Algemeen
29/07/2015

Johan Cruijff Schaal: PSV Eindhoven – FC Groningen

Johan Cruijff Schaal: PSV Eindhoven – FC Groningen
De Johan Cruijff-schaal is de officiële aftrap van het Nederlandse voetbalseizoen. Aanstaande zondag staat landskampioen PSV tegenover bekerwinnaar FC Groningen. Het is voor beide teams de eerste serieuze wedstrijd van het nieuwe seizoen en er valt direct een echte prijs te verdienen. De Johan Cruijff-schaal wordt sinds 1996 gespeeld. PSV won het openingsduel al 7 zeker. Voor FC Groningen is het de eerste deelname. De Noorderlingen wonnen de prijs nog nooit.

Tegenvallende kaartverkoop

Hoewel het affiche zeer aantrekkelijk is, lopen de supporters van beide clubs nog niet warm voor de wedstrijd in de Amsterdam Arena. Volgens Harrie Timmermans (voorzitter supportersvereniging PSV) leeft het duel totaal niet: “"De Johan Cruijff Schaal is een gemaakte prijs en leeft totaal niet bij de achterban", zegt voorzitter Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV. "We hebben 2900 plaatsen voor het PSV-vak geclaimd. Ik denk wel dat die uiteindelijk vol zal komen in de laatste dagen voor de wedstrijd." Op de wedstrijddag zelf worden er aan het stadion ook nog kaarten verkocht, amateurclubs hebben inmiddels ook 6000 kaarten afgenomen bij de KNVB.Timmermans vervolgt: "Kaarten worden door de KNVB voor een appel en een ei uitgereikt. Het steekt supporters dat zij wél de volle pond voor zo'n kaartje moeten betalen."Tot nu toe kochten 1100 PSV-fans een kaartje voor de wedstrijd. FC Groningen meldt in het Dagblad van het Noorden dat er tot nu toe 3400 toegangsbewijzen verkocht zijn. De wedstrijd wordt live uitgezonden op het open (gratis) kanaal van FOX-Sports.

PSV verliest laatste oefenduel, Groningen tankt vertrouwen

De landskampioen uit de Eredivisie speelde gisteren haar laatste oefenwedstrijd tegen het Spaanse Valencia FC. De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het aankomende seizoen, werd door de formatie van Phillip Cocu nipt verloren, De Spanjaarden gingen er met een 1-0 overwinning vandoor. Alcacer was na 2 minuten al trefzeker, waarna PSV het hele duel achter de feiten aanliep.PSV begon met linksback Santiago Arias in de basis. Trainer Phillip Cocu hield Stijn Schaars op de bank. Jorrit Hendrix speelde op de plek van Wijnaldum. Voorin kreeg Locadia de kans in de spitspositie (hij moet daar Depay doen vergeten) boven de niet geheel fitte Lestienne. Aan de andere kant was het Valencia wat verraste door ex-PSV Zakaria Bakkali als invallers in het veld te brengen. De Eindhovenaren had de eerste helft niets in te brengen, maar kreeg in de tweede helft wel wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Echter zonder resultaat.FC Groningen heeft de seizoenvoorbereiding met een 2-1 overwinning op Roda JC Kerkrade afgesloten. Dankzij onder andere nieuwkomer Bryan Linssen was de bekerwinnaar te sterk voor de competitiegenoot. Linssen scoorde de 1-0.De wedstrijd werd in Haren gespeeld. Ook Abel Tamata (die van PSV overkomt) stond in de basis bij FC Groningen. Tamata zal zondag dus waarschijnlijk ook in actie komen tegen zijn oude ploeg.Halverwege de tweede helft moest Roda JC met tien man verder na een rode kaart voor centrumverdediger Arjan Swinkels, die werd weggestuurd vanwege hands. Michael de Leeuw benutte de daaropvolgende penalty: 2-0. In de slotfase deed Rigino Cicilia namens de Limburgse promovendus nog wat terug. Hij bepaalde de eindstand op 2-1.Een prima generale voor Groningen en dat terwijl PSV deze week nog meer slecht nieuws te verwerken kreeg: Ibrahim Afellay keert niet terug in Eindhoven, de middenvelder verkiest een transfer naar Stoke City (Premier League) boven een terugkeer naar PSV.

Wie wint volgens de bookmakers?

Het goede nieuws voor PSV komt van de bookmakers. De wedkantoren stemmen hun quoteringen volledig af op een overwinning van de Eindhovenaren. Mocht PSV voor de achtste keer de Johan Cruijff-schaal winnen, dan wordt de ploeg weer alleen recordhouder. Nu moet het Ajax naast zich dulden. Bovendien krijgen gokkers die hierop spelen x 1,45 hun inzet uitgekeerd. Voor diegene die durven te spelen op winst voor FC Groningen ligt er een megabonus te wachten: x 6,75. Per ingezette 100 euro betekent dit een uitkering van 676 euro! Een gelijkspel (na 90 minuten) is met een x 4,10 odd ook nog altijd zeer interessant. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het duel om de Johan Cruijff Schaal 2015/2016 wordt gespeeld op zondag 2 augustus om 18:00 uur in de Amsterdam Arena te Amsterdam. Voorspel wie deze editie wint en verdien (een deel van) je vakantiegeld op een simpele manier terug bij een goede voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers