Bundesliga
13/03/2020

[AFGELAST!] Corona competitie: geen Eredivisie, wel Bundesliga voetbal

[AFGELAST!] Corona competitie: geen Eredivisie, wel Bundesliga voetbal
De sportwereld wordt momenteel beheerst door nieuws over afgelasting in verband met het Coronavirus. Ook in Nederland liggen alle sportevenementen plat, maar niet getreurd want via VoetbalGokken.nl kan je blijven genieten van voetbal en kan er nog altijd vrolijk worden meegespeeld via TOTO.nl. We blikken hier vooruit op de 26e speelronde in de Bundesliga.

De Duitse Bundeliga

In de Duitse Bundeliga wordt dit weekend vooralsnog gewoon een volledig programma gedraaid. Vrijdagavond begint het al met het duel tussen Düsseldorf en Paderborn. Zaterdag staan er vijf duels op het programma. Hiervan zijn Borussia Dortmund – Schalke ’04, RB Leipzig - Freiburg en Union Berlin – Bayern München de belangrijkste. Zondag is het de beurt aan Eintracht Frankfurt tegen Borussia Mönchengladbach en Augsburg – Wolfsburg.

Düsseldorf - Paderborn

Maar we beginnen met de wedstrijd van vrijdag: Düsseldorf – Paderborn. Beide ploegen zijn geen vaste klanten in de hoogste Duitse voetbalcompetitie, dus werden er afgelopen jaren vooral duels in de 2e Bundesliga afgewerkt.

Head 2 Head

De laatste keer dat beide elftallen elkaar in Düsseldorf troffen was dan ook in de tweede Bundesliga, een kleine vijf jaar geleden. De thuisploeg verloor toen met 1-2. Hoewel dat natuurlijk nul punten opleverden, was de uitslag al een stuk beter dan de ontmoeting uit 2013. Toen verschalkten de bezoekers het thuisfront met maar liefst 1-6!De laatste keer dat Düsseldorf de punten wél thuishield? Dat was op 8 augustus 2009 toen het met 3-0 zegevierde en Paderborn puntloos naar huis stuurde.

Huidige vorm Düsseldorf

De laatste drie wedstrijden gingen verloren: twee keer in de competitie en één keer in de DFB Pokal. Dat betekent dat de laatste zege dateert van 22 februari. Toen was Düsseldorf – verrassend – te sterk voor Freiburg: 0-2.

Huidige vorm Paderborn

Ook Paderborn bakt er dit kalenderjaar nog weinig van. Het is al vier wedstrijden op rij zonder overwinning en het laatste punt werd gepakt toen het begin februari op bezoek ging bij Schalke’04: 1-1. Opvallend: ook Paderborn pakte haar laatste overwinning op bezoek bij Freiburg. Op 25 januari eindigde Freiburg – Paderborn in 0-2.

Quoteringen Düsseldorf - Paderborn

Spelers die inzetten op het vrijdagavond duel kunnen rekenen op vrij hoge odds. Een zege van de thuisploeg staat al op x2,04. Een overwinning van Paderborn zelfs op x3,45. Maar de hoogste quotering vinden we bij een gelijkspel in de Esprit Merkur Spiel Arena: x3,70!

Borussia Dortmund – Schalke ‘04

Zaterdagavond komt de top van de Bundesliga in actie. Dortmund staat na 25 speelronden tweede met 51 punten en heeft vier punten achterstand op Bayern München. Als alles goed gaat, ontvangt Dortmund zaterdag in eigen huis Schalke ’04, een pittige tegenstander.

Head 2 Head

Vorig seizoen wist Schalke ’04 namelijk drie dure punten af te snoepen van Dortmund. Het duel eindigde toen na een spectaculair verloop in 2-4. Een seizoen eerder zorgde dit affiche ook al voor een doelpuntenfestijn: 4-4.

Huidige vorm Dortmund

De thuisploeg speelde afgelopen week nog in de UEFA Champions League en moest daarin een 2-0 nederlaag slikken op bezoek bij Paris Saint Germain. In de Duitse competitie rijgt het echter zege op zege. De laatste nederlaag is de 4-3 bij Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz.

Huidige vorm Schalke ’04

Schalke’04 heeft beduidend meer moeite met het winnen van wedstrijden. Afgelopen weekend kwam het thuis tegen Hoffenheim niet verder dan 1-1. In de Duitse beker werd begin deze maand met 0-1 verloren van Bayern München en de laatste keer dat men kon juichen na een competitiewedstrijd is al bijna twee maanden geleden: op 17 januari werd Mönchengladbach met 2-0 verslagen.

Quoteringen Dortmund – Schalke ’04

Gezien de huidige vorm is het niet zo gek dat Dortmund de absolute favoriet is bij de bookmakers: x 1,37 als de thuisploeg zegeviert. Pakt de ploeg uit Gelsenkirchen toch de zege? Dan lopen de odds flink op: x 6,75 keer je inleg! Dat is ook gelijk de hoogste odd bij dit duel! Een gelijkspel staat namelijk iets minder hoog momenteel: x 4,90.

Union Berlin – Bayern München

In Berlijn neemt het plaatselijke Union het op tegen koploper Bayern München. Onze landgenoot Zirkzee doet vanwege een voetblessure niet mee zaterdagavond. Bayern is eerste, terwijl Union Berlin op een elfde plek is terug te vinden.

Head 2 Head

Eerder deze competitie ging Union naar Beieren. De terugreis naar Berlijn verliep vast niet zo vrolijk, want ondanks een goed optreden hielden de bezoekers nul punten over aan dat duel. Bayern won – nipt – met 2-1.

Huidige vorm Union Berlin

De Berlijnse formatie verloor de afgelopen twee duels: 3-1 bij Freiburg voor de competitie en 3-1 bij Leverkusen in het bekertoernooi. De 2-2 begin deze maand tegen het Wolfsburg van Wout Weghorst, was dan weer een meevaller. Datzelfde kan gezegd van de laatste competitiezege: op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd er op 24 februari dit jaar met 1-2 gewonnen.

Huidige vorm Bayern München

De ploeg uit München kan wat dat betreft een veel betere statistiek voorleggen. Bayern verloor dit kalenderjaar nog geen enkele officiële wedstrijd. Alleen tegen RB Leipzig morsten het punten: 0-0. Afgelopen weekend werd er thuis met 2-0 simpel afgerekend met Augsburg en dat was alweer de zesde overwinning op rij, inclusief de 0-3 zege bij Chelsea in de UEFA Champions League.

Quoteringen Union Berlin – Bayern München

Er kan flink veel geld verdiend worden als Union zaterdagavond wint van Bayern: x 10,75 keer je inleg staat er momenteel bij TOTO op een thuisoverwinning. Pakt Bayern de zege? Dan is de uitkering een stuk lager: x 1,22. Een gelijkspel zou ook goed zijn voor flink wat Corona-zakdoekjes en mondkapjes: x 6,15 keer de inleg!
Normaal gesproken zal de 26ste speelronde in de Duitse Bundesliga dit weekend gewoon worden afgewerkt. Het is daarmee één van de weinige voetbalcompetities waarin nog gespeeld wordt. Vrijdagavond wordt er voor het eerst afgetrapt, zondagmiddag worden de laatste twee duels afgewerkt. Houd onze website en de bookmakerspagina goed in de gaten voor actuele berichtgeving over het al dan niet doorgaan van bovenstaande wedstrijden.

De beste Online Bookmakers