Algemeen
03/09/2014

Frankrijk ontvangt Spanje in oefenduel

Frankrijk ontvangt Spanje in oefenduel
Naast de topaffiches Italië – Nederland en Duitsland – Argentinië spelen ook Frankrijk en Spanje tegen elkaar op donderdag in een oefenwedstrijd. Waar Frankrijk een goed WK speelde en de kwartfinales wist te bereiken, ging Spanje roemloos ten onder in de eerste ronde. Kan Spanje zich weer herpakken of is zijn de Spaanse gloriejaren definitief voorbij?

Fransen stabiel op WK

Frankrijk heeft sinds jaren weer een stabiel team dat ook op een eindronde goed voetbalde. Sinds het WK van 2006 waarin de Fransen nog in de finale stonden tegenover Italië, overleefden de Fransen de groepsfase niet meer. Van de zomer leek de Franse formatie voor het eerst in jaren weer eens op een hecht team onder leiding van Deschamps en voetbalde het frivool. Spits Benzema (Real Madrid) en middenvelder Pogba (Juventus) waren de belangrijkste dragers van het Franse elftal tijdens het afgelopen WK. In de kwartfinale was Duitsland voor de Fransen echter een maatje te groot en kwamen de Fransen er niet goed uit bij balbezit.

Spanje; vergane glorie?

Spanje was voor de openingswedstrijd tegen Nederland volgens verschillende media nog een grote kanshebber voor de titel. Hoe anders was dit na de wedstrijd (1-5), waarin de Spanjaarden vooral in de tweede helft werden overlopen en weggecounterd. Ook tegen Chili kon Spanje geen vuist maken en werd er al gevreesd voor een puntloze uitschakeling. Tegen Australië deed Spanje zijn sportieve plicht en won de wedstrijd met 3-0.

Opkomend Frankrijk testcase Spanje

Het is nog de vraag hoe Spanje er na het uitermate teleurstellende WK voorstaat. Is het een verlopen generatie of kan de Spaanse Bondscoach doorselecteren en het team weer klaarstomen voor het EK in 2016? Tegen een topland als Frankrijk kan in ieder geval de balans worden opgemaakt. In tegenstelling tot Spanje heeft Frankrijk de beschikking over een jong sterrenensemble met als dragers Benzema, Pogba en Ribery. De Fransen hebben een hoop potentie en gelden nu al als één van de (waarschijnlijke) kanshebbers voor de EK-titel. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het oefenduel tussen Frankrijk - Spanje wordt op donderdag 4 september om 21:00 uur gespeeld. Kan Frankrijk in eigen huis voormalig wereld- en Europees kampioen Spanje verslaan? Of kunnen de Spanjaarden bewijzen dat zij alsnog een team hebben om rekening mee te houden in de komende jaren in eindronden?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers