WK 2022
12/07/2018

Frankrijk en Kroatië strijden in WK-finale om wereldtitel

Frankrijk en Kroatië strijden in WK-finale om wereldtitel
Alle kaarten zijn geschud: 62 van de 64 duels op het WK voetbal 2018 zijn gespeeld. Er resten nog twee potjes: de strijd om de derde plek. En de allerbelangrijkste van allemaal: de WK-finale. Gaat dit jaar de wereldtitel naar Frankrijk, dat in 1998 zich al de beste van wereld mocht noemen, of naar Kroatië. En dat land staat voor het eerst in de geschiedenis in de eindstrijd van een mondiaal voetbaltoernooi. Een open strijd dat koren op de molen is voor de bookmakers, want die sluiten het toernooi af met geweldige odds bij de pre-wedstrijdquoteringen! Wie wordt er wereldkampioen en wie voorspeelt de juiste uitslag?

Didier Deschamps: “De mooiste pagina wordt zondag geschreven”

De Franse bondscoach Didier Deschamps is bijzonder trots op de prestatie van zijn spelers. Terecht natuurlijk, maar Deschamps was erbij toen Frankrijk twintig jaar geleden wereldkampioen werd. En volgens hem wordt het tijd voor een nieuw hoogtepunt: “We kunnen niet in de achteruitkijkspiegel blijven kijken. Natuurlijk ben ik trots op onze prestatie destijds, maar we zijn naar Rusland gekomen om een nieuw hoofdstuk uit de Franse voetbalgeschiedenis te schrijven. Komende zondag tegen Kroatië kunnen we de mooiste pagina gaan schrijven”, aldus een poëtische Deschamps.

“Belangrijkste wedstrijd uit carrière van iedere speler”

De Franse coach weet overigens nog goed hoe het is om een belangrijke finale te verliezen. “Twee jaar geleden verloren we in de EK finale van Portugal. We hebben nu meer ervaring dan toen. Het wordt de belangrijkste wedstrijd uit de carrière van iedere speler”, zo laat Deschamps duidelijk het belang van de komende wedstrijd horen.

Mbappe: “Ik zit middenin een droom”

Sterspeler Mbappe kent de verhalen van zijn coach, maar beleefde de euforie van een eindzege – zoals in 1998 - nog nooit: “Ik was toen nog niet geboren, dus ik heb nog nooit mensen feest zien vieren op de Champs-Élysées. Het is nog niet te beseffen dit: ik zit middenin een droom. Zelfs in mijn grootste dromen had ik dit niet kunnen bedenken en ik ben een grote dromer”, aldus Mbappé bij TF1.

Olivier Giroud: “Dit is fantastisch”

Ook Olivier Giroud is uitzinnig van vreugde en kan niet wachten om de wereldtitel te gaan vieren: “Dit is fantastisch. Als kind droomde ik hier al van. De eindzege in 1998 vergeet ik nooit meer. De afbeelding van Zinedine Zidane op de Arc de Triomphe en de vreugde in de stad. Ik hoop dat wij zondag de kans krijgen zulke vreugde te delen met het volk.”

Antoine Griezmann: “Geweldige teamprestatie”

De Franse topvedette Antoine Griezmann steekt niet graag veren in zijn eigen hoed, maar prijst vooral de ploeg: “Ik ben enorm trots op de geweldige teamprestatie die we hier neerzetten. Het is fantastisch om te zien hoeveel vreugde wij de mensen in Frankrijk brengen. Dat motiveert zeker om er zondag in de finale vol voor te gaan”, aldus een zelfverzekerde Griezmann in de papierenversie van L’Equipe.

Lloris: “We zijn een compleet team”

Ook bij doelman Hugo Lloris is het vertrouwen groot. Een zege op Kroatië lijkt in zijn bespiegelingen in de Engelse en Franse media haast wel een formaliteit: “We zijn een echt compleet team met jonge talenten en ervaren krachten. Ook zijn we aanvallend en verdedigend goed op elkaar ingespeeld. De manier waarop we dit toernooi spelen is een wereldkampioen waardig”, aldus de veel geprezen sluitpost van Les Bleus.

Zlatko Dalić: “Er zijn geen excuses meer: we moeten alles geven!”

Voor de Kroaten staat er zondag meer op het spel dan de wereldtitel. De nederlaag in 1998 tegen Frankrijk staat de Kroatische voetballiefhebber nog in het geheugen gegrift. Het is de spelersgroep van nu en bondscoach Zlatko Dalic dan ook alles aangelegen om daarvoor zondag revanche te nemen: “Iedere Kroaat zal zich dat nog herinneren. Misschien dat onze lieve God ons de kans geeft om dat verlies recht te zetten”, zo reageert Dalic direct na het behalen van de WK finale. “Er zijn geen excuses meer zondag. We moeten de finale spelen alsof het onze eerste wedstrijd is op dit toernooi en alles geven!”

Perisic: “Tegen Frankrijk in WK finale spelen is een droom die uitkomt”

Ivan Perisic zorgde met zijn goal tegen de Engelsen voor de zo belangrijke 1-1. Hierdoor kreeg Kroatië de kans om in de verlenging alsnog die finaleplaats veilig te stellen en dat is voor hem misschien nog wel belangrijker dan voor alle andere Kroatische spelers. Perisic heeft immers in Frankrijk gewoond en voetbalde twee seizoen voor Socheaux. Perisic: “Ik ben nu even de gelukkigste man op aarde. Met Frankrijk als tegenstander in de WK-finale komt mijn droom uit. Ook mijn moeder wilde dit ontzettend graag. Ongelooflijk dat onze wens nu werkelijkheid wordt.”Perisic was een jaar of negen toen hij thuis op de bank zag dat Frankrijk met 2-1 won van zijn Kroatië. “Ik zat destijds in mijn Kroatische shirt als groot fan voor de tv. Zondag sta ik op het veld in de WK-finale, uitgerekend tegen Frankrijk. Mooier kan het niet voor mij.”

Modric: “We verdienen het om in de finale te staan”

Real Madrid-middenvelder Luka Modric vertelt aan Sportkrant Marca dat ook voor hem een droom uitkomt: “Dat we nu de finale gehaald hebben, laat een droom uitkomen voor ons allemaal. Vooraf gaf niemand ons een kans, maar met kwaliteiten, saamhorigheid en een vechtersmentaliteit hebben we dit kunnen bereiken. We verdienen het om in de finale te staan.Modric houdt ook wel van een gokje en doet dan ook nog een gewaagde belofte richting alle voetbalfans: “Als we wereldkampioen worden, verf ik mijn haar.”

Rakitic: “Er is nog steeds veel kracht bij ons”

Het zelfvertrouwen groeide ook bij Ivan Rakitic (FC Barcelona) met de wedstrijd. Hoewel Kroatië vaak de extra tijd nodig had, is er volgens hem nog voldoende spirit in het elftal om ook Frankrijk partij te bieden: “Er is nog steeds veel kracht bij ons. Ook Engeland kon niets extra’s brengen. We zullen het Frankrijk ook bijzonder lastig gaan maken zondag”, zo vertelt hij aan Marca.

Statistieken

Ruim een kwart (27 procent) van alle mensen die hun voorspelling tot dusver hebben achtergelaten bij de wedkantoren zoals bijvoorbeeld getoond op VoetbalGokken speelt op een kleine Franse zege: 2-1. Nog een 31 procent kiest voor een 1-0 of 2-0 van Frankrijk. Slechts achttien procent kiest voor Kroatië als wereldkampioen. De meest gespeelde uitslag bij die categorie mensen is 1-2 voor de Kroaten. Nog minder wordt er gespeeld op een gelijkspel. Terwijl verlengingen en strafschoppen juist op dit WK veelvuldig voorbij zijn gekomen, kiest slecht 15 procent ervoor om in te zetten op een gelijke stand. De eindstand 1-1 is het populairst: negen procent zet daar op in.

Historie WK-finale

Het allereerste wereldkampioenschap werd gespeeld in 1930. Gastland was Uruguay en werd georganiseerd door de FIFA. Er deden slechts vier landen uit Europa mee, waaronder de huidige finalist Frankrijk en België. Nederland besloot vanwege de lange reisduur en -kosten niet deel te nemen. Het gastland won dat toernooi en mag zich daarom voor altijd de allereerste wereldkampioen voetbal ooit noemen. Dit WK is de 22e editie van de FIFA World Cup. De vorige werd gewonnen door Duitsland dat in Rio de Janeiro – na verlenging - met 1-0 van Argentinië won. Nederland werd vier jaar geleden nog derde door in de troostfinale van het gastland te winnen. Oranje doet dit jaar niet mee en ook titelverdediger Duitsland lag al na drie wedstrijden uit het toernooi.Van alle favorieten heeft alleen Frankrijk zijn status waar kunnen maken. Les Bleus won het WK in 1998 door met 3-0 van Brazilië te winnen. In 2006 verloren de Fransen na penalty’s van Italië en moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats. In 1958 kwam Frankrijk ook ver: het eindige na Brazilië (wereldkampioen) en gastland Zweden als derde op dat WK.

Beste prestaties Frankrijk en Kroatië op WK

Frankrijk was tweemaal gastheer van de mondiale eindstrijd: 1938 waren de Franse voetballers snel klaar, maar vijftig jaar later bij de poging werd Les Bleus prompt wereldkampioen. Een prestatie die tot dan toe slechts vier keer eerder was bewerkstelligt door een gastland. In de eerste twee edities lukte het Uruguay (1930) en Italië (1934) om de Trofee te winnen. In 1966 pakte Engeland op eigen bodem de wereldtitel en West-Duitsland deed hetzelfde in 1974. Opvallend detail: in 1998 boekte ook Kroatië zijn beste WK-resultaat. Onder leiding van topschutter Davor Šuker pakte het de derde plaats door met 2-1 te winnen van Nederland. Boudewijn Zenden bracht Oranje nog terug in de wedstrijd door 1-1 te maken, maar Šuker  gooide het duel in definitieve plooi door in de 35e minuut de winnende treffer aan te tekenen.

WK-trend: verlenging en strafschoppen

De laatste drie WK-finales werden niet in de reguliere speeltijd beslist. In 2006 moesten er zelfs penalty’s aan te pas komen en in 2010 en 2014 viel de beslissing pas in de verlenging. Respectievelijk Spanje (won 2010 met 1-0 van Nederland) en Duitsland (1-0 winst op Argentinië) trokken aan het langste eind nadat er beide keren 0-0 op het scorebord prijkte toen de negentig minuten voorbij waren. Als het zondag weer onbeslist is na de reguliere speeltijd is dat dus de vierde opeenvolgende WK-finale die in de extra tijd wordt beslist. Een belangrijke gegeven voor spelers die in het 1X2 spelsysteem willen inzetten op een draw.

Pre-wedstrijdquoteringen voor WK 2018 finale tussen n

De bookmakers zien het al voor zich en hebben een duidelijke favoriet. Volgens de bookies wordt Frankrijk aanstaande zondag de wereldkampioen van 2018! Toch wordt een inleg op een Franse zege met een relatief hoge quotering van x 1.95 keer het speelbedrag nog bijna het dubbele waard. De echte financiële klappers kunnen gemaakt worden als Kroatië deze WK-finale wint. Een inzet op Kroatie levert je namelijk een aantrekkelijke en hoge quotering van maar liefst x 4.85 keer je inleg op! Voor een gelijkspel in de reguliere speeltijd hebben de bookies met een x 3.25 quotering ook fantastisch hoge odds voor je klaar staan! Al met al bieden de wedkantoren aantrekkelijke quoteringen aan voor de WK 2018 finale tussen Frankrijk - Kroatië. De uiteindelijke hamvraag blijft: Op wie zet jij je geld in en wie wordt volgens jou de nieuwe Wereldkampioen?

Gratis €5,- Risk Free Bet bij iedere WK-wedstrijd

Bij bookmaker Kroon Casino pakken ze ook groots uit tijdens het WK voetbal in Rusland. Naast onze eigen spectaculaireexclusieve welkomstbonusmet een totaal waarde van €135 bij aanmelding, krijg je tijdens het WK 2018 als speler bij iedere WK-wedstrijd ook een gratis live- weddenschap t.w.v. €5,00! Je kunt dus iedere WK-wedstrijd wedden op jouw favorieten land met een 'Risk Free Bet'. Dat zijn in totaal dus 64 gratis 'Risk Free Bet' weddenschappen bij Kroon Casino! Zo verhoog je de spanning tijdens het WK voetbal al helemaal.Wil je meer informatie over deze actie? Klikhierof op de bovenstaande banner om naar de actie-pagina te gaan. Hier lees je tevens de bonusvoorwaarden die van toepassing zijn op deze WK 2018-actie!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De finale van het WK 2018 is Frankrijk – Kroatië en wordt gespeeld op zondag 15 juli om 17:00 uurin de Luzhniki Arena te Moskou. Maak van deze finale een groot feest door mee te spelen met de bookmakers op VoetbalGokken.nu! Zie ons bookmakers overzicht met bookmakers en de beste odds en zorg dat jij zondag ook kampioen wordt![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers