Bundesliga
04/06/2020 0 reacties

Alfred Schreuder met Hoffenheim op bezoek bij Düsseldorf

Alfred Schreuder met Hoffenheim op bezoek bij Düsseldorf
Aanstaande zaterdag staat er voor Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder een belangrijke wedstrijd gepland tegen degradatieploeg Fortuna Düsseldorf. Nu de laatste vijf wedstrijden van de Bundesliga zijn aangebroken is het alles of niets voor de teams die nog iets willen bereiken in de Duitse Bundesliga. Het kan er dus flink hard aan toegaan in de Merkur Spiel-Arena. Speel jij via TOTO mee op Fortuna Düsseldorf tegen TSG 1899 Hoffenheim. 

Uwe Rösler: “Vertrouwen in goede afloop”

Fortuna Düsseldorf staat op het randje van de afgrond, maar trainer Uwe Rösler wil het niet opgeven nu zaterdag Hoffenheim naar de Merkur Spiel-Arena komt. “Dit wordt een cruciale wedstrijd voor ons”, zegt Rösler, die blijft geloven in zijn team. “Het team kwam elke keer terug en ik zie geen reden waarom ze dat deze keer niet zouden doen. Het team weet dat ze goed zijn. We hebben vertrouwen in een goede afloop tegen Hoffenheim”, aldus de trainer van Düsseldorf.

“Onszelf belonen tegen Hoffenheim”

Fortuna Düsseldorf speelden afgelopen weekend tegen Bayern München en werd met een 5-0 zege in München behoorlijk afgedroogd. Trainer Rösler moest dat ook erkennen. “Er was een duidelijk klassenverschil te zien”, zegt de trainer. Düsseldorf strijdt met zijn team tegen concurrent Werder Bremen om degradatie te voorkomen. “Het kan niet zo zijn dat we onszelf niet belonen voor goede wedstrijden, maar in de degradatiestrijd zal het tot de laatste minuut gaan dit seizoen. Ik probeer het elftal altijd zo in te richten dat we de beste kans hebben. Hopelijk levert dat zaterdag tegen Hoffenheim eindelijk ook punten op”, aldus Rösler.

Alfred Schreuder: “Düsseldorf moet normaal drie punten zijn voor ons”

Alfred Schreuder zat voor de coronabreak in de piepzak. Veel blessure, vooral voorin. Maar na de herstart pakte Hoffenheim al twee overwinningen en daarmee is het zelfvertrouwen voor de komende uitwedstrijd bij Fortuna Düsseldorf naar een nieuw hoogtepunt gestegen: “Voor de club is het boven verwachting. Vooraf werd eindigen in het linkerrijtje als prima gezien, bij de eerste negen”, aldus de voormalig trainer van FC Twente in gesprek met VI.

Melayro Bogarde

“Het is super om te zien wat er nu gebeurt en met wat voor jongens. We hebben spelers van zeventien en twintig jaar in de basis, tegen Mainz deed Melayro Bogarde voor het eerst mee. Dat is waar Hoffenheim voor staat. Het is een team in ontwikkeling, de mentaliteit wordt steeds beter. Ik denk dat het gat met de top vijf inderdaad te groot is, daaronder zit een grote groep waar wij bij horen.”

“Belangrijke pot voor ons”

Schreuder vervolgt: “Komend weekend wacht de uitwedstrijd bij Düsseldorf, die moet normaal gesproken goed zijn voor drie punten. Maar ik wil niet te hard van stapel lopen. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd. Als we aan het einde van het seizoen daarmee Europees voetbal zouden halen, zou ik heel tevreden zijn”, zo vertelt Schreuder. “Dit seizoen werd gezien als een Umbau-Saison. Maar als we zaterdag van Fortuna Düsseldorf winnen, dan komt een Europees ticket wellicht weer een stapje dichterbij. Het worden dus een belangrijke pot voor ons.”

Statistieken

De ranglijst van de Bundesliga begint al aardig vorm te krijgen. Zo moet Fortuna Düsseldorf nog hard aan de bak om uit de gevarenzone te komen. De ploeg uit Düsseldorf staat zestiende met 27 punten en die plek betekent degradatie play-offs spelen. De vijftiende plek is echter heel goed haalbaar. 1. FC Mainz staat met 28 punten op een veilige vijftiende stek. TSG Hoffenheim staat zevende op de ranglijst met 42 punten. De nummer zes VfL Wolfsburg heeft er net zoveel doordat de ploeg van Wout Weghorst afgelopen weekend dure punten liet liggen. De ploeg van trainer Schreuder won wel en daarmee qua punten op gelijke hoogte met Wolfsburg.

Head 2 Head

De lijst met onderlinge ontmoetingen met Düsseldorf en Hoffenheim is nog niet zo lang. Beide teams spelen niet altijd of nog niet zo lang in de Bundesliga. Vorig seizoen wist Düsseldorf de punten in eigen huis te houden door Hoffenheim met 2-1 te verslaan. Daarvoor kwamen de teams elkaar in seizoen 2012 /2013 nog tegen en dat duel werd met 1-1 een gelijkspel.

Huidige vorm Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf heeft vorige week een zware wedstrijd bij Bayern München gespeeld. De koploper van de Bundesliga maakte met een 5-0 zege gehakt van de ploeg van trainer Rösler. Kortom een wedstrijd voor Düsseldorf om snel te vergeten, want nog voor de wedstrijd in München werd er keurig gewonnen van Schalke’04 met 2-1.

Huidige vorm TSG Hoffenheim

Hoffenheim boekte de laatste twee wedstrijden twee overwinningen. Thuis werd FC Köln aan het spit geregen met 3-1 en afgelopen weekend was het Mainz die met lege handen thuis achterbleef (0-1).

Lappenmand

De lappenmand van Fortuna Düsseldorf begint weer wat leeg te lopen. Doelman Zackary Steffen (knieblessure) komt zaterdag tegen Hoffenheim niet in actie. Dat geldt waarschijnlijk ook voor aanvaller Dawid Kownacki (knieblessure). De middenvelders Marcel Sobottka en Bernhard Tekpetey zijn zo goed als hersteld van hun kwetsuur. De medische staf van Hoffenheim heeft de handen wat meer vol aan het herstel van diverse geblesseerde spelers. Centrumspits Ishak Belfodil moet herstellen van een knieoperatie, maar wordt eind deze maand terugverwacht. Ook de middenvelders Jacob Bruun Larsen (liesblessure) en Florian Grillitsch (blessure) en de aanvallers Sargis Adamyan en Andrej Kramaric (beiden enkelblessure) blijven zaterdag achter in Hoffenheim.

Prognose

Onze voorspelling is dat deze wedstrijd een gelijkspel gaat worden. We vullen een 2-2 in bij Koning TOTO, hetgeen goed zou zijn voor de hoogste odd bij dit duel!

Quoteringen Fortuna Düsseldorf – TSG 1899 Hoffenheim

De quoteringen van Koning TOTO zijn voor dit duel in Düsseldorf als volgt ingedeeld. De hoogste odd wordt uitgekeerd bij een gelijkspel x 3.50 keer de inleg. Een overwinning van Düsseldorf levert je x 2.65 keer de inleg op. Voor een overwinning van trainer Schreuder en zijn team staat genoteerd op x 2.40 keer je speelbedrag.
De Bundesliga wedstrijd Fortuna Düsseldorf – TSG 1899 Hoffenheim wordt gespeeld op zaterdag 6 juni om 15:30 uur in de Merkur Spiel-Arena te Düsseldorf. Welke ploeg gaat er dit weekend met drie punten vandoor? Speel jij op Düsseldorf of toch op Hoffenheim? Ga vandaag naar de TOTO en sluit de beste deal.

De beste Online Bookmakers