Algemeen
12/06/2019 6 reacties

WK vrouwen 2019: Canada – Nieuw-Zeeland

WK vrouwen 2019: Canada – Nieuw-Zeeland
In de poule van Nederland nemen zaterdagavond Canada en Nieuw-Zeeland het tegen elkaar op. Canada won haar eerste duel met 1-0 van Kameroen, terwijl Nieuw-Zeeland met diezelfde cijfers in de slotfase moest buigen voor Oranje. Canada kan dus een reuzenstap zetten richting de volgende ronde en de Footbal Fems – bijnaam van Nieuw-Zeeland – moeten winnen om de kansen in eigen hand te houden. Wie pakt de drie punten in deze tweede poulewedstrijd in groep E: Canada of Nieuw-Zeeland?

Bondscoach Canada: “Nieuw Zeeland wordt heel andere wedstrijd”

Kenneth Heiner-Møller is als bondscoach van Canada uiteraard blij met de zege op Kameroen, maar net als bij Nederland zien de Canadezen nog veel ruimte voor verbetering: “We zijn nu wel door onze zenuwen heen”, stelt de coach vast bij de internationale pers. “Nieuw-Zeeland wordt een heel andere wedstrijd. Niet makkelijker of moeilijker, anders. Er zal veel meer structuur in het duel zitten, meer tactiek. Waarbij drie punten voor ons heel welkom zijn.”

“Nieuw-Zeeland gevaarlijk in counter”

Dat zijn ploeg met een zege naar het tweede duel kan toewerken helpt volgens hem ook: “Zo’n eerste wedstrijd is altijd even zoeken. En dan is winnen cruciaal, vooral als je ziet dan sommige favorieten voor de eindzege nu al punten hebben verspeeld. We zullen moeten oppassen voor de counter, want daarin is Nieuw-Zeeland gevaarlijk. Dat zagen we ook tegen Nederland, dus daar stellen we ons op in.”

Nieuw-Zeeland: “Verloren, maar niet verslagen”

Bij de Nieuw-Zeelandse vrouwen is de klap hard aangekomen: de goal van Jill Roord in de blessuretijd zorgde voor een grafstemming in het kamp van de Footbal Fems. Maar coach Tom Sermanni stelt direct vast dat ze zich niet gewonnen geven en vol voor de winst gaan tegen Canada: “We waren er echt ziek van en nog steeds, maar dat staat ons niet in de weg om een goed resultaat tegen Canada neer te zetten”, zegt hij in de Nieuw Zeeland Herald. “We nemen de positieve punten uit dat duel mee naar zaterdag en gebruiken de hartverscheurende pijn om extra gemotiveerd aan de aftrap te komen. We gaan die ene minuut niet boven een zeer goede negentig minuten plaatsen. Al bij al gaan we met een positief gevoel naar Canada toewerken. We hebben verloren, maar we zijn nog niet verslagen.”

Statistieken

Om te spreken van grote onbekenden van elkaar gaat misschien iets te ver, maar vaak speelden beide landen nog niet tegen elkaar. In 2012 was de eerste onderlinge ontmoeting. In een vriendschappelijke interland won Canada in en tegen Nieuw-Zeeland met 2-0. Drie jaar later, tijdens het WK in 2015, wist Nieuw-Zeeland die nederlaag enigszins recht te zetten door tegen Canada een 0-0 uit het vuur te slepen. Gaan we zaterdag de eerste zege van Nieuw-Zeeland tegen Canada zien of pakken de Canadezen hun tweede overwinning? Een gelijkspel zou voor Nederland goed nieuws betekenen, maar zowel Canada als Nieuw-Zeeland schieten daar niks mee op.

Pre-wedstrijdquoteringen voor WK-Vrouwen Canada – Nieuw Zeeland

Bij de TOTO zijn ze al flink warm gedraaid door het WK-vrouwenvoetbal in Frankrijk. Ook voor de wedstrijd van Canada tegen Nieuw-Zeeland in poule E zijn de pre-wedstrijdquoteringen weer hoog ingedeeld. Winst van Canada staat genoteerd op x 1,42. Een zege van Nieuw-Zeeland levert je x 7,05 keer je inleg op en dat is gelijk de hoogste odd bij deze wedstrijd! Voor een gelijkspel staat er in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 4,25 klaar. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.   [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De WK-wedstrijd Canada – Nieuw Zeeland wordt gespeeld op zaterdag 15 juni om 21:00 uur in Stadion des Alpes te Grenoble. Hoe verloopt de wedstrijd van de poule-tegenstanders van onze Leeuwinnen in deze tweede ronde? Laat je voetbalkennis veel waard zijn en speel mee via Koningin TOTO tijdens het WK 2019 voor de vrouwen in Frankrijk. Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox]  
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!