Bundesliga
29/05/2020

Schalke’04 krijgt degradatieploeg Werder Bremen op bezoek

Schalke’04 krijgt degradatieploeg Werder Bremen op bezoek
Na de midweeks verloren wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf krijgt Schalke’04 komende zaterdag het Werder Bremen, waar onze landgenoot Davy Klaassen speelt, op bezoek. VoetbalGokken.nl heeft de beste quoteringenvan TOTO.nl voor je opgezocht en zet in onderstaande voorbeschouwing ook alle statistieken voor je op een rijtje. Heb jij al ingezet? 

David Wagner: “Onszelf verbeteren voor Werder Bremen”

Het loopt niet op rolletjes bij Schalke’04. Dit weekend staat er een thuiswedstrijd gepland tegen Werder Bremen een ploeg die vecht tegen degradatie. Wagner hoopt het tij zaterdag te kunnen keren voor de ploeg en haar supporters. “We moeten onszelf afstoffen en verbeteren voor het duel tegen Werder Bremen. Het gaat erom dat we het goed maken voor de fans die ons steunen en voor de club. We weten dat we een verantwoordelijkheid hebben”, aldus Wagner.

“Seizoen niet verlopen zoals gehoopt”

De ploeg van trainer David Wagner haalt de jongste weken geen punt meer binnen. Komend seizoen in Europa voetballen, gaat er in ieder geval niet meer inzitten voor Die Königsblauen. Wagner: “Het is heel duidelijk dat het seizoen niet is verlopen zoals we ons hadden voorgesteld.”

Florian Kohfeldt: “Alles doen om club in Bundesliga te houden”

Ook Davy Klaassen verkeert zich met Werder Bremen in zwaar weer. De ploeg haalt wel wat punten binnen, maar staat nog steeds op een rechtstreekse degradatie plek. De komende wedstrijden mag er niet meer verloren worden wil Werder Bremen zich op een veilige plaats in de tabellen vestigen. Trainer Florian Kohfeldt wil dan ook veel vechtlust zien tegen Schalke’04: “We moeten er alles aan doen om de club in de hoogste Duitse competitie te houden. Ik heb nog steeds het gevoel dat iedereen voor deze club vecht”, zo stelt de trainer Werder Bremen vast.

“Iedereen vecht voor deze club”

Afgelopen week wist Bremen in eigen huis een punt te behouden door tegen Mönchengladbach een gelijkspel te spelen (0-0). Dat geeft volgens Kohfeldt wat hoop voor de uitwedstrijd tegen Schalke. “De jongens hebben laten zien dat ze in de competitie willen blijven, maar het is gewoon iets anders als je de punten nodig hebt om te overleven dan als je op een veilige plaats in de middenmoot hebt”, besluit Kohfeldt.

Statistieken

Op de negende plek staat Schalke’04 met 37 punten uit 28 wedstijden. SC Freiburg (37 punten) en Hoffenheim (38 punten) staan daar net boven. De zesde plek geeft toegang tot de play-offs voor Europees voetbal. VfL Wolfsburg staat nu op die zesde plek en is met 42 punten niet snel van die plek te krijgen door Schalke.Werder Bremen staat zeventiende met 22 punten uit 27 wedstrijden. De ploeg van trainer Kohfeldt heeft nog één speelronde in te halen tegen SC Freiburg. Dat duel staat voor aanstaande woensdag op de planning en zal in Bremen wordt afgewerkt.

Head 2 Head

Schalke’04 heeft het thuis erg moeilijk tegen Werder Bremen. Het is bijna zeven jaar geleden dat Schalke in eigen Veltins Arena nog eens wist te winnen. Het werd toen 3-1 voor Schalke tegen Bremen waarvoor de inmiddels 33-jarige Eljero Elia (speelt nu bij Basaksehir) toen nog actief was. In 2016 werd het ook 1-3, maar toen in voordeel van Werder Bremen. Ook de twee duels in 2018 en de Duitse beker wedstrijd in 2019 werd werden in zeges omgezet door de huidige ploeg van Klaassen.

Huidige vorm Schalke’04

Schalke’04 is de hervatting van de Duitse competitie allesbehalve goed begonnen. Drie wedstrijden op rij gingen verloren. Afgelopen woensdag was het Düsseldorf die met 2-1 wist te winnen van Die Königsblauen. Ook het lager geklasseerde Augsburg wist Schalke nota bene in eigen stadion met 0-3 te verslaan. De eerste wedstrijd na de hervatting was tegen Borussia Dortmund en de nummer twee van de competitie wist wel raad met de ploeg trainer Wagner die met 4-0 onderuit ging in Dortmund.

Huidige vorm Werder Bremen

Ook Werder Bremen heeft het lastig, maar haalde in die drie zelfde wedstrijdenronden wel wat punten binnen. Afgelopen week werd er thuis een punt gehouden door een gelijkspel tegen Mönchengladbach (0-0). Vorig weekend werd er een overwinning geboekt tegen SC Freiburg (0-1). Van Bayer 04 Leverkusen wist de ploeg van Klaassen niet te winnen (1-4).

Lappenmand

Schalke’04 kan zaterdag niet over alle spelers beschikken. Op het middenveld is het vooral puzzelen voor trainer Wagner. Zo kunnen de spelers Amine Harit, Omar Mascarell en Serdar Suet door blessuren waarschijnlijk niet van start gaan tegen Bremen. Met Jean-Clair Todibo heeft Wagner ook nog een verdedigende speler minder tot zijn beschikking.Aan de kant van Werder Bremen is de situatie al niet veel anders. In de verdediging twee blessuregevallen: Omar Toprak en Kevin Vogt moeten zaterdag vanaf de kant toekijken. Ook de aanvaller Claudio Pizarro komt door een spierblessure niet in actie tegen Schalke’04. Middenvelder Milos Veljkovic is geschorst voor de uitwedstrijd tegen Schalke.

Prognose

Wij hebben vooraf geen favoriet. Sterker nog: onze wedtip is het een gelijkspel: 2-2! Denk jij er net zo over of heb je een andere verwachting van dit duel? Geen voorspelling is te gek voor ons en Koning TOTO dus waarom zou je vandaag niet alvast meespelen?

Quoteringen Schalke’04 – Werder Bremen

Een thuiszege van Schalke’04 staat bij de TOTO gemiddeld op x 2.10 keer de inleg. Een zege van Werder Bremen staat bij de bookmaker x 3.30 keer jet ingelegde speelbedrag. Onze wedtip, een gelijkspel, staat momenteel op een zeer mooie x 3.35 keer je inleg! De hoogste odd bij dit Bundesliga-duel.
De Bundesliga wedstrijd Schalke’04 – Werder Bremen wordt gespeeld op zaterdag 30 mei om 15:30 uur in de Veltins Arena te Gelsenkirchen. Wil jij een graantje meepikken van dit duel in de 29 speelronde van de Duitse competitie? Ga dan nu naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en voorspel de wedstrijd bij Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers