WK 2022
04/10/2016

Poule C: Duitsland tegen Tsjechië

Poule C: Duitsland tegen Tsjechië
Het Duitse elftal treft in de tweede kwalificatiewedstrijd van Poule C buurland Tsjechië. De Duitsers wonnen hun eerste duel gemakkelijk. Tegen Noorwegen werd het 0-3, terwijl de Tsjechen op 0-0 bleven steken tegen Noord-Ierland. De bookmakers verwachten dat de huidige wereldkampioen ook dit duel weer gemakkelijk gaat winnen, maar de Tsjechen hebben een sterk team dat vaak tegen ‘grote landen’ kan verrassen. Voetbalgokken.nl blikt alvast vooruit op dit duel en geeft een overzicht van de pre-wedstrijd quoteringen voor deze match.

Die Mannschaft aan de leiding

Duitsland beleefde een prima start in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Bondscoach Joachim Löw was na afloop van de wedstrijd tegen Noorwegen 0-3 tevreden, maar zag wel degelijk punten die tegen Tsjechië anders moeten. “We speelden goed en domineerden de wedstrijd. Noorwegen is niet de moeilijkste tegenstander. We hebben de tegenstander wel een paar kansjes gegeven. Dat was wel frustrerend, maar kan niet altijd voorkomen worden. Er zijn nog genoeg vlakken waarop we kunnen verbeteren, zoals het rendement en de omschakeling naar voren toe”, aldus de Duitse bondscoach. “Ook de uitvoering in de laatste dertig minuten van een wedstrijd moet tegen Tsjechië beter.”

Mario Götze: “We kijken vooruit naar de wedstrijd tegen Tsjechië”

Het Duitse team staat met drie punten bovenaan in poule C. Aanvaller Mario Götze weet dat er nog veel kan veranderen in de komende wedstrijden tegen Tsjechië en Noord-Ierland. Mario Götze is er hoe dan ook klaar voor. “Dat is voetbal. Soms ben je de held, soms de schlemiel. Het is een deel van het spel en kritiek is een deel van de job. Iedereen weet hoe ermee om te gaan en ermee te leven. We kijken vooruit naar de wedstrijd tegen Tsjechië. We hebben hoge ambities en willen de poule winnen.”

Thomas Tuchel: “Ik ging er honderd procent vanuit”

Jurgen Löw selecteerde in totaal 22 spelers voor de WK kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en een paar dagen later tegen Noord-Ierland. Borussia Dortmund-speler Gonzalo Castro is niet geselecteerd. Trainer Thomas Tuchel begrijpt weinig van bondscoach Joachim Löw en vindt het niet selecteren van zijn speler 'een enorme teleurstelling'. “Ik ging er honderd procent vanuit dat Gonzalo zou worden geselecteerd. En wel omdat hij nu al over een langere tijd een enorm hoog niveau haalt.” Castro wordt door zijn trainer vaak opgesteld. “Ik kan mij niet eens meer een training herinneren waarop Gonzalo ontbrak. Hij is er altijd. Het is geweldig om zijn trainer te zijn.” Castro speelde voor het laatst in november 2007 voor de Duitse nationale ploeg.

Manuel Neuer: “Dit is voor mij een grote eer”

Manuel Neuer is aangewezen als de nieuwe aanvoerder van het Duitse nationale elftal. Neuer neemt de taak over van Sebastian Schweinsteiger, die definitief gestopt is als Duits international. De doelman van Bayern München reageert vol trots op de officiële website van de Duitse voetbalbond. “Dit is voor mij een grote eer. Maar we weten allemaal dat we op het veld meerdere vooraanstaande spelers nodig hebben als we succesvol willen zijn. Ik weet dat de aanvoerdersband een grote symbolische betekenis heeft en ik ben blij met het vertrouwen dat de bondscoach mij hiermee gegeven heeft.”

Karel Jarolim: “We hebben niets te verliezen”

Voor de Tsjechen is de ontmoeting met Duitsland een hele bijzondere. In 2007 konden de Duitsers in eigen land niet winnen van Tsjechië. Met een 0-3 op het grote buurland wisten de Tsjechen zich te kwalificeren voor het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Duitsland bereikt op dat EK alsnog de finale, maar verloor toen met 1-0 van Spanje. De Tsjechische bondscoach Karel Jarolim merkt dat er mede door die wedstrijd uit 2007 veel aandacht is in de media voor deze tweestrijd. “Het is leuk dat wij in het middelpunt van de belangstelling zullen staan. Maar aan de andere kant: we kunnen alleen zo`n team als Duitsland in bijzondere gevallen verslaan.” Toch heeft de bondscoach een sprankje hoop. “We hebben niets te verliezen en hopen op een klein wonder.” Na de wedstrijd tegen Duitsland spelen de Tsjechen op dinsdagavond tegen Azerbeidzjan.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers verwachten geen nieuwe stunt van de Tsjechen. De huidige wereldkampioen staat bij de bookies hoog aangeschreven getuige de quotering voor een winnend Duitsland staat op x 1.20. Wie voor de hoogste bonus wil gaan kan met een gok op winst van Tsjechië het meest verdienen: x 12.00 je inleg. Als Tsjechië wint wordt een inzet van 25 euro dus 300 euro waard. Ook met een gelijkspel valt er veel te verdienen. Die pre-wedstrijd quotering staat op x 6.50.Tv-Gids: De wedstrijd Duitsland – Tsjechië is live te volgen op de Duitse tv-zender RTL Television. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Duitsland – Tsjechië wordt gespeeld opzaterdag 8 oktober om 20:45 uur in het Volksparkstadion te Hamburg. Hoe gaat de wedstrijd verlopen voor onze oosterburen en wat wordt volgens jou de eindstand?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers