Bundesliga
01/05/20196 reacties

Bundesliga-topper: Werder Bremen - Borussia Dortmund

Bundesliga-topper: Werder Bremen - Borussia Dortmund
Terwijl in diverse Europese voetballanden al kampioensfeesten worden gevierd is de titelstrijd in Duitsland nog lang niet beslist. In de Bundesliga heerst Bayern MĂĽnchen al jaren, maar dit jaar krijgt het van Borussia Dortmund een serieuze tegenstander. Het verschil is slechts drie punten en komend weekend wacht Dortmund de lastige uitwedstrijd tegen Weder Bremen, de ploeg van ex-Ajacied Davy Klaassen. Wordt de Duitse titelrace in Bremen beslist? VoetbalGokken.nl blikt vooruit.

Trainer Werder Bremen: “Dortmund heeft veel kwaliteit”

Werder Bremen maakt zelf geen kans meer op een topklassering, maar kan dus wel mede-beslissend zijn over het kampioenschap. Trainer Christian Streich weet dat Bremen alles zal moeten geven om de nummer twee punten af te snoepen: “Dortmund is een ploeg met veel precisie. Ze spelen een hoog tempo en hebben ontzettend veel kwaliteit in het elftal. Dortmund komt hier om te winnen”, zegt Streich op de persconferentie. “Ze willen kampioen worden, dus wij weten wat er aankomt zaterdag”, aldus de coach.

“Een speler naar mijn hart”

Die Dortmund-storm moet onder andere door de Nederlander Davy Klaassen in de kiem gesmoord worden. Streich denkt dat Klaassen die rol als stoorzender goed aankan: “Als de dingen bij Klaassen goed gaan, is hij heel erg goed. Als de dingen minder goed gaan, is hij nog steeds heel erg goed. Hij werkt heel erg hard, ongeacht hoe een wedstrijd verloopt. Dit zijn spelers die je graag wilt zien spelen, het is een speler naar m’n hart”, aldus de oefenmeester van Bremen.

Davy Klaassen: “Ik voel me thuis in Bremen”

Middenvelder Davy Klaassen scoorde dit seizoen al vijf keer voor zijn club. Drie daarvan maakte hij in de afgelopen maand. Klaassen is dus in vorm. De 26-jarige middenvelder die vorige zomer overkwam van Everton voelt zich dan ook op zijn plek bij de Duitse ploeg. “In Engeland heb ik het gewoon niet laten zien”, zegt Klaassen in VP.

“Bundesliga ligt mij beter dan de Engelse competitie”

Klaassen vervolgt: “Ik voelde me ook niet echt thuis in het voetbal dat daar gespeeld werd. In Bremen is dat wel veel meer, dus je kan wel zeggen dat dit me beter afgaat dan voetbal in de Premier League. In Engeland heeft de competitie toch meer kwaliteit en intensiviteit en power.”

Trainer Borussia Dortmund: “Werder speelt goed georganiseerd”

Het team van Dortmund-trainer Lucien Favre heeft maar een doel en dat is de jacht op drie punten. Alleen bij winst blijft de club in de race om het kampioenschap. Afgelopen weekend verspeelde het de gedeelde koppositie door in eigen stadion met 2-4 te verliezen van Schalke ’04. Door te winnen bij Bremen kan het gat met München weer gedicht worden. Favre beseft echter dat dit een loodzware opgave is: “Werder is altijd goed georganiseerd. Ze veroveren de bal slim, dan gaat het heel snel vooruit”, blikt hij vooruit op de persconferentie.

Moeilijke tegenstander

Tijdens het persmoment blikt hij ook terug op de confrontatie eerder dit seizoen: “In december hadden we het erg moeilijk tegen Werder. Bremen wist met 1-2 voor te komen en hadden we het moeilijk tot aan het einde. Ze zijn een heel goed team”, denkt Favre terug aan de eerdere ontmoeting.

“Bremen is onvoorspelbaar”

Favre waakt vooral van Max Kruse: “Zodra ze voorin komen gaan ze op zoek naar Kruse, dat is een echt wapen. Daarnaast zijn ze ook erg variabel. Dat maakt ze onvoorspelbaar. Ze kunen met meerdere systemen in een game spelen. Soms spelen ze 4-3-3, soms 4-4-2 met een zuigtablet, soms spelen ze met vijf in de verdediging.”

Statistieken

Borussia Dortmund weet vanaf begin 2017 niet meer te winnen bij Werder Bremen. In januari van dat jaar won Dortmund er met 1-2. De ontmoeting in 2018 leverde beide ploegen een punt op doordat er met 1-1 gelijk werd gespeeld. Het doelpunt van Bremen werd gemaakt door Thomas Delaney die nu voor Dortmund uitkomt. Bij Dortmund was het Marco Reus die scoorde. Bremen is overigens niet kansloos tegen de ploeg uit Dortmund. In 2014 won het thuis nog met 2-1.

Lappenmand

Beide teams kunnen zaterdag met een fit basisteam van start gaan. Het was begin van de week nog even afwachten of Davy Klaassen in de lappenmand zou verdwijnen doordat hij met Aymane Barkok van DĂĽsseldorf tegen het hoofd botsten. Barkok verliet meteen met een bloedende wond het veld, Klaassen speelde nog enkele minuten door, maar werd later wel gehecht aan zijn oor.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Werder Bremen – Borussia Dortmund

De bookmakers hebben voor deze 32e speelronde van de Bundesliga weer eens flink uitgepakt. Bij winst van Werder Bremen pakken spelers op de thuisploeg: x 2,95 keer hun inleg. Wint Dortmund die broodnodige drie punten? Dan incasseren spelers op die uitslag x 2,13 keer het inlegde speelbedrag.Voor een gelijkspel hanteren de bookies de hoogste odd bij deze Bundesliga-topper: x 3,65 valt ten deel aan de gokkers die inzetten op een draw.De Bundesliga-wedstrijd Werder Bremen – Borussia Dortmund wordt gespeeld op 4 mei om 18:30 uur in het Weserstadion te Bremen. Wie pakt de winst? Davy Klaassen met Bremen of Dortmund die daarmee de titelkansen in leven houdt? Zet nu in, voorspel de juiste uitlag en win!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers