Algemeen
10/08/2015

FC Barcelona op jacht naar eerste prijs van seizoen!

FC Barcelona op jacht naar eerste prijs van seizoen!
Het sterrenelftal uit Barcelona pakt de laatste jaren prijs na prijs. Komende dinsdag kan het team van trainer Luis Enrique daar de Europese Supercup aan toe voegen. Het moet dan eerst nog wel afrekenen met Europa League winnaar Sevilla. De twee Spaanse topploegen nemen het tegen elkaar op in het National Stadium in Tbilisi (Georgië).

Neymar haakt geblesseerd af

FC Barcelona kan zowel in de Europese als de Spaanse Supercup (tweeluik tegen Bilbao) geen beroep doen op Neymar. Bij de Braziliaanse steraanvaller is de bof vastgesteld. Dit is een ontsteking in de speekselklieren, zo meldt Barça op haar website. Neymar zal zo’n twee weken buiten strijd zijn. Barcelona laat via haar online portal ook weten dat Neymar door de ziekte is getroffen hoewel hij ertegen was ingeënt. Hierdoor zal El Tridente (Messi, Suarez en Neymar) niet compleet zijn. Het trio – ook wel MSN genoemd – is dit seizoen nog niet gezamenlijk in actie gekomen. Messi kreeg in de voorbereiding rust vanwege zijn deelname aan de Copa America.

Rakitic: “De bedoeling is om zes prijzen te pakken”

Voor Ivan Rakitic is het duel om de Europese Supercup extra speciaal. De Kroaat komt sinds vorig seizoen uit voor de Catalaanse ploeg. Daarvoor speelde hij drieënhalf jaar voor Sevilla. Het is voor hem dus een weerzien met zijn oude werkgever: ““Ik ben een groot supporter van Sevilla... maar niet in deze wedstrijd”, zegt Rakitic met een glimlach in aanloop naar de wedstrijd. “Er is niets mooiers dan het seizoen meteen van start te gaan met een prijs. Ik ga zoals altijd alles geven voor Barcelona, want we willen doorgaan met het schrijven van geschiedenis. De bedoeling is om dit seizoen zes prijzen te veroveren”, klinkt het strijdvaardig bij de middenvelder van Barça.Barcelona won de Europese Super Cup al vier keer: in 1992, 1997, 2009 en 2011. Even zo vaak ging de strijd om de trofee verloren. Critici zeggen dat Sevilla dit jaar best kans maakt tegen los Azulgrana, want die zijn niet per se in goeden doen. Lionel Messi en Neymar waren bijvoorbeeld niet mee tijdens het trainingskamp door de V.S., omdat het duo meespeelde in de Copa América.Tijdens die titelstrijd kreeg Neymar - namens Brazilië - een rode kaart en kon hij al snel naar huis, terwijl Messi met Argentinië de finale verloor en veel kritiek kreeg voor zijn ‘tegenvallende’ spel in Chili. “Leo en Neymar zijn belangrijk voor ons, dat klopt, maar de andere spelers zijn dat ook! Misschien zijn we nog niet honderd procent klaar voor het seizoen, maar we kunnen al wel onze eerste prijs pakken. Dus dan komen we niet met smoesjes waarom het niet zou kunnen: dat telt niet”, aldus Rakitic.

Bookmakers

De bookies hebben goed geluisterd naar de critici, want de meeste wedkantoren zijn opvallend gul in de quoteringen voor Barcelona. Bij winst voor de Catalanen zijn de uitkeringen vaak niet spectaculair hoog. Voor dit duel staat de quotering echter op een keurige x 1,33. Uit de odds voor Sevilla blijkt dat Barça wel favoriet is voor deze wedstrijd. Winst voor Sevilla levert een bijzondere hoge x 9,00 uitkering op. Een gelijkspel na 90 minuten staat gemiddeld op x 5,55. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het duel om de Europese Supercup 2015 wordt dinsdag om 20:45 uur gespeeld in het National Stadium in Tbilisi (Georgië). Wie pakt deze eerste grote prijs van het nieuwe voetbalseizoen? Check de actuele odds en pak je kans op hoge geldprijzen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers