Algemeen
03/06/2019 6 reacties

Nations League: Portugal - Zwitserland

Nations League: Portugal - Zwitserland
Woensdag 5 juni staat in de Nations League de eerste halve finale op het programma, te weten die tussen Portugal en Zwitserland. Uiteraard zal voetbalminnend Nederland de wedstrijd met grote interesse volgen, want één van deze twee landen zal de tegenstander worden van Oranje in de finale of de wedstrijd om plek 3 en 4. Oranje speelt pas donderdag, dus kan er woensdag vrijuit gespeeld worden. Op wie ga jij een gokje wagen? Het Portugal van Ronaldo of de Zwitserse verrassing?

Portugal treedt aan met Ronaldo

Dat Portugal in de halve finales van de Nations League staat, zal niemand verbazen. In de groepsfase werd er gelijkgespeeld tegen Italië en Polen, maar tegen diezelfde landen werd er ook eenmaal gewonnen. Daarmee eindigde Portugal als eerste in groep 3 van Divisie A en dat zelfs zonder vedette Cristiano Ronaldo. Hij zal in de halve finale echter wel zijn opwachting maken in de Nations League. Bondscoach Fernando Santos is duidelijk over zijn doelstelling: “Ons doel is de finale te halen en die te winnen. Ik kijk daarbij wat spelers kunnen, leeftijd speelt daarbij geen rol,” doelend op het selecteren van de pas negentienjarige Joao Félix van Benfica.

Zwitserland verrassende halve finalist

Dat Zwitserland in de halve finale staat, is toch een verrassing. In de groepsfase was het land ingedeeld bij België en IJsland, en wist in die groep als eerste te eindigen. Vooral België had dat aan zichzelf te danken: In de laatste en beslissende wedstrijd stond België al na 17 minuten met 0-2 voor, maar verloor uiteindelijk met 5-2 en dat kwam als een mokerslag aan. Bondscoach Vladimir Petkovic is niet bang voor Portugal: “We spelen goed voetbal momenteel. In de groepsfase hebben we diverse tactische varianten geprobeerd, dus we hebben diverse opties om Portugal te bestrijden,” aldus de strijdbare coach. 

Finale op het spel

Het belang van deze wedstrijd is duidelijk: De finale van de Nations League staat op het spel. Hoewel het toernooi nieuw is en het nog even afwachten is hoeveel waarde men aan deze titel hecht, is er met het winnen ervan ook al een plek te verdienen op het EK van 2020.

Blessures

De Zwitserse bondscoach kan in de finaleronde geen beroep doen op aanvaller Breel Embolo. Hij is niet op tijd fit na een blessure en is daarom niet opgeroepen. Ook Portugal mist een aanvaller: Spits André Silva is ook niet op tijd fit. Daarentegen zal Cristiano Ronaldo er wel weer bij zijn.

Statistieken

Portugal zit niet helemaal in een goede flow. Juist de laatste twee wedstrijden in de groepsfase van de Nations League werden gelijkgespeeld en ook de twee EK-kwalificatiewedstrijden die volgden tegen Servië en Oekraïne werden gelijkgespeeld. Portugal heeft met Zwitserland echter wel het op papier makkelijkste land geloot en dus lijkt de halve finale tegen dat land het ideale moment om zich op te richten, mede door de terugkeer van Ronaldo in de selectie. Zwitserland is qua resultaat iets wisselvalliger, maar zullen gesterkt zijn door de 5-2 overwinning op België in de groepsfase.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Portugal – Zwitserland

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO zijn duidelijk in het voordeel van Portugal. Een overwinning voor de Portugezen levert je x 1,66 op. Een overwinning voor Zwitserland staat op x 5,45 keer je inleg en is daarmee een stuk hoger genoteerd. De odds voor een gelijkspel staan in het 1X2 spelsysteem op x 3,80 keer je speelbedrag. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.   [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Nations League wedstrijd Portugal – Zwitserland wordt op woensdag 5 juni om 20.45 uur gespeeld in Estadio do Dragao in Porto. Weet Portugal de favorietenrol waar te maken of gaat Zwitserland zorgen voor een stunt? Speel mee en zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO! Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox]  
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!