Algemeen
14/10/2018

Nations League: Frankrijk – Duitsland

Nations League: Frankrijk – Duitsland
Het is weer spannend in de poule van Nederland na de 3-0 zege van Oranje op Duitsland. Onze Oosterburen moeten nu winnen in en tegen Frankrijk. En de Fransen mogen geen steken meer laten vallen, om Nederland niet te dichtbij te laten komen. Komende dinsdag is het dus alle hens aan dek voor Frankrijk en Duitsland. En wij kunnen heerlijk toekijken hoe onze tegenstanders het er vanaf brengen. Natuurlijk is dat achteroverleunen met de juiste uitslag voorspellen nog leuker en blijft de Nations League wedstrijd tussen deze twee voetbalgrootmachten tot de laatste minuut spannend!

Didier Deschamps: “Duitsland en Frankrijk zijn gelijkwaardig aan elkaar”

De Nations League begon begin september met een kleurloze 0-0 tussen Duitsland en Frankrijk. Nu ruim een maand later volgt de returnmatch in Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps hoopt dat zijn elftal nu wel wint en dat is ook nodig, want na de 2-2 tegen IJsland kreeg hij en het Franse team behoorlijk wat kritiek. “We kunnen beter dan dat we in de eerste wedstrijd tegen Duitsland lieten zien. “We zijn vrij gelijkwaardig aan elkaar, maar onze spelers zijn fysiek erg sterk”, analyseert hij vooraf. Een gelijkspel zal nu voor beide elftallen niet genoeg zijn, beseft ook Deschamps: “We willen winnen, maar Duitsland komt terug van een trauma na de 3-0 tegen Nederland. Wij hebben ook iets recht te zetten na de 2-2 tegen IJsland. Ik ga niet zeggen dat het goed was dat we niet wonnen, maar we hebben wel een belangrijke les geleerd”, aldus de bondscoach tegen TF1.

Benjamin Pavard: “We gaan voor volle buit”

Het zal dus niet gemakkelijk zijn voor Les Bleus. Rechtsachter Benjamin Pavard sluit zich daar volledig bij aan. “Maar we strijden met 23 spelers voor elkaar. Het is een goede zaak dat we geen goal hebben geïncasseerd en een punt hebben gepakt in het eerste duel. Dinsdag in Parijs gaan we voor de volle buit.”De sterren van Les Bleus hadden overigens wel een heel bijzondere voorbereiding op het treffen tegen de Duitsers: Griezmann, Mbappe, Pogba en Dembélé bezochten afgelopen weekend Disneyland Parijs om zich klaar te stomen voor deze cruciale match in de Nations League.

Joachim Löw: “Frankrijk gevaarlijk in de counter”

De Duitse bondscoach Joachim Löw staat flink onder druk in eigen land. De 3-0 nederlaag tegen Oranje hakt er flink in bij onze Oosterburen. “Jogi, zo degraderen we”, kopte de Duitse media zondag. Geen prettige sfeer om toe te werken naar de confrontatie tegen de wereldkampioen. Toch is de bondscoach goed voorbereid op hetgeen hem te wachten staat dinsdag: “We weten dat Frankrijk zich met tien spelers gaat terugtrekken en het is belangrijk om defensieve stabiliteit te hebben, zodat ze niet kunnen toeslaan op de counter, want dat is Frankrijks grootste kwaliteit.”

Zeer gemotiveerd

Löw behoudt dan ook vertrouwen in een goede afloop van dit Nations League toernooi. “We hebben als Mannschaft al veel meegemaakt. We laten ons door een mindere fase niet uit het veld slaan. Ik heb absoluut vertrouwen in deze spelers. Ze zijn zeer gemotiveerd voor het duel in Frankrijk.”

Müller: “Verliezen is geen optie”

Spits Thomas Müller beaamt de woorden van de bondscoach. De ervaren aanvalsleider van de Duitsers had het zaterdag niet gemakkelijk tegen Frankie de Jong en ook bij Bayern heeft de routinier het vaak lastig. Tegen Frankrijk zal de tegenstand zo mogelijk nog groter zijn. Maar ook Müller laat zich hierdoor niet ontmoedigen: “Het draait om resultaat en prestige”, kijkt Müller vooruit naar dinsdag. “Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Ik denk dat we ook willen laten zien dat de Duitse nationale ploeg de fans weer in vervoering kan brengen. Daar zullen we alles voor in werking stellen. We willen een goede wedstrijd spelen en drie punten pakken. Verliezen is geen optie”, aldus Müller tegenover VI.

Statistieken

Voordat we massaal gaan inzetten op dit prachtige duel, pakken we eerst nog even de statistieken erbij. De laatste ontmoeting eindigde dus in 0-0. Ook in het onderlinge duel daarvoor, gespeeld op 14 november 2017, kwam er geen winnaar: 2-2. Kanttekening: deze wedstrijd werd in Duitsland afgewerkt. Op EURO 2016 kegelde de Fransen die Duitse Mannschaft overtuigend uit het toernooi door met 0-2 te winnen. En ook de laatste keer dat Duitsland naar Frankrijk afreisde trok de regerend wereldkampioen aan het langste eind. Op 13 november 2015 werd het 2-0 in het voordeel van Les Bleus.Voor de laatste Duitse zege op Franse bodem hoeven we niet heel veel verder terug. Op het WK van 2014 boekten de Duitsers een 0-1 zege op Frankrijk. Zowel Deschamps als Löw waren destijds al bondscoach van hun land. Löw is sinds deze week zelfs recordhouder als het gaat om het aantal keren dat hij als Duitse bondscoach een wedstrijd inging. Matchwinner destijds was Mats Hummels, de verdediger staat (net als Boateng, Kroos, Neuer en Müller) komende dinsdag ook weer ‘gewoon’ aan de aftrap in Parijs.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Frankrijk - Duitsland

De bookmakers verwachten dat de twee teams aan elkaar gewaagd zullen zijn in Parijs. Winst van de Franse ploeg levert met x 1.74 keer je inleg een hoge beloning op voor een zege van een team dat thuis speelt. Voor een overwinning van Löw en zijn ploeg staat er met x 4.47 keer de inleg een iets hoge odd voor je genoteerd. In het 1X2 spelsysteem houden de bookies voor een gelijkspel een quotering van x 3.85 keer je speelbedrag aan.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Nations League-wedstrijd Frankrijk – Duitsland wordt gespeeld op dinsdag 16 oktober om 20:45 uurin de het Parc des Princes te Parijs. Winnen de Fransen van de Duitsers en maakt Oranje hierdoor nog kans op de tweede plek in de poule? Laat je voorspelling achter bij de bookmakers en zorg - dat wat er ook gebeurt – je zelf wel wint.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers