Algemeen
17/06/2019 1 reacties

WK vrouwen 2019: Zweden – Amerika

WK vrouwen 2019: Zweden – Amerika
Beide landen wonnen ruim van Thailand, maar treffen nu elkaar in de laatste poulewedstrijd van dit wereldkampioenschap voor vrouwen in Frankrijk. Amerika geldt als topfavoriet voor de eindwinnaar, Zweden is een gevaarlijke outsider. Beide elftallen zullen dus nu echt getest worden. Dat gegeven zorgt ongetwijfeld voor een mooie pot en levert in elk geval mooie odds op!

Bondscoach Zweden: “Tegen de VS wordt een totaal andere wedstrijd”

De Zweedse bondscoach Peter Gerhardsson beseft dat het toernooi eigenlijk nu pas begint voor zijn ploeg. Na de 5-1 op Thailand zijn de Zweedse dames zeker van een plaatsje in de volgende ronde, maar er wacht dus eerst nog die moeilijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Gerhardsson: “Het zal donderdag tegen de VS een heel ander wedstrijdplaatje worden dan in onze eerste twee poulewedstrijd”, zegt hij tegen de Zweedse media.

Amerika mooie test voor de achtste finales

Zweden wist tegen Chili en Thailand te domineren met respectievelijk 64 en 66 procent balbezit. Dat zal de ploeg van Gerhardsson tegen de regerend wereldkampioen USA niet lukken: “We zullen zien hoe ver we tegen de VS komen. Tot nu toe wilden we nog niet praten over de achtste finales, maar nu we geplaatst zijn, kunnen we stellen dat dit een zeer goede voorbereiding is op de duels in de komende knock-outfase.”

Topwedstrijd

Gerhardsson kijkt dan ook echt uit naar de ontmoeting van donderdag: “Het zal erg leuk zijn om de VS te ontmoeten en ik heb gehoord dat ze tegen Chili al zeven van hun starters rust hebben gegeven met het oog op de ontmoeting tegen ons. Dat zegt genoeg: dit is een topwedstrijd”, besluit de Zweedse coach.

Bondscoach Verenigde Staten: “Dit WK heeft veel favorieten”

Zoals op elk WK voor vrouwen behoren de Verenigde Staten tot de absolute topfavorieten voor eindwinst. Ook deze editie is de equipe van bondscoach Jill Ellis de grootste kanshebber voor het hoogste treetje. Echter Ellis ziet dat het niveau van de dameselftallen wereldwijd – en dus niet alleen in Nederland - explosief stijgt: “In 2015 zei ik dat er waarschijnlijk nooit meer zo’n sterk WK vrouwen zal worden gespeeld, maar die woorden moet ik terugtrekken. Dit WK is sterker bezet dan ooit en heeft dan ook veel favorieten voor de eindzege”, vertelt ze op de FIFA-website.

“Donderdag eerste echte test”

Eén daarvan is Zweden, de tegenstander van komende donderdag. Ellis: “Voor mij persoonlijk en ik denk ook voor het team geldt alleen de wereldtitel. Om die te pakken moeten we alles winnen en iedereen verslaan. Zweden zal de eerste echte hobbel worden op naar dat doel, onze defensie is tot nu toe nog niet echt getest. Donderdag zal dat anders zijn.”

Statistieken

De uitspraken van Ellis worden onderstreept door de statistieken, want Amerika wint nooit gemakkelijk van de Scandinavische vrouwen in het geel-blauw. In 2017 pakte de VS ternauwernood de zege in een vriendschappelijk duel: 0-1. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 was er zelfs een verlenging nodig om de Zweedse ploeg op de knieën te krijgen: 1-2, na verlenging. In 2015 speelden beide landen ook op het WK tegen elkaar. Toen werd het 0-0. De laatste zege van de Zweden was in het duel daarvoor: op 7 maart 2014 wonnen ze met 1-0 van de Amerikaanse vrouwen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Zweden - Amerika

De pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd van Zweden tegen de Verenigde Staten zijn zeer hoog ingeschaald. Koningin TOTO beloont een zege van Zweden het hoogst x 8.35 keer jouw speelbedrag. Een gelijkspel krijgt met x 5.05 keer de inleg nog een hoge odd mee. Bij winst van de Amerikaanse voetbalvrouwen staat een odd van x 1.31 genoteerd in het 1X2 spelsysteem. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.   [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De WK-vrouwen wedstrijd Zweden – Amerika wordt gespeeld op donderdag 20 juni om 21:00 uur in het Océane stadion te Le Havre. Komt het superteam uit de USA er weer gemakkelijk vanaf en worden zij eindwinnaar in de poule of is het Zweden die de Amerikaanse vrouwen weet te temmen? Wat je voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken.nl! Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox]  
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!