Champions League
04/08/20197 reacties

Champions League-voorronde: Ajax de grote favoriet bij bookies

Champions League-voorronde: Ajax de grote favoriet bij bookies
Voor Ajax begint komende dinsdag ook het Europese avontuur. Het wordt de eerste Europese wedstrijd na de verloren halve finale in de UEFA Champions League finale tegen Tottenham Hotspur en de teleurstellende competitieopening tegen Vitesse: 2-2. Kunnen de Amsterdammers dinsdag in en tegen het Griekse PAOK Saloniki de groepsfase voor het Champions League seizoen 2019 - 2020 al veiligstellen?

Erik ten Hag: “Nog afstemming nodig richting PAOK”

Sommige spelers zijn net terug van vakantie en anderen – onder meer Donny van de Beek – zitten middenin transferonderhandelingen. Al bij al geen ideale voorbereiding voor Ajax. De ploeg mag dan bij de bookmakers zwaar favoriet zijn, coach Erik ten Hag beseft dat de voorbereidingstijd kort is geweest: “Waar je als ploeg normaal gesproken in de voorbereiding aan automatismen werkt, moet dat nu in de competitie en dinsdag als we voor de Champions League moeten spelen”, zo vertelt hij aan de NOS.

“We gaan niet iedere wedstrijd zomaar even winnen”

Ten Hag tempert dan ook het verwachtingspatroon van de fans, de media en de wedkantoren: “Het is niet zo dat we iedere wedstrijd zomaar even kunnen winnen. Wij moeten beter. En daarvoor moet je een tijdje met elkaar samenspelen.”

Daley Blind: “Het wordt lastig”

Ook bij Daley Blind is de twijfel gegroeid nadat Ajax in Arnhem op 2-2 is blijven steken. Hoewel Ajax in de afgelopen acht officiële duels tegen Griekse ploegen telkens als winnaar van veld stapte, beseft Blind dat het dinsdag weleens een pittig potje kan worden: “Het is lastig. Jongens komen wat later terug, veel nieuwe jongens erin. Als we de kansen maken, winnen we gewoon van PAOK.”

Trainer PAOK Saloniki: “Enorme uitdaging om tegen Ajax te spelen”

Toen de naam AFC Ajax bij de loting in Nyon uit koker kwam, moest PAOK Saloniki-trainer Abel Ferreira wel even slikken. De trainer kwam deze zomer over van Sporting Braga en krijgt als debuterend trainer van PAOK direct een topper voor de kiezen: “Het is natuurlijk een enorme uitdaging, een kans om ons te meten met een team als Ajax.”

“We willen nog steeds volgende ronde halen”

Toch koestert Ferreira hoop op een goed resultaat, komende dinsdag én in de return: “Ons doel blijft hetzelfde, ongeacht de tegenstander. We willen de volgende ronde halen. Maar dat we liever Ajax niet wilden treffen is duidelijk, al zal dat andersom ook zo gelden. Weinig ploegen zullen bij deze loting gehoopt hebben op PAOK.”

Historie schrijven

“We willen historie schrijven en de groepsfase bereiken”, zo gaat Ferreira verder. De Portugees doet daarbij een beroep op de Griekse fans. “Ze moeten erin geloven dat we dit kunnen. Hoe meer we als een eenheid opereren, hoe groter onze kans.”

Statistieken

Na de 2-0 winst op PSV in de Johan Cruijff Schaal speelde Ajax twee duels: beide eindigden in een gelijkspel: 1-1 tegen Sivasspor en 2-2 tegen Vitesse. Voor aanvang van de Cruijff Schaal werd er verloren van Panathinaikos, eveneens uit Griekenland. Dat oefenduel eindigden in 1-2.

PAOK in goede vorm

PAOK lijkt in dat opzicht iets beter in vorm. De Griekse ploeg versloeg in de voorbereiding onder meer Cluj, Sint-Truiden en Anderlecht met grote cijfers. Respectievelijk: 0-5, 0-4 en 1-3. Tegen Al-Taawon werd het 1-1, maar in de laatste voorbereidingswedstrijd op Ajax werd Fortuna Sittard weer van de mat geveegd: 1-5. Het scorevermogend lijkt dus wel goed te zitten daar bij PAOK. Nadeel is wel dat ze in Griekenland nog niet met de competitie begonnen zijn, dus waar Ajax al twee keer voor het ‘echie’ heeft gespeeld begint dat voor PAOK dinsdag pas.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PAOK Saloniki – Ajax Amsterdam

Voor de bookmakers verandert het allemaal niet zoveel, dus statistieken van afgelopen jaar tellen een stuk zwaarder bij de bepaling van de pre-wedstrijdquoteringen. En dus is Ajax dinsdag zwaar favoriet, ook al betreft het een thuiswedstrijd van PAOK. Spelers die inzetten op de Griekse ploeg, ontvangen x 3,80 hun inleg als ze Ajax verslaan. Pakken de Amsterdammers dinsdag direct de volle buit, dan staat er ook een aantrekkelijk odd klaar: x 2,00 je inleg! Een gelijkspel is nog altijd goed voor x 3,30 het ingelegde speelbedrag.
De derde voorronde voor de UEFA Champions League 2019 – 2020 tussen PAOK Saloniki en Ajax wordt gespeeld op dinsdag 6 augustus om 19:00 uur in het Toumba Stadion gelegen in Thessaloniki. Hoe begint Ajax deze Europese campagne? Laat je voorspelling nu achter bij VoetbalGokken.nl en profiteer van de hoogste odds voor dit duel!

De beste Online Bookmakers