Algemeen
16/11/2018

Nations League: Nederlands elftal gaat tegen Duitsland voor groepswinst

Nations League: Nederlands elftal gaat tegen Duitsland voor groepswinst

Het Nederlands voetbalelftal is weer helemaal terug aan de internationale top. Daarover zijn de experts het na de 2-0 zege op wereldkampioen Frankrijk helemaal eens. Als maandag in en tegen Duitsland minimaal gelijkgespeeld wordt dan is Oranje zelfs groepswinnaar in Poule 1. Het Nederlands elftal verzekerde zich eerder al van een groepshoofdpositie door de Fransen te verslaan, wint Oranje maandag opnieuw van Duitsland (of speelt het gelijk) dan doet ons land volgend jaar zelfs mee aan het Nations League-eindtoernooi in juni. Er staat dus veel op het spel!

Ronald Koeman: “Enorme stap gezet”

Met de 3-0 thuiszege op Duitsland in het achterhoofd en winst van zaterdag op de Fransen lijkt het elftal van bondscoach Ronald Koeman niet te hoeven vrezen voor de uitwedstrijd bij onze oostenburen. Koeman ziet de jonge talentvolle spelersgroep dan ook boven verwachting presteren en snapt dat dit zorgt voor een positief verwachtingspatroon aanstaande maandag: “Ik had niet verwacht dat deze groep negentig minuten lang de betere ploeg zou kunnen zijn van de wereldkampioen. Ze kunnen de wedstrijden goed en volwassen lezen. Dat is een enorme stap die we meenemen naar de wedstrijd tegen Duitsland en de wedstrijden daarna.”

“Voorbereiden op laatste poulewedstrijd”

Ook zag Koeman dat zijn jongens vanaf de eerste tot de laatste minuut domineerde: twaalf kansen voor Oranje en slechts twee van Les Blues. “Ook op trainingen zijn we bezig om beter te worden en succes te halen. Wedstrijden tegen landen als Duitsland zorgt ervoor dat we verder doorgroeien. We moeten ons nu voorbereiden op de laatste poulewedstrijd, maar zelfs als we die verliezen is zes punten in deze groep met deze jonge jongens exceptioneel goed.”

Memphis Depay: “We kunnen nog verder groeien”

In de voorhoede geeft Olympique Lyon-speler leiding aan het nieuwe Oranje. Hij ziet volwassenheid bij iedereen en iedereen pakt volgens hem zijn verantwoordelijkheid. “We kunnen nog verder groeien, we zien nog gewoon verbeterpuntjes. Maar met de steun vanaf de tribunes kunnen we blijven gaan, dat moeten we maandag ook weer gaan doen. Genieten en dan door naar de volgende klus tegen de Duitsers.”

Georgino Wijnaldum: “Op gelijkspel spelen is gevaarlijk”

Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum is de afgelopen weken één van de belangrijkste spelers van Oranje, ook vrijdag was hij de man die de score opende. ‘Gio’ zit duidelijk goed in zijn vel en kijkt dan ook uit naar het duel van maandag tegen Duitsland: “We moeten blijven genieten, zeker als je van Frankrijk wint. Maar we moeten wel hard blijven werken en gefocust blijven, want maandag wacht alweer de volgende opdracht. We moeten maandag niet op een gelijkspel gaan spelen, want dat is heel gevaarlijk. Wij moeten gewoon gaan spelen om die wedstrijd te winnen.”

Joachim Löw: “Bittere uitslag”

Waar Koeman woorden tekort komt om zijn blijdschap uit te drukken betekende de winst van Oranje op de Fransen ook automatisch dat het doek is gevallen voor de Duitse ploeg. Na een teleurstellend WK, nu weer een klap voor voetbalnatie Duitsland en bondscoach Joachim Löw: “Nederland heeft verdiend van wereldkampioen Frankrijk gewonnen”, reageert de coach van DieMannschaft op de website van de Duitse voetbalbond DFB. Löw had gehoopt op een Franse zege. “Voor ons is deze uitslag natuurlijk bitter, omdat we daarmee geen kans meer hebben in League A van de Nations League te blijven. Dat moeten we accepteren.’’

Focus al op EK-kwalificatie

De teleurstelling zal ook maandag nog voelbaar zijn en het is maar de vraag of Löw zijn mannen nog voluit laat gaan, immers plaatsing voor het EK blijft voor Duitsland het belangrijkste. Löw: “Onze blik richt zich onverminderd duidelijk richting het EK 2020, waarvoor we ons zullen kwalificeren en waarbij we weer een sterke ploeg naar het toernooi willen sturen. Op deze weg zullen we verder ruimte voor onze jonge spelers scheppen en ze langzamerhand in de nationale ploeg brengen.”

“Maandag met goede wedstrijd 2018 afsluiten”

Ook liet hij weten dat hij tegen Nederland revanche wil nemen. “Van dit jaar, dat alles bij elkaar teleurstellend voor ons was, willen we maandag met een goede wedstrijd voor onze fans afscheid nemen”, zo schrijft het AD. “We hebben misschien de fout gemaakt de Nations League iets te belangrijk te maken. Als we degraderen moeten we dat accepteren. Dan richten we ons op de EK-kwalificatie”, vervolgt de bondscoach zijn verhaal tegen De Telegraaf.

Lappenmand

Joachim Löw kampt met een flink aantal twijfelgevallen voor het belangrijke duel met Nederland. Jonas Hector liep in de oefenwedstrijd tegen Rusland een enkelblessure op, terwijl het ook onduidelijk is of Marco Reus, die afgelopen weekend tegen Bayern München naar de kant ging met een enkelblessure, fit genoeg is om minuten te maken. Ook achter de naam van Julian Draxler staat een vraagteken. Dat schrijft het ANP. De aanvaller van Paris Saint-Germain kampt met een sterfgeval in zijn familie en was tegen Rusland eveneens afwezig. Löw gaat in een privégesprek kijken of Draxler in staat is om te spelen. Eerder meldden ook al Mark Uth (spierblessure), Jerome Boateng en doelman Marc-André ter Stegen (beiden willen herstellen van pijntjes) zich af voor de cruciale interlands.

Toni Kroos keert terug

Tegenover alle twijfelgevallen en afzeggingen staat wel de terugkeer van Toni Kroos. De middenvelder kreeg tegen Rusland vrijaf om rust te krijgen, maar heeft zich vrijdag bij de selectie van Löw gevoegd om zich voor te bereiden op de ontmoeting in de Nations League.

Wat voorspellen de bookmakers voor Duitsland - Nederland?

De bookmakers gaan niet mee in de euforie van Oranje en zien Die Mannschaft aan als grootste kanshebber. Dat betekent een hoge quotering voor winst van Oranje: x 4.00 keer je inleg. Zelfs de hoogste odd bij dit duel! Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem ook aardig wat centjes op: x 3.80. Voor een overwinning van Duitsland keren de bookies met x 1.90 keer de inleg ook nog hele een leuke beloning uit.

Wedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.

De Nations League wedstrijd Duitsland – Nederland wordt gespeeld op maandag 19 november om 20:45 uurin de Veltins Arena te Gelsenkirchen. Ben jij een echte kenner? Kan jij voorspellen hoe de Oranje Leeuwen het gaan doen maandag? Kan Oranje volgens jou groepswinnaar worden in een poule met deze twee wereldteams? Maak deze laatste Nations League poulewedstrijd extra zenuwslopend en speel mee via de bookmakers op VoetbalGokken.nu!

De beste Online Bookmakers