Bundesliga
19/12/2016

Bundesliga bereikt piek in week voor kerst: Bayern Munchen - RB Leipzig

Bundesliga bereikt piek in week voor kerst: Bayern Munchen - RB Leipzig
Het is alsof de competitieplanners in Duitsland een vooruitziende blik hadden toen ze het duel Bayern München – RB Leipzig als laatste wedstrijd voor de winterstop inplande. Wat niemand aan het begin van dit Bundesliga-seizoen kon vermoeden is dat dit duel een confrontatie is tussen de nummers één en twee van dit moment. De bookies hebben hun favoriet al bepaald: waar gok jij op?

Ancelotti spaart Robben met oog op kraker

Afgelopen weekeinde schitterde Arjen Robben door afwezigheid. De sterspeler van Bayern München werd door coach Carlo Ancelotti op de bank gehouden met het oog op de kraker tegen Leipzig. “Ik heb hem bewust niet opgesteld tegen Darmstadt ’98 (1-0 overwinning voor München, red.) omdat Robben de dag voor de wedstrijd klaagde over lichte pijntjes. Inmiddels traint hij weer gewoon mee met de groep en de verwachting is dat hij klaar zal zijn voor de topper van woensdag”, aldus Ancelotti bij Sport1.de.

Goede generale voor Leipzig

Leipzig herstelde zich afgelopen speelronde knap van de onverwachte nederlaag tegen FC Ingolstadt ’04 door thuis Hertha BSC met 2-0 opzij te zetten. De Bundesliga-verrassing was tot nu toe heer en meester in de eigen Red Bull Arena en kwam in de eerste helft op voorsprong door een knappe treffer van spits Timo Werner. Willi Orban kopte na de thee de 2-0 binnen. Daarmee was het duel gespeeld. Hertha BSC geloofde het wel en Leipzig nam wat gas terug met de topper tegen Bayern in het vooruitzicht.

Bayern toont interesse in Timo Werner

Voor Timo Werner kan de wedstrijd van woensdag extra speciaal worden. De spits van RB Leipzig staat in nadrukkelijke belangstelling van Bayern. De Zuid-Duitse sterrenformatie lijkt voorin met Lewandowski, Douglas Costa, Thomas Muller Kingsley Coman en Arjen Robben goed gestoffeerd in de voorhoede. Toch gaf Ancelotti op een persconferentie in aanloop naar deze winterkraker aan dat Werner op het “verlanglijstje” staat van de Beierse club.

Wedstrijdoverzicht

Beide elftallen hebben 36 punten behaald in de afgelopen vijftien speelronden. Enkel een beter doelsaldo zorgt ervoor dat grootmacht Bayern het nietige Leipzig achter zich kan houden. Dat Leipzig een daverende verrassing is bovenin de tabellen van de Bundesliga blijkt wel uit het feit dat beide teams nooit eerder tegen elkaar speelden. Leipzig kwam immers tot aan dit seizoen steeds uit in de 2e Bundesliga. Het debuut in de Duitse hoogste klasse vergaat de ploeg echter prima. De 1-0 nederlaag tegen Ingolstadt’04 is tot nu toe de enige verliespartij dit seizoen. Gelijke spelen tegen Hoffenheim, Gladbach en FC Köln beletten de nieuwkomer niet om een knappe tweede plaats te bezetten in de voorlopige tussenstand. Een zege op Bayern zou zelfs betekenen dat ze zich winterkampioen mogen noemen. Een titel waar ze niets voor krijgen, maar dit ongetwijfeld gevierd zal worden als een echt kampioenschap.

Blessures en schorsingen

Verdedigend zal coach Ralph Hasenhuttl nog wel één en ander moeten oplossen. Marvin Compper, Lukas Klostemann en de Griek Kyriakos Papadoulos zijn te geblesseerd om tegen Bayern te kunnen spelen. Bayern-coach Ancelotti heeft dan weer problemen in de voorhoede. Julian Green, Milos Pantovic en Coman Kingsley zitten in de lappenmand en komen pas na de winterstop weer in actie. Maar met topscoorder Robert Lewandowski (11 treffer dit seizoen) in de gelederen en een fitte Arjen Robben (vijf doelpunten tot nu toe) hoeft Ancelotti zich geen zorgen te maken over de productiviteit van zijn elftal.

Pre-wedstrijdquoteringen

Voor de bookmakers is het heel simpel: Bayern München gaat deze topper winnen. Spelers op thuiswinst ontvangen dan ook de laagste bonus: x 1,44. Volgers van de Bundesliga weten dat het waarschijnlijk geen appeltje-eitje gaat worden. Een inzet op Leipzig lijkt dan ook zo gek nog niet. Zeker gezien de hoge odds die de wedkantoren hiervoor hanteren: x 6,50 bij een zege van RBL. Spelen beide teams gelijk, komende woensdag? Dan keren de bookies x 4,50 de inleg uit aan iedereen die hierop heeft ingezet. Speel jij liever volgens een ander gokmethode dan het 1x2-spelsysteem? Check dan onze pagina: gokstrategieën en ontdek welke systeem bij jou past. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Bundesliga-topper Bayern München – RB Leipzig wordt gespeeld op woensdag 21 december om 20:00 uurin de Allianz Arena te München. Zet nu in en pak de hoogste odd voor deze winterkraker in Duitsland![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers