Eredivisie
01/03/2020

AZ ontvangt in Alkmaar ADO Den Haag

AZ ontvangt in Alkmaar ADO Den Haag
In het AFAS Stadion te Alkmaar gaat AZ komende zaterdag proberen ADO Den Haag uit te schakelen om zo de koppositie te kunnen behouden. De ploeg van trainer Arne Slot staat in de Eredivisie ranglijst op evenveel punten dan Ajax Amsterdam. Er komen dus spannende weken aan waar Koning TOTO hoge odds voor in petto heeft. Het duel van zaterdag is er daar al een van. VoetbalGokken.nl blikt alvast graag met je vooruit op AZ – ADO!

Arne Slot: “ADO is totaal anders dan Ajax”

Afgelopen zaterdag zag AZ-trainer Arne Slot dat zijn ploeg heer en meester was over Ajax. “Ik was wel verrast dat we dit tegen zo'n sterke tegenstander konden”, zei Slot na het duel tegen ANP. Maar met nog tien wedstrijden te gaan wil Slot op zijn hoede blijven. “We gaan er de laatste tien competitiewedstrijden alles aan doen om kampioen te kunnen worden. Zaterdag krijgen we ADO Den Haag op bezoek. Dat is een andere tegenstander dan Ajax. Dan moeten wij het spel maken en zal ADO inzakken”, aldus Slot.

Marco Bizot: “Ook van ploegen als ADO winnen”

Ook doelman Marco Bizot wil nu alles uit de kast halen om de strijd met Ajax om kampioenschap niet te verliezen. “We moeten gewoon tien wedstrijden knallen. Als we blijven voetballen zoals tegen Ajax, dan zijn we een serieuze kandidaat, maar om kampioen te worden moet je ook van de kleintjes winnen”, verwijst Bizot naar het duel tegen ADO.

Alan Pardew: “Positief blijven voor wedstrijd AZ”

In Den Haag hangen er figuurlijk donkere wolken boven het Cars Jeans Stadion. De ploeg van trainer Alan Pardew draait stroef en degradatie ligt op de loer. “We hebben nog weinig tijd en weinig wedstrijden”, zegt Pardew. “Als we nu nog twaalf wedstrijden zouden hebben, zou het helemaal goed komen. We moeten snel winnen. Je zou verbaasd staan hoe dingen kunnen veranderen met een overwinning. Drie, vier overwinningen en we doen weer mee”, stelt Pardew vast.

“We maken progressie”

Of AZ nou de juiste tegenstander is om punten af te snoepen moet nog blijken. “We moeten positief blijven ook nu we naar AZ moeten afreizen. Dit team vecht bijna het hele jaar al tegen degradatie. Ze hebben drie keer gewonnen voordat ik kwam, dus we maken progressie”, aldus Pardew.

Statistieken

AZ Alkmaar staat gedeeld eerst in de Eredivisie en heeft net als Ajax 53 punten. De Amsterdammers gaan aan kop doordat zij een beter doelsaldo hebben dan de Alkmaarders. De Ajacieden hebben vijftien doelpunten meer weten te maken in 24 wedstrijden, maar kregen er wel vijf meer tegen dan AZ. Feyenoord is de eerste achtervolger van de Noord-Hollandse ploegen. De Rotterdammers hebben 47 punten bijeen weten te vegen.ADO Den Haag heeft het een stuk lastiger. De ploeg van Pardew staat op de gevaarlijke zeventiende plek. Met negentien punten zijn de nummers zestien Fortuna Sittard en vijftien PEC Zwolle (beide 25 punten) niet gemakkelijk bij te benen.

Head 2 Head

ADO Den Haag bewaart goede herinneringen aan een middagje voetbal in het AFAS Stadion. Bijna een jaar geleden kwamen de Hagenezen met 2-3 winnen van AZ. Ook in 2015 was dit al het geval. Met een 0-1 zege wist de ploeg uit Den Haag drie punten weg te snoepen uit de Kaasstad. In 2017 won AZ tweemaal van ADO: 2-0 en later dat jaar was er de 4-0 in Den Haag; een nog overtuigender overwinning dan de zege in Alkmaar destijds.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Na de bittere uitschakeling van LASK Linz in de Europa League, herpakte AZ zich snel door Ajax in Amsterdam te verslaan: 0-2. Een wedstrijd die ongetwijfeld een enorme boost voor het zelfvertrouwen zal zijn voor de Alkmaarders. Dit was voor de ploeg van trainer Slot de tweede eredivisie zege op rij, want voor de trip naar het Oostenrijkse Linz werd er thuis ook nog gewonnen van PEC Zwolle: 2-0. Die week daarvoor werd er echter nog (verrassend) verloren van FC Twente. Het werd in Enschede 2-0 voor de thuisploeg.

Huidige vorm ADO Den Haag

Bij ADO Den Haag vreest men dit seizoen voor degradatie. Op de zeventiende plek staat ADO allesbehalve veilig. De afgelopen weken geven de ploeg van Pardew niet veel hoop op een goede afloop van dit seizoen. Zo werd er afgelopen weekend thuis niet gewonnen van Heracles Almelo 0-0, die week ervoor lukten dat ook niet bij SC Heerenveen 2-2 en hakte ook de verloren wedstrijd tegen PSV 0-3 er behoorlijk in bij de ploeg uit Den Haag. Ook Sparta 4-2, Vitesse 0-0 en FC Utrecht 4-0 waren de ploeg die ADO van de punten afhield. De laatste overwinning van ADO was de eerste wedstrijd van dit jaar. Hekkensluiter RKC Waalwijk werd toen nog met 2-0 verslagen.

Lappenmand

AZ kan nog altijd geen beroep doen op Albert Gudmundsson. De rechtsbuiten-speler van AZ kampt met een enkelblessure. Ook verdediger Pantelis Hatzidiakos is wegens een kruisbandblessure zaterdag tegen ADO niet van de partij. Dat geldt ook voor de verdedigers Ron Vlaar (dijbeenspierblessure) en Stijn Wuytens (hamstringblessure). Teun Koopmeiners is de speler van AZ die al vier gele kaarten achter zijn naam heeft verzameld.Bij ADO geen blessuremeldingen. Wel hebben John Goossens en Aaron Meijers vier gele kaarten achter hun namen staan waardoor de spelers met nog een gele prent geschorst zullen worden.

Prognose

Wat ons betreft moet het voor AZ geen probleem zijn om thuis van ADO te winnen. De ploeg van Slot bruist van het zelfvertrouwen nu Ajax is verslagen door de Alkmaarders. Maar ADO geeft nooit op en wij verwachten dan ook zeker dat de ploeg van Pardew weet te scoren in het AFAS Stadion. We vullen dan ook een 2-1 overwinning van AZ in bij TOTO.nl. Benieuwd naar de odds? Check onderstaand overzicht voor de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen AZ – ADO

Koning TOTO laat er geen gras over groeien. AZ is de favoriet van deze zaterdagavond. Dat betekent hoge odds voor als AZ toch niet gaat zegevieren in het dakloze AFAS Stadion. Mocht ADO Den Haag stunten in Alkmaar dan wordt jouw inleg x 13.50(!) meer waard. Hiermee heb je de hoogste odd van deze wedstrijd gestrikt. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 6.75 keer het speelbedrag een nog hogere quotering mee. Een zege van AZ staat gemiddeld op x 1.17 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – ADO Den Haag wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 18:30 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Kan AZ de druk rondom het leiderschap aan en wint het ook van ADO Den Haag of laten de Alkmaarders de kaas van het brood eten door een stunt van de Hagenezen? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is door via VoetbalGokken.nl mee te spelen met de wedstrijden in de Eredivisie.

De beste Online Bookmakers