Algemeen
23/07/2015

Oefenduel FC Barcelona – Manchester United

Oefenduel FC Barcelona – Manchester United
Aanstaande zaterdag wordt het oefenduel tussen twee Europese topclubs FC Barcelona en Manchester United afgewerkt tijdens het Internationale Champions-toernooi in de Verenigde Staten. Beide sterrenelftallen zijn op tournee door het land van de onbegrensde mogelijkheden en doen dat onder andere samen met Inter Milan, Real Madrid, Paris St. Germain, Manchester City en Chelsea.

Debuut Memphis Depay bij Manchester United

Memphis Depay heeft zijn eerste speelminuten voor Manchester United gemaakt. ‘’Het was een te gek gevoel om mijn debuut te maken, het was heel speciaal als je bedenkt waar ik vandaan kom en waar ik nu sta”, vertelt Memphis op de clubwebsite. “Ik ben erg blij. Het was 45 minuten en slechts een oefenwedstrijd, waarbij het belangrijkste is om in vorm te raken.'’ Louis van Gaal feliciteerde na de wedstrijd zijn – van PSV overgenomen - nieuwe aanwinst. “Hij was blij voor me, maar verwacht ook meer van me. Zelf doe ik dat ook, dus ik ga daar aan werken. Ik blijf gefocust en blijf keihard trainen”, aldus de trotse Memphis.

"Hij is een tank"

Ook bij spelers heeft Depay in zijn eerste weken bij Manchester een goede indruk gemaakt. Bastian Schweinsteiger – zelf ook net nieuw aan de selectie toegevoegd - noemt de Nederlander een talent van de buitencategorie. 'Memphis heeft echt ongelofelijk veel talent', zegt de Duitser op de website van de club. “Zijn kwaliteiten zijn enorm. We gaan op het veld nog heel veel plezier aan Memphis beleven.”Luke Shaw laat zich al even lovend uit over Depay. ‘’Hij is een tank”, aldus de linksback. ‘’Het is lekker om met hem aan de linkerkant te spelen. Hij is fysiek enorm sterk. Bekijk maar eens wat foto's van hem. Hij is klein, maar ook geblokt, sterk en snel. Hij is heel scherp op de trainingen.”Depay debuteerde dit weekend namens Manchester United met een 1-0 oefenzege op América in Seattle. Helaas wist hij is deze wedstrijd niet te scoren. Woensdag speelt Louis van Gaal met zijn mannen het oefenduel tegen San Jose Earthquakes, waarna zij zich zullen opmaken voor het treffen tegen FC Barcelona.

FC Barcelona zonder Messi

Met een oefencampagne in Amerika maakt FC Barcelona zich klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. Lionel Messi ontbreekt tijdens de trainingsstage in de VS. Trainer Luis Enrique vreest dat de wereldster wat overbelast is. “Messi heeft de één na het andere toernooi gespeeld in korte tijd en daardoor weinig rust gekregen. Zijn seizoen is bijna oneindig geweest. Hij is niet met ons in de Verenigde Staten omdat hij moet rusten, hij heeft dringend behoefte aan wat vakantie", aldus Enrique aan Voetbal International. De coach van Barça is sowieso niet blij met de trip door de VS. "Ik ga liever niet op zo 'n trip. Dat levert namelijk meer problemen op dan voordelen. En ik wil dit seizoen weer drie prijzen winnen. Het doel moet voor ons zijn om iets historisch te presteren, iets wat nog nooit iemand gelukt is", zo besluit de trainer van Barça enigszins geïrriteerd.

Wat voorspellen de bookmakers

De wedkantoren smullen – net als de voetbalsupporters - van dit soort oefenpotjes en pakken dan ook stuk voor stuk uit met aantrekkelijke quoteringen. Gemiddeld wordt winst (fulltime) van Barcelona met x 1,95 ingeschaald. De hoogste odd is momenteel zelfs x 2,15. Winst voor de Mancunians staat zelfs op x 2,96 average. De hoogste notering die wij konden vinden is x 3,68. Een gelijkspel staat genoteerd voor x 3,40. De kans op winst voor Barça wordt door de bookmakers geschat op 45,5%, winst van United op 26,6% en een gelijkspel 27,9%. Op basis hiervan zijn de quoteringen bepaald, uitslagen en opstellingen kunnen deze cijfers nog behoorlijk beïnvloeden.Check hier de beste bookmakers met actuele hoogste odds. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefenwedstrijd FC Barcelona - Manchester United wordt gespeeld op zaterdag 25 juli 2015 om 22.00 uur tijdens het Champions Cup toernooi. Wie wint dit oefenduel volgens jou? Doe mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers