteen de hoogste odd van deze wedstrijd op Franse bodem. Een gelijkspel krijgt in het !X2 spelsysteem met x 6.45 keer het speelbedrag nog altijd een hoge odd voor deze wedstrijd mee. Verwacht je winst van de huidige wereldkampioen? Dan levert je dat x 1.16 keer de inleg op als Frankrijk de drie punten thuishoudt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EK-kwalificatiewedstrijd Frankrijk – IJsland wordt gespeeld op maandag 25 maart om 20:45uur in Stade de France te Parijs. Speel mee en waag een gokje op dit duel tussen twee voetballanden die wij in Nederland de afgelopen goed hebben leren kennen. Gebruik die voorkennis om een goede voorspelling achter te laten bij TOTO en win!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers