Bundesliga
05/04/2017

Duitse topmatch populair bij bookmakers: Bayern Munchen – Borussia Dortmund

Duitse topmatch populair bij bookmakers: Bayern Munchen – Borussia Dortmund
Hoewel de titelrace bij onze oostenburen niet heel spannend is, blijven de wedstrijden tussen Bayern en Dortmund geweldig populair. Het stadion is al dagenlang strak uitverkocht en ook bij de bookmakers stromen de voorspellingen binnen. Bayern is bij de meeste spelers favoriet, maar Dortmund heeft een goede reputatie in topwedstrijden. De vorm bij beide teams is goed, dus het beloofd een geweldig spannend duel te worden aanstaande zaterdag.

Arjen Robben moet knop omzetten

Voor sterspeler Arjen Robben is het lastig om weer volledig de focus te hervinden, na het diepe dal waarin het met het Nederlands Elftal zat. Het verlies van Bulgarije, het ontslag van Danny Blind en de zoektocht naar een nieuwe bondscoach vergt veel (negatieve) energie en dat kan Robben niet gebruiken in de aanloop naar de topper tegen Dortmund. “Ik ben samen met Wesley (Sneijder, red.) het langst bij Oranje. Ik vind dat wij het allebei verdienen om onze visie te geven op het profiel van nieuwe bondscoach. Maar de eerstvolgende interland is pas in juni, dus in de tussentijd zal ik mij volledig moeten focussen op het spelen voor mijn club. Er komen voor Bayern zeer belangrijke weken aan met Dortmund en de Champions Leaguewedstrijden voor de boeg kan ik mij niet te druk maken over Oranje. Dat is aan de KNVB, maar ik hoop wel dat de ervaren spelers – zoals ik – daarbij niet vergeten worden.”Voor Robert Lewandowski is de topper ook extra speciaal. De Poolse topspits (die in zijn eentje al meer doelpunten maakte tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden dan het hele Nederlands elftal bij elkaar!) maakte in het seizoen 2014/2015 de overstap van Borussia naar de club uit München. Inmiddels is Lewandowski uitgegroeid tot superster en topscoorder van Bayern en Polen. De 28-jarige spits zal ook komende zaterdag weer in de punt van de aanval staan en proberen het zijn ex-ploeggenoten moeilijk te maken. Winst betekent dat het kampioenschap wel heel dichtbij komt. Eerste achtervolger RB Leipzig staat al een straatlengte achter, net als Hoffenheim (afgelopen dinsdag nog tegenstander van Bayern) en Dortmund, dat vorige week nog duur puntverlies leed tegen Schalke’04 (1-1). Een duidelijk signaal dat de vorm van Schalke groeiende is richting het Europa Leagueduel tegen Ajax (13 april, red.).

Wedstrijdoverzicht

De duels tussen Bayern en Dortmund zijn meestal close, behalve in 2015. Lewandowski speelde toen voor het eerst tegen zijn oude ploeg en beloonde Bayern met twee treffers. Ook Thomas Muller wist twee keer het net te vinden. Götze (tegenwoordig spelend voor Dortmund, red.) maakte de vernedering voor Borussia compleet door het vijfde doelpunt te maken. De tegentreffer van Aubameyang kon de supporters van Dortmund niet troosten: 5-1.De bekerfinale van vorig seizoen werd ook door beide elftallen betwist. Wederom een spannende strijd, die pas in verlenging beslist werd. Veel gewaagder kunnen de teams niet aan elkaar zijn. Pas in de strafschoppen kon scheidrechter Fitz een winnaar aanwijzen: Bayern won dankzij een benutte penalty van Diego Costa. Dortmund had daarvoor tweemaal gemist: Sven Bender en Sokratis scoorden niet, terwijl bij Bayern alleen Kimmich verzuimde te scoren (4-3).Sven Bender is er komende zaterdag aan de kant van Dortmund ook weer bij. De middenvelder was lange tijd geblesseerd, maar inmiddels weer wedstijdfit. Trainer Thomas Tuchel moet daarentegen Mario Götze (ex-Bayern), Jacob-Bruun Larsen, Marco Reus, Andre Schurrle en Sebastian Rode wel missen op het middenveld. Verdediger Erik Durm ontbreekt ook, evenals de Griek Sokratis (daar is hij weer). Hij is geschorst vanwege een opeenstapeling van de gele kaarten.Bij Bayern prijzen ze zich gelukkig dat Robben weer helemaal fit is en ook fit lijkt te blijven, want met Diego Costa (knieblessure), Manuel Neuer en Thomas Muller (enkelkwetsuur) mist trainer Carlo Ancelotti al drie sleutelspelers. Opvallend detail: Bayern München is de enige ploeg uit de Bundesliga die al vijf wedstrijden ongeslagen is! Het laatste puntverlies dateert al van 18 februari (1-1 tegen Hertha BSC Berlijn). De topvorm wordt helemaal duidelijk als we op zoek gaan naar de laatste nederlaag: Bayern heeft in heel 2017 nog niet verloren. De eerste verliespartij die we tegenkomen is tegen Rostov in de Champions League. Op 23 november 2016 werd het 3-2 voor de Russen. De laatste keer dat er verloren werd in de Bundesliga? Juist, tegen Borussia Dortmund! Op 19 november vorig jaar won Dortmund thuis met 1-0 dankzij een doelpunt van Aubameyang in de elfde minuut.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Bayern Munchen - Dortmund

Kan Dortmund voor de tweede keer dit seizoen Bayern verslaan? De bookmakers verwachten van niet. Een zege van Bayern in de eigen Allianz Arena wordt het meest waarschijnlijk geacht gezien de odd hiervoor: x 1,53. Een puntendeling staat op x 4,20. Een overwinning van Dortmund wordt met een quotering van x 5,75 het hoogst ingeschaald.Speel verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Bundeliga-topper Bayern München – Borussia Dortmund wordt gespeeld op zaterdag 8 april om 18:30 uur in de Allianz Arena te München. Kan Bayern de ongeslagen reeks voortzetten of pakt Dortmund opnieuw drie punten af van de Duitse koploper? Zet nu in een pak de hoogste odds voor de uitslag waarop jij wilt inzetten! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers