EK 2021
08/10/2014

Zweden kan concurrent Rusland thuis tik geven?

Zweden kan concurrent Rusland thuis tik geven?
Zweden speelt donderdag thuis in de kwalificatiereeks tegen Rusland. De Skandinaviers kunnen Rusland bij winst een tik geven in een onderlinge confrontatie. Ibrahimovic kroonde zichzelf in de één na laatste wedstrijd tot topscorer aller tijden van het Zweedse nationale team. Kan hij ook Rusland op de pijnbank leggen?

Graadmeter voor subtoppers

Zweden speelde uit bij Oostenrijk gelijk, terwijl Rusland wel wist te winnen tegen voetbaldwerg Liechtenstein. Geen belangrijke graadmeters dus voor de onderling confrontatie tussen beide subtoppers. Waar Zweden het vooral moet hebben van de ingevingen van Zlatan is Rusland voornamelijk een hecht collectief. Op het WK was Zweden niet van de partij, Rusland wel maar werd in de eerste ronde naar huis gestuurd. Onder andere de Belgen zaten de Russen dwars in de poulefase van het WK. Beide teams willen zich nu kwalificeren voor het EK in Frankrijk over twee jaar en weer eens een rol van betekenis spelen op een eindronde. In de afgelopen jaren wisten zowel de Russen als de Zweden geen potten te breken op eindrondes. In Nederland staat vooral de kwartfinale tegen Rusland op het EK van 2008 nog vers in het geheugen. Na een geweldige poulefase van Nederland, waarin Italië en Frankrijk met ruime cijfers aan de kant werden gezet, verloor Oranje van Rusland met 3-1 in de kwartfinale. Opvallend detail is dat Guus Hiddink toen aan het roer stond van de Russen en nu bondscoach is van Nederland.

Geen eindronde voor Zlatan in Brazilië

Zweden plaatste zich afgelopen zomer net niet door te verliezen in een knock-out wedstrijd van Portugal. De wedstrijd was vooral in het oogspringend door de ontmoeting tussen Zlatan en Ronaldo. Uiteindelijk trok Portugal aan het langste eind, waardoor Zweden niet naar Brazilië mocht afreizen. Dit tot teleurstelling van vele voetballiefhebbers, die graag Ibrahimovic op een eindronde hadden zien schitteren. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EK 2016 kwalificatiewedstrijd Zweden – Rusland wordt op donderdag 9 oktober om 20.45 uur gespeeld. Kan Zweden Rusland een mentale tik uitdelen door thuis te winnen? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers