Troostfinale Nations League: Zwitserland – Engeland

Dit bericht delen
7 juni 2019     5 REACTIES

Zondag 9 juni staat in de eerste editie van de Nations League niet alleen de finale op het programma, maar ook de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Die zal gaan tussen Engeland en Zwitserland, de ploegen die in de halve finales verloren van respectievelijk Nederland en Portugal. Wie pakt het brons zondagmiddag? Zet nu in bij voetbalgokken en win ook bij deze wedstrijd!

Zwitserland verrassend eindfase Nations League

Zwitserland stond in de halve finales tegenover het Portugal van de teruggekeerde Cristiano Ronaldo. De spits zorgde eigenhandig voor de uitschakeling van Zwitserland met een hattrick; de ploeg won met 3-1. Toch stelde Zwitserland niet teleur en bood het goed weerstand tegen Portugal. De ploeg zal het Engeland dan ook knap lastig kunnen maken in de strijd op plek drie en vier.

Zwitserse bondscoach: “Tegen Engeland laten zien wat we kunnen”

De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic had tegen Portugal gehoopt op een stuntje, maar verloor en zal het de rug dus weer moeten rechten tegen Engeland. Petkovic: “Tegen Portugal hebben we laten zien dat we meekunnen op een hoog niveau. We verloren de wedstrijd in de slotfase, maar met enig geluk hadden we zomaar in de finale kunnen staan. We willen nu ook tegen Engeland laten zien dat we het elk land lastig kunnen maken.”

Lichte teleurstelling bij Engeland

Engeland had na de gewonnen WK-finale eindelijk weer eens zicht op een finale, maar Nederland lag in de halve eindstrijd dwars. Het zorgde bij de ploeg van bondscoach Gareth Southgate voor teleurstelling, al is de finale van de nieuwe Nations League lang niet zo hoog aangeschreven als dat van een EK of WK. Het is nog maar de vraag of de soms vermoeid ogende ploeg zich nog een laatste keer dit seizoen kan opladen voor een wedstrijd, waarin eigenlijk niks meer op het spel staat.

Engelse bondscoach: “Het waren pijnlijke dagen”

Southgate: “In de wedstrijd tegen Oranje speelde de vermoeidheid ons parten, dat zie je wel aan de fouten voorafgaand aan de treffers. Daarna verdween de energie uit het elftal. De komende dagen zullen pijnlijk zijn voor ons. We zijn van zover gekomen en dan is het nooit leuk om nipt de finale te missen.”

Weinig op het spel

De wedstrijd om de derde en vierde plek is altijd een ondankbare en veel staat er dan ook niet meer op het spel, behalve nog enige prestige. De vraag is hoe beide ploegen zullen omgaan met deze ‘kleine finale.’

Blessures

Beide ploegen kwamen ongeschonden uit de halve finales, al heeft Zwitserland een dag extra rust. Bovendien heeft Engeland een zware verlenging gespeeld tegen Nederland en zal de ploeg van Southgate wellicht iets vermoeider zijn.

Statistieken

De laatste keer dat Engeland en Zwitserland tegenover elkaar stonden, was vorig jaar september. De Engelsen wonnen toen met 1-0 van de Zwitsers. De laatste keer dan de Zwitsers wonnen was in 1981. Daarna volgden nog acht wedstrijden, waarin Engeland zes keer wist te winnen; tweemaal speelden beide landen gelijk.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Zwitserland – Engeland

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO zijn in het voordeel van Engeland. De odds voor de Engelsen liggen op x 2,05, terwijl voor een overwinning voor Zwitserland x 3,35 wordt uitbetaald. De odd voor een gelijkspel staan op x 3,50.

18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,//’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De wedstrijd Zwitserland – Engeland wordt op zondag 9 juni om 15.00 uur gespeeld in Estadio D. Afonso Henriques in Guimaraes. Kan Engeland zich nog éénmaal opladen of zal Zwitserland aan de haal gaan met de overwinning? Voorspel deze wedstrijd en zet vandaag nog in bij de TOTO!

Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox]

 


Reacties

premier...
8 juni 2019

Nooit gedacht dat Engeland om de derde plek zal strijden, maar Oranje heeft het mooi gefikst. Dit duel voorspel ik op 0-3 van Southgate.

2 maanden geleden

voetbal...
9 juni 2019

Grote kans dat Zwitserland wint omdat de Engelsen 'moe' zijn

2 maanden geleden

casinoking
9 juni 2019

Het wordt weer een gelijkspel 1-1 en dan gaan de Engelsen het afmaken.

2 maanden geleden

arjenro...
9 juni 2019

Ik gok op Zwitserland. Zij hebben ook van het sterrenteam uit België gewonnen. Portugal was een misstap. Dat gaat ze niet nog eens gebeuren.

2 maanden geleden

svend
11 juni 2019

Zo zie je maar: penalty's moeten beslissen. Zo slecht is Zwitserland niet.

2 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

18 augustus 2019     0 REACTIES

Ajax via APOEL naar Champions League

Ajax mag zich na de zware dobber tegen het Griekse PAOK gaan opmaken voor de play-off van de UEFA Champions League. H...

Lees meer
15 augustus 2019     0 REACTIES

Frenkie-mania in Barcelona: pak tot 7,50 keer je inzet bi...

Aankomend weekend begint ook in Spanje de nationale voetbalcompetitie weer. Op vrijdagavond zullen Athletic Bilbao en...

Lees meer
14 augustus 2019     4 REACTIES

Ajax schakelt door naar Eredivisie uitwedstrijd bij VVV V...

Het wordt een totaal ander decor dan afgelopen dinsdag tegen het Griekse PAOK Saloniki als Ajax zaterdagavond aantree...

Lees meer
14 augustus 2019     6 REACTIES

Bookmakers pakken uit bij debuut Frenkie de Jong voor Barça

Frenkie de Jong maakt komend weekend zijn debuut in de Spaanse competitie als FC Barcelona op bezoek gaat bij Athleti...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën