Bookmaker
23/07/2021 0 reacties

Amerikaanse bookmaker maakt enorme blunder

Amerikaanse bookmaker maakt enorme blunder

Ieder jaar wordt in de VS een WNBA All stars wedstrijd gespeeld. Dat gaat meestal tussen de grote sterren van de Western en Eastern Conference in het land. Basketbal is enorm populair in de States en naar dergelijke wedstrijden wordt dan ook uitgekeken. Het is vooral een festijn om de mooiste scores te laten zien en wie er wint, doet er minder toe. Dit jaar was de opzet anders. De All stars speelden tegen Team USA, als laatste voorbereiding op het vertrek naar de Olympische Spelen.

De lijn over/under

In Nederland is het bij het voetballen een van de meest voorkomende weddenschappen om te gokken op het aantal doelpunten in een wedstrijd. Het gemiddelde in het profvoetbal ligt op 2,5 en je kunt dan ook kiezen voor meer of minder doelpunten dan dit gemiddelde. Het is alles of niets en de opbrengsten zijn niet erg hoog, maar wel interessant. Bij basketbal is dat ook mogelijk, zeker als de winnaar er minder toe doet.

Circa Sports was de bookmaker die als eerste een over/under weddenschap aanbood. Het gemiddelde werd gezet op een totaal van 248 gescoorde punten. Dat was gebaseerd op de eerdere wedstrijden in de afgelopen jaren. In eerste instantie leek er niets aan de hand. De eerste gokjes werden zelfs op een hogere score dan 248 ingezet. Achteraf waren dit waarschijnlijk professionele gokkers die Circa Sports zand in de ogen wilden strooien. In een paar uur daarna kwam er een enorme hoeveelheid weddenschappen binnen op veel lagere scores. Uiteindelijk was de gemiddelde weddenschap op 195 punten. Het verschil met de getrokken line van 53 punten was historisch, nog nooit werd een dergelijk verschil gerealiseerd.

De uitkomst

Uiteindelijk werden er slechts 178 punten gescoord in de wedstrijd, dus nog beduidend minder dan de gemiddelde weddenschap. De bookmaker die verantwoordelijk was voor de getrokken line van 248 punten gaf ruiterlijk toe dat dit de slechtste keuze was die hij ooit had gemaakt. Het is overigens niet bekend gemaakt hoeveel geld dit grapje de broker heeft gekost en hoeveel de weddenschappen de gokkers hebben opgeleverd die doorhadden wat er stond te gebeuren.

Het vraagt enige kennis van basketbal, maar wat duidelijk had moeten zijn voor de bookmaker was dat deze wedstrijd anders zou zijn dan de voorgaande. Team USA had wat te bewijzen en dat gold ook voor de All stars. Dit keer werd er dus wel serieus verdedigd en de kenners zagen dit aankomen. De bookmaker had waarschijnlijk alleen naar eerdere cijfers gekeken, en niet naar de teams. Online een gokje wagen op doelpunten in een wedstrijd? Dat kan via de betrouwbare bookmakers op onze website. Deze staan onder toezicht van de Kansspelcommissie.

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!