Algemeen
07/06/2019 5 reacties

Troostfinale Nations League: Zwitserland - Engeland

Troostfinale Nations League: Zwitserland - Engeland
Zondag 9 juni staat in de eerste editie van de Nations League niet alleen de finale op het programma, maar ook de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Die zal gaan tussen Engeland en Zwitserland, de ploegen die in de halve finales verloren van respectievelijk Nederland en Portugal. Wie pakt het brons zondagmiddag? Zet nu in bij voetbalgokken en win ook bij deze wedstrijd!

Zwitserland verrassend eindfase Nations League

Zwitserland stond in de halve finales tegenover het Portugal van de teruggekeerde Cristiano Ronaldo. De spits zorgde eigenhandig voor de uitschakeling van Zwitserland met een hattrick; de ploeg won met 3-1. Toch stelde Zwitserland niet teleur en bood het goed weerstand tegen Portugal. De ploeg zal het Engeland dan ook knap lastig kunnen maken in de strijd op plek drie en vier.

Zwitserse bondscoach: “Tegen Engeland laten zien wat we kunnen”

De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic had tegen Portugal gehoopt op een stuntje, maar verloor en zal het de rug dus weer moeten rechten tegen Engeland. Petkovic: “Tegen Portugal hebben we laten zien dat we meekunnen op een hoog niveau. We verloren de wedstrijd in de slotfase, maar met enig geluk hadden we zomaar in de finale kunnen staan. We willen nu ook tegen Engeland laten zien dat we het elk land lastig kunnen maken.”

Lichte teleurstelling bij Engeland

Engeland had na de gewonnen WK-finale eindelijk weer eens zicht op een finale, maar Nederland lag in de halve eindstrijd dwars. Het zorgde bij de ploeg van bondscoach Gareth Southgate voor teleurstelling, al is de finale van de nieuwe Nations League lang niet zo hoog aangeschreven als dat van een EK of WK. Het is nog maar de vraag of de soms vermoeid ogende ploeg zich nog een laatste keer dit seizoen kan opladen voor een wedstrijd, waarin eigenlijk niks meer op het spel staat.

Engelse bondscoach: “Het waren pijnlijke dagen”

Southgate: “In de wedstrijd tegen Oranje speelde de vermoeidheid ons parten, dat zie je wel aan de fouten voorafgaand aan de treffers. Daarna verdween de energie uit het elftal. De komende dagen zullen pijnlijk zijn voor ons. We zijn van zover gekomen en dan is het nooit leuk om nipt de finale te missen.”

Weinig op het spel

De wedstrijd om de derde en vierde plek is altijd een ondankbare en veel staat er dan ook niet meer op het spel, behalve nog enige prestige. De vraag is hoe beide ploegen zullen omgaan met deze ‘kleine finale.’

Blessures

Beide ploegen kwamen ongeschonden uit de halve finales, al heeft Zwitserland een dag extra rust. Bovendien heeft Engeland een zware verlenging gespeeld tegen Nederland en zal de ploeg van Southgate wellicht iets vermoeider zijn.

Statistieken

De laatste keer dat Engeland en Zwitserland tegenover elkaar stonden, was vorig jaar september. De Engelsen wonnen toen met 1-0 van de Zwitsers. De laatste keer dan de Zwitsers wonnen was in 1981. Daarna volgden nog acht wedstrijden, waarin Engeland zes keer wist te winnen; tweemaal speelden beide landen gelijk.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Zwitserland - Engeland

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO zijn in het voordeel van Engeland. De odds voor de Engelsen liggen op x 2,05, terwijl voor een overwinning voor Zwitserland x 3,35 wordt uitbetaald. De odd voor een gelijkspel staan op x 3,50. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.   [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Zwitserland – Engeland wordt op zondag 9 juni om 15.00 uur gespeeld in Estadio D. Afonso Henriques in Guimaraes. Kan Engeland zich nog éénmaal opladen of zal Zwitserland aan de haal gaan met de overwinning? Voorspel deze wedstrijd en zet vandaag nog in bij de TOTO! Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox]  
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!