Bundesliga
16/05/2018

Duitse bekerfinale: ‘Sturm und drang’

Duitse bekerfinale: ‘Sturm und drang’
Het zal er weer ouderwets heet aan toegaan als komende zaterdag Bayern München en Eintracht Frankfurt de degens kruisen. Bayern is bij alle bookmakerkantoren de torenhoge favoriet, maar Eintracht schakelde onderweg naar de finale onder meer Schalke ’04 uit en mag dus niet onderschat worden.

Bayern-coach Jupp Heynckes: “Goed voorbereid naar finale”

Scheidende coach Jupp Heynckes kon al vieren met zijn ploeg: Bayern werd immers kampioen van Duitsland. Maar het kampioensfeestje van afgelopen weekend in eigen stadion werd danig in de war geschopt doordat VFB Stuttgart won in München. Dat was niet het gedroomde afscheid van de Allianz Arena voor Heynckes en dus verwacht hij zaterdag een andere instelling van zijn spelers. “We moeten deze nederlaag verteren en goed voorbereid naar de finale trekken. In Berlijn zullen de fans tegen Eintracht Frankfurt een ander Bayern zien dan afgelopen weekend. Ik verwacht minimaal ‘sturm und drang’ te zien bij mijn spelers”, aldus de coach die volgend seizoen wordt opgevolgd door Niko Kovač die nu coach is bij tegenstander Eintracht Frankfurt.

Arjen Robben: “Alleen het winnen van prijzen telt”

Vleugelaanvaller Arjen Robben won met Bayern dus alweer de zoveelste prijs uit zijn carrière. Het uitreiken van de kampioenschaal in de laatste wedstrijd is traditie bij onze Oosterburen, maar Robben zou liever zien dat het net als in Nederland direct na het behalen van de landstitel wordt gevierd. Zaterdag zal de DFB Pokal wel direct worden uitgereikt aan de winnaar. Robben vertelt aan Kicker.de dat hij die huldiging een stuk leuker vindt: “Dat is een stuk spontaner. We gaan dan ook vol voor de winst. Bayern is een topclub. Daar telt alleen het winnen van prijzen. Aan een finaleplaats hebben we niets. We willen de dubbel pakken en dan volgend seizoen stralen in de Champions League!”

Frankfurt-coach Kovač: “Berlijn is het toetje”

Niko Kovač was euforisch nadat zijn ploeg ten koste van Schalk ’04 de finale behaalde. Maar volgens de oefenmeester is de eindstrijd niet het einddoel: “We zijn zover gekomen omdat we een echte eenheid zijn. We heten niet voor niets ‘Eintracht’, dat is waar wij het van moeten hebben. Als niet iedereen er vol voor was gegaan hadden we hier niet gestaan. Berlijn is het toetje en wij moeten er zelf voor zorgen dat die lekker gaat smaken”, vertelt hij op GOAL.

Nobelprijs

Het is het tweede jaar op rij dat Eintracht in de Duitse bekerfinale staat. Vorig jaar werd er verloren, dit jaar moet dat anders gaan. Dit jaar moet Bayern verslagen worden: “Twee bekerfinales op rij is al nobelprijs waardig, maar we willen meer. Dit seizoen moeten we winnen”, aldus Kovač die daarvoor wel zijn toekomstige club Bayern München moet verslaan.

Willems: “Robben is heel gevaarlijk”

Verdediger Jetro Willems kijkt uit naar de bekerfinale van zaterdag en dan met name naar de duels tegen Arjen Robben. “Arjen is gewoon heel gevaarlijk. Zijn linkervoet is zijn wapen en je weet gewoon niet precies wanneer hij naar binnen trekt”, aldus Willems tegenover Bild.“Maar ik wil me verbeteren en ontwikkelen, dus ik wil altijd tegen de beste tegenstanders spelen. Wat heb ik eraan om tegenover iemand te staan die 'gemiddeld' is? Ik wil tegen de besten spelen en Arjen hoort daar ook bij. Hopelijk kan ik hem zaterdag in de bekerfinale afstoppen.”Naast Jetro Willems staat er bij Eintracht Frankfurt nog een Nederlander onder contract: Jonathan de Guzman. Trainer Kovač ziet hem als de regisseur van zijn elftal en rekent dan ook zaterdag weer op de kunsten van de voormalig Feyenoorder: “Jonny heeft nooit stress aan de bal, hij is geduldig en verdeelt het spel op een rustige manier. Dat heb je nodig in topwedstrijd, dat hebben we zaterdag nodig tegen Bayern”, loofde Frankfurt-trainer Niko Kovač hem in de aanloop na de komende Duitse bekerfinale.

Wedstrijdoverzicht

Zoals gezegd moest Eintracht Frankfurt een flinke horde nemen in de halve finale. Schalke ’04 werd met 0-1 verslagen, ondanks een rode kaart voor Eintracht-speler Gelson Fernandes, die daardoor ook de finale aan zich voorbij moet laten gaan. Overigens verloor Eintracht afgelopen weekend met 1-0 van datzelfde Schalke.In de kwartfinales van de beker had het elftal uit Frankfurt nog simpel afgerekend met Mainz: 3-0. Terwijl het team van Kovač in de achtste finales de grootst mogelijke moeite had met Heidenheim. Pas na verlenging bekerde Eintracht door.

Bayern met speels gemak in finale

Bayern verging het allemaal een stuk gemakkelijker. In de achtste finale werd Borussia Dortmund met 2-1 opzij gezet. Dat vergde nog wel wat inspanning, maar de kwartfinale en halve finale waren bijna een formaliteit. Paderborn werd uit het toernooi geknikkerd na een 0-6 zege in kwartfinales. Arjen Robben was één van uitblinkers in de halve eindstrijd. Daarin werd met 6-2 gewonnen van Bayer Leverkusen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Duitse beker-finale!

De bookmakers zien de Duitse bekerfinale ook als een prachtig toetje en trakteren dan ook op hoge pre-wedstrijdquoteringen. Vooral als Frankfurt – net als in de halve eindstrijd – weet te stunten! De hoogste odds vinden we dan ook bij winst van Eintracht Frankfurt met x 11,50 keer je inleg. Een gelijkspel staat op een hoge quotering van maar liefst x 6,60 genoteerd. Wint Bayern de beker, dan keren de bookmakers x 1,21 het ingelegde speelbedrag uit. Het mogen duidelijk zijn dat Bayern München de absolute favoriet is voor de beker finale aanstaande zaterdag!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Duitse bekerfinale tussen Bayern München – Eintracht Frankfurt wordt gespeeld op zaterdag 19 mei om 20:00 uur in het Olympiastadion te Berlijn. Op wie zet jij in? Arjen Robben of ga je toch voor de verrassing? Steun dan De Guzman en Willems in hun poging de DFB Pokal te winnen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers