Algemeen
13/11/2018

Nations League: Oranje vecht met Frankrijk om groepswinst

Nations League: Oranje vecht met Frankrijk om groepswinst
Deze week treedt het Nederlands elftal in de Nations League aan tegen de huidige wereldkampioen Frankrijk. In poule A staat Nederland tweede. Met een hoop zelfvertrouwen op zak - door de 3-0 winst op Duitsland - is Oranje klaar voor de confrontatie met de Franse topploeg. Plaats van handeling: De Rotterdamse Kuip. Gaan bondscoach Ronaldo Koeman en mannen vrijdagavond drie kostbare punten te pakken in de strijd om groepswinst in Poule A? Of troeven de Fransen het Nederlands Elftal andermaal af? Je leest hier onze voorbeschouwing!

Ronald Koeman: “Frankrijk is moeilijker dan Duitsland”

In de derde groepswedstrijd van de Nations League speelt het team van bondscoach Ronaldo Koeman een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Na de ruime overwinning op Duitsland (3-0) wordt er heel wat van Oranje verwacht. Maar Koeman beseft dat de Fransen uit een ander soort hout gesneden zijn. “Frankrijk is moeilijker te bespelen dan Duitsland. Zij spelen al jaren met hetzelfde elftal en dat zie je terug. De Duitsers hebben wat veranderingen aangebracht, zij zitten in een overgangsfase naar nieuwe spelers. De Fransen zijn juist heel goed op elkaar ingespeeld en dat maakt het lastig”, zo stelt Koeman de kansen van zijn ploeg tegen de koploper van Poule A van de Nations League.

Koeman: “Grote toekomst voor het Nederlands voetbal”

In Parijs ging het Nederland al niet heel slecht af tegen de Franse ploeg van bondscoach Didier Deschamps. Het werd 2-1 in Parc des Princes, maar de Fransen hadden het duidelijk lastig met Oranje. Voor de ontmoeting in De Kuip heeft Koeman weinig verrassingen en doet hij naast Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een beroep op de Ajacieden Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong. Een combinatie waarvan de bondscoach veel verwacht de komende tijd. “Als je de drie debutanten ziet. Die zijn straks - over drie of vier jaar - nog zoveel sterker. Ik zie echt een grote toekomst voor het Nederlands voetbal”, aldus Koeman in AD. Arnaut Danjuma Groeneveld ontbreekt vanwege een blessure en ook Ruud Vormer is afwezig.

Donny van de Beek: “Vertrouwen van bondscoach behouden”

Donny van de Beek meldde zich begin van de week in Zeist voor het trainingskamp van Oranje. De Ajacied speelt vrijdag tegen Frankrijk en vier dagen later tegen en in Duitsland. “Je mag best van me weten dat ik even getwijfeld heb of ik wel zou worden opgeroepen voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland”, zegt Van de Beek in gesprek met het ANP. “Ik speelde niet veel bij Ajax. Maar gelukkig heeft de bondscoach vertrouwen in mij gehouden. Hij heeft ook tegen me gezegd dat het wel goed zou komen en dat ik gewoon moest doorgaan.”Van de Beek heeft inmiddels wel een basisplaats bij Ajax en was afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Excelsior (1-7) waardevol met twee doelpunten en een assist. “Dit was wel even lekker voor me. De laatste duels was ik soms ongelukkig met afwerken.”

Luuk de Jong: “De bondscoach heeft een bepaald plan met mij”

De PSV'ers Pablo Rosario en Denzel Dumfries hebben ook een uitnodiging gekregen van Koeman om tegen Frankrijk te spelen. Steven Bergwijn, Jeroen Zoet en Luuk de Jong zijn ook opgenomen in de selectie van Oranje. Ook Luuk de Jong is blij dat de bondscoach hem weer de voorkeur geeft als pinchhitter en dat boven Wout Weghorst van VfL Wolfsburg. “De bondscoach heeft een bepaald plan met mij, daar hebben we goed over gesproken,” zegt De Jong tegen AD. “In principe is mijn rol pinchhitter, maar misschien komen er ook wedstrijden waarin het een optie is om meer met mij te doen.”

Didier Deschamp: “We hebben beiden hetzelfde doel voor ogen”

Met zeven punten uit drie wedstrijd is Frankrijk al bijna zeker de winnaar van Poule A in de Nations League poules heeft gewonnen. Voor de Fransen is de wedstrijd in De Kuip de laatste van de poule, maar doordat Nederland met drie punten nog twee wedstrijden te gaan heeft is winst heel belangrijk voor de Fransen. Een overwinning op Oranje zal die zekerheid definitief kunnen maken en dat beseft de Franse bondscoach Didier Deschamps ook. “Oranje is geen gemakkelijke tegenstander en we hebben hetzelfde doel voor ogen: drie punten. Voor ons zou dat betekenen dat we dan echt groepswinnaar zijn”, aldus Deschamps tegen de Franse media.

Statistieken

De laatste vijf wedstrijden dat Nederland tegen Frankrijk speelde werd er telkens verloren, maar Oranje kende ook betere tijden tegen Les Blues. Op het WK in 2014 won Het Nederlands elftal met 4-1 van de Franse ploeg. Dirk Kuijt scoorde al in de negende minuut en Robin van Persie en Arjan Robben raakte in de tweede helft van de wedstrijd het net van de tegen ploeg. Thierry Henry scoorde als enige voor de Fransen, maar dat doelpunt was niet veel meer waard. In de blessuretijd maakte Wesley Sneijder met zijn treffer de definitieve eindstand bekend: 4-1. Overigens zijn deze overwinning tegen Frankrijk zeer zeldzaam. In 2000 wonnen we op het EK van de Fransen met 2-3. Een gelijkspel komt ook maar zelden voor. De vriendschappelijke interland in 2004 werd 0-0.

Wat voorspellen de bookmakers voor Nederland - Frankrijk?

Het is de bookmakers niet ontgaan dat Koeman met Oranje weer langzaam op het juiste spoor terecht aan het komen is. De wedstrijd van vrijdag tegen Frankrijk wordt weliswaar een zware, maar de bookies zien ook zeker kansen op thuiswinst van Oranje. Je inleg wordt x 3.00 keer zoveel waard als Koeman en zijn mannen de regerende wereldkampioen verslaat. Winst van de Franse ploeg levert je x 2.40 keer de inleg op. De quotering voor een gelijkspel komt in het 1X2 spelsysteem uit op x 3.60 keer het ingelegde speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Nations League wedstrijd Nederland – Frankrijk wordt gespeeld op vrijdag 16 november om 20:45 uurin De Kuip te Rotterdam. Kan Oranje zich meten aan de wereldkampioen of is dat (nog) een stapje te hoog voor het jonge team van bondscoach Ronaldo Koeman? Laat jouw voorspelling achter bij de bookies en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers