Champions League
27/07/2015

Ajax start voorronde Champions League in Wenen

Ajax start voorronde Champions League in Wenen
Ajax Amsterdam speelt komende woensdag de uitwedstrijd tegen Rapid Wien. De Oostenrijkse ploeg is de tegenstander van de Amsterdammers in de voorronde voor de UEFA Champions League 2015/2016. Het team van trainer Frank de Boer speelt eerst uit en mag volgende week in de return, die in Amsterdam wordt afgewerkt, kwalificatie voor het hoofdtoernooi proberen veilig te stellen.

Frank de Boer optimistisch

“Ik denk wel dat we klaar zijn voor de voorronde van de Champions League”, zei Frank de Boer tegenover De Telegraaf die met de oefenmeester sprak na het laatste oefenduel van Ajax tegen St. Etienne (Frankrijk): “We hebben gedomineerd en kleine kansen gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar door een zondagsschot viel de treffer aan de overzijde.”De trainer heeft vooral veel vertrouwen door het defensieve optreden van zijn ploeg in de voorbereiding op het CL-duel. „Saint-Etienne is een Franse subtopper, die zoals veel internationale ploegen speelde: op resultaat. We weten hoe moeilijk het is om er tegen een 4-5-1-systeem doorheen te komen. Verdedigers Kenny Tete en Jaïro Riedewald speelden goed, maar ook Joël Veltman heeft het uitstekend gedaan. We gaven nauwelijks iets weg en dat maakt de nederlaag extra zuur.”

Blessure voor Fischer

Voorin heeft de oefenmeester grotere problemen. Het meespelen van Viktor Fischer komende woensdag tegen Rapid Wien is alles behalve zeker. De aanvaller miste afgelopen weekmeerdere trainingssessiesen het oefenduel met Saint Etiënne (1-0 verlies). Hij kampt met 'kleine pijntjes' en is daardoor onzeker.Fischer keerde aan het einde van afgelopen seizoen terug in Ajax 1, na ruim een jaar revalidatie van zware hamstringproblemen. Hij luisterde zijn rentree in de eredivisie op met drie doelpunten in vier wedstrijden. De Deen begon de huidige seizoenvoorbereiding ook goed, maar kampt nu dus opnieuw met fysieke klachten.Door de verhuur van Queensy Menig aan PEC Zwolle en de verkoop van Ricardo Kishna aan Lazio Roma zit Ajax momenteel niet breed in de linksbuitens. Tegen Saint Etiënne was aankoop Amin Younes de vervanger van Fischer op de linkervleugel, als de Deen definitief afhaakt is Younes zijn meest logische vervanger.

Bookmakers zijn Ajax-fan

De quoteringen voor beide ploegen liggen niet ver uit elkaar, maar de wedkantoren kiezen ondanks het thuisvoordeel voor Rapid unaniem voor Ajax. Men verwacht dat de Amsterdammers de grootste winstkansen hebben en de odds voor uitwinst ligt dan ook het laagst: x 2,50. Hetgeen voor Ajax-begrippen nog altijd behoorlijk hoog is overigens. Als Rapid Wien toch aan het langste eind trekt dan krijgt de speler op die uitslag x 2,80 zijn inzet uitgekeerd. Spekkoper ben je als het duel onbeslist eindigt. Bij een gokje op een gelijkspel staan de quoteringen bij de bookmakers op x 3,20. Dit betekent dat elke 25 euro die is ingezet 80 euro waard wordt.Trainer Frank de Boer adviseert om op zijn ploeg te spelen, want de Amsterdammers hebben het volste vertrouwen in een goede afloop: “Ik geloof in een goed resultaat. Al had ik liever een voorbereiding van zes weken gehad. Nu moeten we er binnen vier weken staan.” De return wordt op 4 augustus in de Amsterdam Arena afgewerkt. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het duel Rapid Wien - Ajax Amsterdam in de halve finale van voorronde CL wordt gespeeld op woensdag 29 juli om 21:05 uurin Ernst-Happel Stadion in Wenen. Hier kunnen 50.000 mensen getuigen zijn van deze wedstrijd. Wint Ajax van de meest succesvolle Oostenrijkse club ooit? Of gok jij liever op een gelijkspel? Check de hoogste odds, voorspel en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers