Bundesliga
18/10/2019

Bundesliga-topper: Red Bull Leipzig tegen Wolfsburg

Bundesliga-topper: Red Bull Leipzig tegen Wolfsburg
Komend weekend gaat spits Wout Weghorst met VfL Wolfsburg op bezoek bij Red Bull Leipzig. Wolfsburg is de nummer twee van de huidige ranglijst in Duitsland, Leipzig staat drie plaatsjes lager en is vijfde. Beide teams draaien dus mee in de top van de Bundesliga, al was de start van Leipzig een stuk beter dan die van Wolfsburg. De huidige vorm van Weghorst zijn team is daartegenover weer een stuk beter dan van de thuisploeg. Kortom: alle ingrediënten voor een spetterende confrontatie, waarin alles mogelijk is. Laat je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en scoor die hoogste odd!

Julian Nagelsmann: “Wolfsburg heeft een proactieve speelstijl”

Na twee wedstrijden niet gewonnen te hebben, willen ze in Leipzig wel weer eens het zoet van de overwinning proeven. Wolfsburg is daarvoor echter niet de meest gemakkelijke tegenstander, want de bezoekers draaien de laatste weken juist op volle toeren. Red Bull Leipzig trainer Julian Nagelsmann weet dan ook wat hij kan verwachten zaterdag: “Ze weten het doel goed te vinden de laatste tijd. Wolfsburg heeft een zeer proactieve speelstijl en verdedigen moedig doordat ze hoog druk zetten”, vertelt hij in RB Live.

“Goede mentaliteit en grote homogeniteit”

Deze duidelijk herkenbare speelstijl wordt door Nagelsmann bewonderd: “Wolfsburg speelt een heel goed seizoen tot nu toe met een eigen spelopvatting. Er zitten niet direct veel topsterren in het team, maar de mentaliteit is goed en de homogeniteit groot”, zo stelt hij vast. Het betekent echter niet dat hij bang is voor de huidige nummer twee van de ranglijst: “Ze spelen een beetje hetzelfde als wij, maar hebben wel als voordeel dat ze zich de afgelopen weken volledig hebben kunnen focussen op de match tegen ons. Wij moesten in de interlandperiode vijftien spelers missen en dat is toch een nadeel. Maar ik heb geen grote zorgen daarover”, besluit de 32-jarige Oostenrijker zijn voorbeschouwing op komende zaterdag hoopvol.

Wolfsburg-trainer Oliver Glasner: “Leipzig wordt de eerste echte test”

Op hetzelfde medium waar Nagelsmann aan het woord kwam, doet ook VfL Wolfsburg-trainer Oliver Glasner zijn verhaal: “We hebben tot nu toe alleen tegen teams uit de onderste helft van de ranglijst gespeeld. De wedstrijd tegen Red Bull Leipzig wordt dan ook een heel ander nummertje, het is onze eerste echte test van dit seizoen”, opent hij zijn analyse op RB Live.

“Focus op eerste topwedstrijd van seizoen”

De interlandbreak heeft Wolfsburg niet bepaald goed gedaan. Het team was lekker op dreef toen er verplicht rust genomen moest worden vanwege de interlandverplichtingen. Om het gat op te vullen werd er nog wel een vriendschappelijk duel tegen Kiel georganiseerd, maar ook dat had niet het gewenste effect: “Na het oefenduel tegen Kiel zag ik dat er bepaalde dingen ontbraken die we zaterdag wel nodig gaan hebben. Vanaf dinsdag zijn we weer volop in training om de motor weer op volle toeren te laten draaien zodat we perfect voorbereid aan de aftrap zullen staan van de eerste topwedstrijd van dit seizoen”, zo besluit Glasner.

Statistieken

Opvallend detail is dat beide elftallen elkaar elf dagen na deze competitiekraker opnieuw zullen betwisten als ze tegenover elkaar staan in de DFB Cup, het Duitse bekertoernooi. De messen zullen dit weekend al geslepen worden, want Wolfsburg kan bij winst de koppositie van Borussia Mönchengladbach overnemen. De trotste koploper heeft namelijk maar één punt meer dan de club van Wout Weghorst. Ook Leipzig heeft alle belang bij een overwinning. RBL heeft evenveel punten als de nummer drie (Bayern München), maar ook evenveel als de nummer zeven (Bayer Leverkusen). De verschillen zijn dus klein en dat betekent dat elke zege zwaar doorweegt.

Head 2 Head

Red Bull Leipzig is thuis maar moeilijk te verslaan, zo is de ervaring van Wolfsburg in de afgelopen jaren. Vorig jaar werd Wolfsburg in de Red Bull Arena met 2-0 opzij gezet. Ook in de Duitse beker won Leipzig van Wolfsburg. In het bekertoernooi werd het 1-0 voor RBL.In 2017 wist Wolfsburg de volle buit te pakken in de stad gelegen aan de rivier de Pleisse. Dankzij een 0-1 zege nam het drie punten mee terug naar huis, een resultaat dat ze voordien nog niet eerder hadden behaald in competitieverband. Wél wisten ‘De Wolven’ in 2015 Leipzig al met 0-2 te verslaan in het bekertoernooi. Een toernooi waar beide elftallen elkaar dus nog al vaak tegenkomen.

Huidige vorm Leipzig

RB Leipzig schoot dit seizoen uit de startblokken, dreigt langzaam stil te vallen. De 0-3 zege op Werder Bremen is voorlopig het laatste wapenfeit van RBL, want daarna werd achtereenvolgens verloren van Schalke ’04 (1-3), Olympique Lyon in de Champions League (0-2) en eindigden het uitduel bij Bayer Leverkusen in 1-1.

Huidige vorm VfL Wolfsburg

Aan de hand van spits Wout Weghorst heeft Wolfsburg de smaak te pakken gekregen. Na een matige seizoenstart worden er wekelijks punten gepakt in de Duitse competitie. Op 6 oktober werd de laatste Bundeliga wedstrijd afgewerkt en daarin wist Wolfsburg met 1-0 te winnen van Union Berlin. Eind september werd ook Mainz aan de zegekar gebonden. Die uitwedstrijd werd ook al met minimaal verschil gewonnen: 0-1. De 1-1 bij Hoffenheim zorgde voor puntverlies, maar de ploeg bleef ongeslagen. Ook in de Europa League. Oleksandria moest met 3-1 het hoofd buigen en Saint Etienne lukte het niet om in Frankrijk afstand te nemen van de Duitse formatie: 1-1.

Lappenmand

Bij de thuisploeg liggen de Fransman Konate en de Oostenrijker Wolf in de lappenmand. Ook het meespelen van Adams, Candido en Kampl is onzeker. Bij VfL Wolfsburg ontbreekt de Belg Casteels vanwege een gebroken been en werkt de medische staf keihard om Camacho (enkelblessure), Ginzek (rugblessure), Klinger (handkwetsuur) en Schlager(gebroken enkel) tijdig fit te krijgen voor de confrontatie met RBL.

Prognose

RB Leipzig speelt thuis, maar is volgens ons niet te topfavoriet. Wolfsburg imponeert de voorbije weken en ook Weghorst laat wekelijks zien een goaltjesdief te zijn. We gokken dan ook op winst van de uitploeg en houden daarbij de trend van kleine overwinning in ere: 0-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Red Bull Leipzig - VfL Wolfsburg

De bookmakers zijn het niet helemaal met ons eens, want de hoogste odds vinden we juist bij winst van Wolfsburg: x 5,80 keer je inleg. Gelijk ook de hoogste odd! Een overwinning van de thuisploeg levert beduidend minder op: x 1,52. De gemiddelde pre-wedstrijdquoteringen in de 1x2 spelsysteem voor een gelijkspel is meer dan aantrekkelijk te noemen: x 4,25.
De Bundesliga-topper tussen Red Bull Leipzig - VfL Wolfsburg wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober 2019om 15:30 uur. Weet Leipzig de punten in de eigen Red Bull Arena te houden of gaat Wolfsburg er met de buit vandoor? Zet nu in bij VoetbalGokken.nl en win geld aan een juiste voorspelling van deze Bundesliga-wedstrijd!

De beste Online Bookmakers