Champions League
23/11/20204 reacties

Ajax krijgt Midtjylland op bezoek in Champions League

Ajax krijgt Midtjylland op bezoek in Champions League
Aanstaande woensdag speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena de vierde speelronde van de Champions League groepsfase tegen het Deense FC Midtjylland. Ajax-trainer Erik ten Hag en zijn team staan er goed voor in Groep D, maar de ticket voor overwinteren in Europa is nog niet binnen. De bookmakers voorspellen en goede uitslag voor de Ajacieden en schalen de quoteringen hoog in. Ben jij van plan een te wedden op dit spannende Champions League duel? Lees dan onze Ajax - Midtjylland voorbeschouwing, want VoetbalGokken.nl heeft de gemiddelde odds alvast voor je opgezocht.

Erik ten Hag: “Dit wordt een superbelangrijke wedstrijd”

Ajax staat tweede in Groep D van de Champions League en heeft nog wat punten nodig om zeker te zijn na de winterstop door te kunnen gaan naar de knock-outs van het Miljoenenbal. Aanstaande woensdag kan de ploeg van trainer Erik ten Hag al een kleine stap zetten. In de Johan Cruijff Arena moet er dan wel gewonnen worden van Midtjylland. “Dat wordt superbelangrijk”, stelt Ten Hag vast.

“Weer drie punten pakken”

Begin deze maand speelde het team van trainer Ten Hag al bij Midtjylland en werd er gewonnen met 1-2 al ging dat volgens de Ajax-trainer niet vanzelf. “Dat was onze minste wedstrijd in de groep, maar we kunnen wedijveren met de ploegen. Op naar de volgende wedstrijd, waarin we moeten weer drie punten pakken”, bevestigt de Ajax-trainer.

Brian Priske: “Ajax is moeilijke tegenstander”

Het wordt voor FC Midtjylland-trainer Brain Priske nog een hele klus om de Deense ploeg naar de volgende ronde van de Champions League te loodsen. Er zijn nog geen punten binnengehaald en de trainer verwacht dat de opdracht in Amsterdam ook nog heel lastig gaat worde. “Ajax is een moeilijke tegenstander. Ze hebben zowel in Nederland als in Europa een geweldige geschiedenis met fantastisch voetbal en maakt al jaren indruk. Het is gewoon een sterk team, dat moeten we woensdag niet vergeten”, zegt de trainer van Midtjylland.

“Lastige wedstrijd in Amsterdam”

De trainer hoopt dat de thuiswedstrijd tegen de Ajacieden een les is geweest voor zijn team. “Ze hebben over de hele linie sterke en snelle spelers en spelen vanuit een bepaalde filosofie. Het wordt een lastige wedstrijd in Amsterdam, maar we komen uit drie wedstrijden waarin we veel ervaring hebben opgedaan die we woensdag nodig hebben”, zo besluit de coach.

Statistieken

In Groep D staat Liverpool op de eerste plek met negen punten. De Engelse ploeg won tot nu toe alle drie de duels en speelt woensdag tegen Atalanta Bergamo waar onze landgenoten Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers voor uitkomen. De Italiaanse ploeg staat derde en is met vier punten de grootste concurrent van Ajax in de groep. De Ajacieden staan tweede met ook vier punten. Het is FC Midtjylland nog niet gelukt om een punt binnen te halen en de Deense ploeg staat dan ook met nul punten onderaan het rijtje.

Head 2 Head

De wedstrijd in de MCH Arena van begin deze maand was voor Ajax de eerste ontmoeting met Midtjylland. De Ajacieden wonnen met 1-2 van de Deense ploeg. Antony en Tadic maakten de doelpunten voor de Amsterdamse ploeg. Anders Dreyer scoorde voor Midtjylland, maar daarmee was de schade niet te herstellen.

Huidige vorm Ajax

Ajax won afgelopen zondag met gemak van Fortuna Sittard. Dit duel werd ook in de Johan Cruijff Arena gespeeld en werd gewonnen met 5-0. Net voor de interlands van Oranje werd FC Utrecht al met 0-3 verslagen door de Amsterdammers. In de Eredivisie staat de ploeg van trainer Ten Hag eerste en heeft het al een gat geslagen met Vitesse, Feyenoord en PSV.

Huidige vorm FC Midtjylland

Net als Ajax, is ook Midtjylland eerste, maar dan in de Deense competitie. Afgelopen weekend won de ploeg van trainer Priske met 1-2 van de nummer drie in de Superliga, Aarhus. Een wedstrijd eerder werd er met 4-0 gewonnen van FC Kopenhagen dat negende staat. Met de vorm zit het bij Denen kortom ook wel goed.

Lappenmand

Ajax kan woensdag niet beschikken over Mohammed Kudus en Antony. Kudus heeft last van een meniscusblessure en Antony kan niet aantreden wegens een spierblessure. Davy Klaassen viel zondag tegen Heracles geblesseerd uit, maar lijkt op tijd weer fit te kunnen zijn. Dat geldt wellicht niet voor Zakaria Labyad.Ook Midtjylland laat een aantal spelers thuis door blessuren en gezondheidsproblemen. Middenvelder Evander kan er door gezondheidsredenen niet bij zijn. Zijn teamgenoten Kristian Dirks Riis en Oliver Olsen hebben beiden last van fysieke ongemakken, waardoor ze niet afreizen naar onze hoofdstad.

Prognose

Ajax won (uitslag 1-2) in de eerste Champions League al in Midtjylland en speelt nu in eigen huis. Dat is voor ons voldoende reden om te voorspellen dat de Ajacieden gaan winnen. Onze wedtip voor het Champions League duel tussen Ajax tegen FC Midtjylland aanstaande woensdag is een 3-0 overwinning voor de Amsterdamse ploeg.Denk jij dat er niet zo over of wil je juist graag weten wat een zege van Ajax je kan opleveren? Wat je voorspelling ook mag zijn, speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor bij Koning TOTO!

Quoteringen Ajax – FC Midtjylland

De bookmakers geloven in een overwinning van de Ajacieden en dat betekent hoge odds in het 1X2 spelsysteem. Gemiddeld levert een overwinning van Midtjylland x 8.10 keer je inleg op. Dit is dan ook de hoogste odd van deze vierde Champions League wedstrijd van Ajax.Een gelijkspel krijgt met x 5.60 keer je speelbedrag ook een hoge quotering mee. Denk jij dat Ajax wint? Koning TOTO keert gemiddeld x 1.29 keer de inleg uit als de Ajacieden winnen van de Deense ploeg.
De Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Midtjylland wordt gespeeld op woensdag 25 november om 21:00 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wint het team van trainer Ten Hag en behoudt Ajax de tweede plek in de poule? Ga naar Koning TOTO voor de beste Champions League deals en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers