Bundesliga
20/12/2019

Duitse Bundesliga topper Bayern München – VfL Wolfsburg

Duitse Bundesliga topper Bayern München – VfL Wolfsburg
Komende zaterdag speelt Bayern München in de Duitse Bundesliga een thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Bayern moet winnen om het kalenderjaar goed af te sluiten. Momenteel staan ze derde in de stand en puntverlies vlak voor de feestdagen zou een flinke domper betekenen. Wolfsburg begon het seizoen ijzersterk maar morste de afgelopen weken ook hier en daar wat kostbare punten en vindt zichzelf terug op een achtste stek. Beide ploegen zijn dus gebaat bij een overwinning. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op deze Duitse topper en zet alle feiten over dit duel voor je op een rij.

Hans-Dieter Flick: “Herstel nodig richting Wolfsburg”

Interim-coach Hans-Dieter Flick doet het niet slecht in Zuid-Duitsland, maar een overwinning zo vlak voor de winterstop is meer dan welkom. Wolfsburg is dan niet bepaald de tegenstander waar je op hoopt. Flick beseft dan ook dat het zaterdagmiddag aan de bak moet om de punten thuis te houden: “En dat wordt niet gemakkelijk, want mijn spelers zijn moe. We hebben tegen Freiburg diep moeten gaan en er is flink wat herstel nodig om er zaterdag tegen Wolfsburg weer te staan”, zo staat te lezen op de clubwebsite van Bayern.

“Goed gevoel over wedstrijd tegen Wolfsburg”

Tegen SC Freiburg was het de Nederlandse debutant Joshua Zirkzee die Flick aan de zege hielp. In een moeizame wedstrijd bleef het lang 1-1. Toen kwam Zirkzee in het veld en scoorde de bevrijdende 1-2. Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-3, waardoor Bayern toch nog met een klein beetje vertrouwen kan toewerken naar de thuismatch tegen Wolfsburg: “We zagen twee heel verschillende helften. Voor de rust waren we erg goed, na de thee een stuk minder. Freiburg kreeg grip op ons spel, waardoor we het moeilijk kregen. Gelukkig wonnen we alsnog waardoor we met een gevoel kunnen toewerken naar het treffen tegen VfL Wolfsburg.”

Oliver Glasner: “We zijn hongerig”

Bayern zal zaterdag vooral rekening moeten houden met de Nederlandse topscoorder van VfL Wolfsburg: Wout Weghorst. De Oostenrijkse coach Oliver Glasner zag hem dit seizoen al zeven keer scoren. Ook Jeffrey Bruma zal zaterdag zeer waarschijnlijk een basisplaats hebben als ze op bezoek gaan bij Bayern. Normaal is Bruma geen vaste waarde, maar voor deze ontmoeting lijkt hij in beeld om te mogen starten. Voor coach Glasner is de brede selectie een luxeprobleem: “Ik ben blij te zien dat al mijn spelers hongerig zijn en vechten voor een plekje in de basis. Die instelling is hard nodig als we straks naar Bayern trekken: nooit tevreden zijn, maar altijd beter willen.”

“Enorm uitkijken naar dit duel”

Overigens is Glasner zelf al zijn hele leven fan van Bayern. Als trainer naar de Allianz Arena mogen is dan ook een droom voor hem: “Ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd, het wordt hoe dan ook een hoogtepunt uit mijn carrière. Om tegen Bayern te mogen spelen met VfL Wolfsburg is een droom die uitkomt!”

Statistieken

Bayern staat derde met 30 punten uit zestien duels en moet daarmee zowel Leipzig als Mönchengladbach (beide 34 punten) voor zich dulden. VfL Wolfsburg staat achtste in de Bundesliga en behaalde uit de eerste zestien wedstrijden in totaal 24 punten. Wolfsburg won tot nu toe zes keer dit seizoen, Bayern negenmaal.

Head 2 Head

De laatste uitgave van dit onderlinge duel eindigden in een knetterende zege voor de thuisploeg. Het werd vorig seizoen 6-0 voor de ploeg uit Beieren. Bayern nam daarmee revanche op het puntverlies van een seizoen eerder. Toen wist Wolfsburg een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Wolfsburg kwam deze eeuw nog niet één keer winnen in München en hoopt daar uiteraard zaterdag verandering in te gaan brengen.

Huidige vorm Bayern München

Bayern won haar laatste drie duels. Afgelopen weekend dus die 1-3 zege bij Freiburg. Moeizaam, maar toch gewoon drie punten. Daarvoor won het ook van Werder Bremen en dat ging een stuk overtuigender: 6-1! Ook de 3-1 zege in de Champions League op Tottenham Hotspur mag indrukwekkend genoemd worden. De vorm is dus goed, nadat het eind november/begin december even een dip had dankzij twee competitienederlagen op rij (2-1 verlies bij Mönchengladbach en een 1-2 thuisnederlaag tegen Leverkusen).

Huidige vorm VfL Wolfsburg

Wout Weghorst is lekker op dreef voor Wolfsburg, maar dat betekent helaas voor Glasner niet dat er aan de lopende band gewonnen wordt. Afgelopen weekend werd het 1-1 thuis tegen Schalke ’04. Daarvoor won Wolfsburg wél twee keer: een knappe 2-1 competitiezege op Mönchengladbach en 1-0 winst op Saint Etienne in de Europa League. Daarmee poetste het de verliespartijen tegen Freiburg en Werder Bremen weg.

Lappenmand

Beide elftallen hebben een volle lappenmand. De ziekenboeg van Bayern wordt bevolkt door Coman, Hernandez en Sule die sowieso niet mee doen. Twijfelachtig is het meespelen van Arp, Cuisance, Goretzka en Tolisso. Bij Wolfsburg ook diverse twijfelgevallen. De medische staf heeft de komende dagen de handen vol aan de blessures van Azzaoui, Camacho, Klinger en Mehmedi.

Prognose

De voorspelling voor deze Duitse topper luidt: 2-1. Wij verwachten een thuiszege, maar geen hele grote zoals vorig jaar. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en Wolfsburg gaat zeker kansen krijgen. Toch denken wij dat de klasse en ervaring bij Bayern de doorslag gaat geven. Verwacht jij dit ook? Check dan de odds voor een overwinning van Bayern. Gok jij op een andere eindstand? Kijk ook dan naar onderstaande overzicht van de gemiddelde quoteringen bij dit topduel!

Quoteringen Bayern München – VfL Wolfsburg

De quoteringen bij de Nederlandse bookmakers zijn ook voor de wedstrijden in de Bundesliga hoog ingecalculeerd. Een zege van Wolfsburg in de Allianz Arena staat genoteerd op x 19.00 keer je inleg. Dit zijn dan ook de hoogste odds van dit duel.Een gelijkspel wordt met x 10.00 keer je speelbedrag ook zeer goed beloond. Verwacht je een overwinning van Bayern? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van Koning TOTO en ontvang je inleg x 1.10 keer terug als de thuisploeg zaterdagmiddag wint.
De Bundesliga wedstrijd Bayern München – VfL Wolfsburg wordt gespeeld op zaterdag 21 december om 15:30 uur in de Allianz Arena te München. Trekt Bayern deze thuiswedstrijd naar zich toe door Wolfsburg te verslaan? Laat Koning TOTO vandaag alvast weten wat jouw voorspelling is en sla toe in de Bundesliga.

De beste Online Bookmakers