Bundesliga
22/04/20213 reacties

Voorspel of Bayern München haar kampioensfeest viert bij FSV Mainz

Voorspel of Bayern München haar kampioensfeest viert bij FSV Mainz
Aanstaande zaterdag kan Bayern München voor de 31ste keer in haar bestaan landskampioen van Duitsland worden. Het enige wat daar nog voor nodig is, is winnen bij de 1. FSV Mainz 05. Dit is de ploeg van onze landgenoten Jerry St. Juste en Jean-Paul Boetius. Verwacht jij dat Bayern wint? Vier het Duitse kampioensfeest via VoetbalGokken.nl met beste Bundesliga odds.

Bo Svensson: “Bayern München wordt intensieve wedstrijd”

FSV Mainz-trainer Bo Svensson heeft met zijn team aanstaande zaterdag een lastige taak te doen. In eigen Opel Arena winnen van Bayern München om uit de degradatiezone te blijven. Svensson bereidt zich dan ook voor op een zwaar duel. “Het wordt een intensieve wedstrijd”, zegt de trainer die hoopt dat zijn team er klaar voor is. “Tegen Bayern heb je frisse mensen op het veld nodig.”

“Wij zijn beter geworden”

Mainz staat vijftiende als het tegen de koploper aantreedt, maar volgens trainer Svensson zegt dat niet alles. “We zijn op elk gebied beter geworden. We hebben zeker een ontwikkeling doorgemaakt. Wij kunnen nog beter en dat willen we laten zien tot op het einde. Het gaat erom dat we goed samenwerken”, zegt de Deense coach.

Hans-Dieter Flick: “Willen zaterdag heel graag kampioen worden”

Bayern München kan het kampioenschap bijna ruiken. De ploeg van trainer Hans-Dieter Flick heeft nog twee punten nodig om de concurrentie definitief achter zich te kunnen laten. Wat Flick betreft mag de kogel zaterdag in Mainz door de kerk. “We willen zaterdag heel graag kampioen worden”, zegt de Duitse trainer die na dit competitieseizoen vertrekt bij de topclub uit München.

“'Mainz heeft kwaliteiten voorin”

De trainer wil zich nog niet rijk rekenen voordat de wedstrijd in de Opel Arena ook echt gespeeld is. “Mainz heeft ook kwaliteiten voorin en daar moeten wij voor oppassen. Wij hebben als team dit seizoen enorme stappen gezet en mooie dingen beleeft. Ik ben erg blij met het team en een goed seizoen moet bekroond worden door te winnen bij Mainz”, zo bevestigt trainer Flick.

Statistieken

Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in de Bundeliga en Bayern München heeft nog twee punten nodig om kampioen te spelen. De ploeg van trainer Flick heeft 71 punten en houdt RB Leipzig dat tien punten minder heeft op afstand.Mainz staat op plek vijftien van de Duitse competitie en vecht voor die veilige plaats in de Bundesliga. De ploeg van trainer Svensson heeft 28 punten en eerste achtervolger is Hertha BSC dat 26 punten heeft. Beide ploegen hebben nog twee inhaalwedstrijden tegoed.

Head 2 Head

Bayern München heeft de laatste jaren geen wedstrijd verloren in Mainz. In 2011 was dat de laatste keer. Mainz wist toen met 3-2 te winnen van Die Rekordmeister. Vorig jaar februari maakte de ploeg uit München voor de laatste keer een reis naar de Opel Arena en wist de wedstrijd toen met 1-3 te winnen.

Huidige vorm1. FSV Mainz 05

Met Jerry St. Juste in de basis en Jean-Paul Boetius wist Mainz de laatste vijf wedstrijden niet te verliezen. Afgelopen weekend scoorde Boetius in de wedstrijd tegen FC Koln dat met 2-3 uiteindelijk ook werd gewonnen.

Huidige vorm Bayern München

Bayern München werd vorige week door Paris Saint Germain uit de Champions League gewerkt. De heenwedstrijd van kwartfinale ging in München met 2-3 verloren en dat wist de ploeg van trainer Flick in Parijs niet meer recht te zetten: 0-0. In de Bundesliga zegevierde de ploeg afgelopen zondag met 2-0 van Bayer Leverkusen en werd het een week eerder 2-3 bij VfL Wolfsburg waarin Wout Weghorst nog een doelpunt maakte voor Wolfsburg.

Lappenmand

De ploeg uit Mainz heeft met Luca Kilian een verdediger minder ter beschikking. Kilian heeft last van een hamstringblessure.De blessurelijst bij Bayern München loopt aardig op. Niklas Süle (gescheurde spiervezel), Marc Roca (blessure), Serge Gnabry (gezondheidsproblemen), Douglas Costa (voetblessure) en Corentin Tolisso (peesblessure) reizen niet mee naar Mainz. Het is nog afwachten of Robert Lewandowski hersteld is van een enkelblessure om tegen Mainz te spelen.

Prognose

Onze prognose is dat Bayern München aanstaande zaterdag de kurken kan trekken en kampioen is van Duitsland. Onze wedtip is 0-2 voor de ploeg van trainer Flick. Voorspel jij dit ook of ga je voor een andere uitkomst? Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een indicatie van de hoogste odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers.

Quoteringen 1. FSV Mainz 05 – Bayern München

Voor de Duitse kampioenswedstrijd van dit seizoen zijn de bookmakers bereid diep in de buidel te tasten. De hoogste odd van dit duel x 10.00 keer je inleg wordt uitgekeerd als Mainz wint en het kampioensfeest van Bayern dus nog even uitstelt.Gemiddeld krijg x 6.40 keer de inleg terug als Mainz en Bayern gelijkspelen tegen elkaar. Een overwinning van Bayern München levert je in het 1X2 spelsysteem x 1.21 keer de inleg op.
De Bundeliga kampioenswedstrijd 1. FSV Mainz 05 – Bayern München wordt gespeeld op zaterdag 24 april om 15:30 uur in de Opel Arena te Mainz. Wordt Bayern dit weekend kampioen van Duitsland of gooit Mainz roet in de feesttaart van de ploeg uit München. Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl voor een big-deal!

De beste Online Bookmakers