Bundesliga
16/11/2016

Borussia Dortmund tegen Bayern München in Bundesliga

Borussia Dortmund tegen Bayern München in Bundesliga
In de Duitse Bundesliga staan dit weekend een absolute kraker op het programma: Borussia Dortmund ontvangt het Bayern München van Arjen Robben. Het duel wordt zaterdag gespeeld en Bayern München gaat het duel in als de nummer één van de Duitse competitie. De Zuid-Duitse club heeft het volgens de statistieken altijd lastig in Dortmund. Robben zal dus flink aan de bak moeten. De bookmakers geloven in winst van Bayern, maar sluiten een zege voor Dortmund zeker niet uit. Profiteer van de extra hoge pre-wedstrijdquoteringen op voetbalgokken en speel mee in deze Duitse kraker.

Arjen Robben speelt tegen Dortmund

Bij Bayern München werd er even gevreesd dat Arjen Robben opnieuw geblesseerd was. Robben werd in de tweede helft van de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Luxemburg aan de kant gelaten. “Bij een counter van Luxemburg moest ik terug, toen verkrampte het heel even achterin m'n bovenbeen. In de rust hebben we het bekeken. Het zag er niet slecht uit en natuurlijk wilde ik door, maar de dokter zei dat we geen risico moesten nemen”, vertelt Robben die zaterdag gewoon mee kan doen in de competitiekraker tegen Borussia Dortmund.

Robert Lewandowski krijgt rust

Bayern München spaart zijn speler het liefst zoveel mogelijk. Robben moest van de Duitse topclub het oefenduel van Oranje tegen België al opzijzetten. Datzelfde gold ook voor het Poolse elftal waar Robert Lewandowski speelt. Afgelopen maandag speelde de spits van Bayern München niet mee in het oefenduel van Polen tegen Slovenië. Lewandowski krijgt rust om tegen Dortmund volledig fit te zijn. Trainer Carlos Ancelotti is blij dat bij kan beschikken over zijn spitsenduo: “Ze zijn erg belangrijk voor het team”, aldus de coach die met Bayern München koploper is in de Duitse Bundesliga.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund staat met achttien punten (zes minder dan Bayern) op de vijfde plaats. Dortmund heeft vier wedstrijden achtereen niet verloren. Die reeks wil trainer Thomas Tuchel dolgraag vasthouden, maar stuit uitgerekend nu op de grootste concurrent voor het kampioenschap. Voor Mario Gotze wordt de wedstrijd extra speciaal. Gotze maakte enkele seizoenen geleden de overstap van Dortmund naar Bayern, maar keerde dit jaar terug bij zijn oude liefde en zal dus nu in het geel-zwart spelen tegen zijn voormalige ploeggenoten van Bayern. “Ik ben nu drie jaar ouder en kijk inmiddels met andere ogen naar mijn besluit om toen te vertrekken bij Dortmund”, aldus Götze op de website van Borussia. “Ik begrijp goed dat veel fans niet blij waren met mijn beslissing om naar Bayern te gaan. Ik zou het vandaag de dag ook niet gedaan hebben.” Gotze kreeg de afgelopen drie jaar steenvast een fluitconcert om te oren als hij met Bayern tegen Dortmund speelde. Komende zondag zal dat wellicht andersom zijn en fluiten Bayern-fans hem uit. Hoe dan ook: het blijft gevoelig liggen voor beide supportersgroepen.

Voetbalcarrière voor Usian Bolt?

Dan nog dit: het zou zomaar kunnen dat de snelste man ter wereld het team van Dortmund binnenkort komt versterken. Usain Bolt, de wereldrecordhouder op de 100 meter, 200m en 4x100m wil namelijk voetballer worden en heeft een stagecontract bij Dortmund op zak: “We zullen zien wat er gebeurt”, aldus Bolt, wiens droom verder reikt dan Dortmund. “Als ik voor Manchester United kan spelen, zou dat een droom zijn die uitkomt. Ja, dat zou episch zijn.”

Wedstrijdoverzicht

Bayern München komt op het algemeen niet vaak tot een ruime overwinning in Dortmund. In augustus dit jaar heeft Bayern München met 0-2 gewonnen van Dortmund in de finale van de Duitse Super Beker. Het laatste competitieduel in Dortmund was in maart dit jaar en eindigde zonder doelpunten: 0-0. De ontmoeting daarvoor won Bayern nipt, dankzij een magere 0-1 zege. Borussia heeft in de Bundesliga thuis voor het laatst in 2013 gewonnen van Bayern München. Met een knappe zege van 4-2 werd Bayern drie jaar geleden naar huis gestuurd. Overigens is dat niet de enige keer dat Dortmund tot een monsteroverwinning kwam. In mei 2012 moest Bayern een nog grotere nederlaag slikken: 5-2.

Blessures

In het team van Thoma Tuchel is Sven Bender de enige speler die op het wedstrijdformulier ontbreekt vanwege een blessure. Bayern-trainer Carlo Ancelotti heeft met meer blessureleed te maken binnen zijn team. Zo kunnen Jerome Boateng en Milos Pantovic niet aan de selectie van de Italiaanse oefenmeester toegevoegd worden. Arjen Robben en Arturo Vidal spelen waarschijnlijk wel weer mee.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers maken het extra aantrekkelijk door de pre-wedstrijdquoteringen zeer hoog in te schalen. Winst van thuisploeg Borussia Dortmund wordt x 3.60 keer je inleg beloond. Bij een gelijkspel wordt er ook x 3.60 uitgekeerd. Winst van Bayern München staat genoteerd op x 2.10. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd in de Bundesliga Borussia Dortmund – Bayern München wordt gespeeld op zaterdag 19 november om 18:30 uur in stadion Signal Iduna Park te Dortmund. Welk team wint deze Duitse topwedstrijd? Zet nu in en pak de hoogste odd bij de uitslag van jou keuze.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers