Champions League
16/08/2020

Halve finale Champions League: Paris Saint Germain favoriet!

Halve finale Champions League: Paris Saint Germain favoriet!
Paris Saint Germain is volgens de bookmakers de favoriet in de eerste halve finale van de Champions League. Aanstaande dinsdag neemt PSG het in het Portugese Estádio da Luz op tegen RB Leipzig. Bij Koning TOTO zijn de quoteringen hoog ingeschaald als Leipzig nogmaals kan verrassen.  Wij blikken alvast vooruit op RB Leipzig – PSG! De strijd tussen twee Duitse coaches: Nagelsmann en Tuchel. Speel jij ook mee?

Juilan Nagelsmann: “PSG? Topteam met een toptrainer”

RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann zag hoe zijn team een knappe overwinning boekte op Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League (2-1) en kijkt alweer vooruit naar de halve finale dat tegen een sterk Paris Saint Germain. “PSG is een topteam, met een toptrainer”, zegt Nagelsmann over de tegenstander van dinsdagavond.

“Vooruitkijken naar wedstrijd tegen PSG”

Er was even tijd voor een feestje in de kleedkamer, maar Nagelsmann wil zijn team snel gericht hebben op de wedstrijd tegen PSG. “We zijn erg blij en ik ben erg trots op het team, maar als manager kijk je altijd vooruit. We moeten ons klaarmaken voor de komende wedstrijd tegen PSG. Dat zal niet gemakkelijk worden, want PSG heeft veel sterren”, aldus de ‘wondertrainer’ van RB Leipzig.

Thomas Tuchel: “Tegen Leipzig is alles mogelijk”

Paris Saint Germain ontsnapte voor de poorten van de hel. Trainer Thomas Tuchel heeft volgens eigen zeggen de hele nacht gejuicht, maar sinds donderdag ligt de focus geheel op de wedstrijd tegen RB Leipzig: “We blijven positief en geconcentreerd. We zitten bij de laatste vier en daarin is alles mogelijk”, zo vertelt hij aan Sport1.

“Gefocust blijven om Champions League beker naar Parijs te halen”

Volgens Tuchel is de overwinning de kwartfinales typerend voor zijn elftal en zal die mentaliteit PSG ook tegen RB Leipzig, dat volgens een moeilijk te bespeelbaar stramien speelt, weer goed van pas komen: “Ik ben trots op de mentaliteit die we hebben getoond in de kwartfinale. Daar kunnen we op verder bouwen richting de halve finale. Voorafgaand aan de kwartfinale wisten we dat er tot en met de finale drie wedstrijden gewonnen moesten worden om de Champions League beker naar Parijs te halen. De focus hebben we nog steeds.”

Statistieken

Voor RB Leipzig is dit de eerste halve finale van de Champions League sinds het clubbestaan in 2009. In seizoen 2017/2018 kwamen Die Roten Bullen ook al uit in de Champions League maar kwamen toen niet tot de laatste vier.Paris Saint Germain doet al voor de twaalfde keer mee in de Champions League, maar heeft er nog nooit één kunnen winnen. Al gaat het ook nu niet evident zijn, dit is wellicht een buitenkansje voor het sterrenelftal met onder meer Neymar, Mbappé, Icardi en de Nederlander Mitchel Bakker.

Head 2 Head

Met deze clubhistories is natuurlijk niet zo gek dat Leipzig en Paris Saint Germain elkaar nog niet vaak hebben ontmoet. In 2014 speelde de teams nog een vriendschappelijk duel ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Toen won de Duitse ploeg met 4-2 van de club uit Parijs.

Huidige vorm RB Leipzig

RB Leipzig kreeg in de kwartfinale met Atlético Madrid al een hele sterke tegenstander. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, was wel te zien in de eerste helft toen er niet werd gescoord. Pas in de tweede helft kwam het duel op gang door een doelpunt van Leipzig-speler Olmo. Door een penalty in de 71 minuut maakte Atlético-speler Joao Felix de stand op 1-1. Vervolgens schoot Tyler Adams Leipzig naar de halve finale door zijn treffer in de 88ste minuut. Het werd 2-1 voor de ploeg van trainer Nagelsmann.

Huidige vorm Paris Saint Germain

Ook PSG won met 1-2 van haar tegenstander in de kwartfinales. Het Italiaans Atalanta Bergamo, waar Hans Hateboer en Marten de Roon spelen, werd uitgeschakeld. PSG stond de gehele wedstrijd achter doordat Atalanta-speler Pasalic al in de 27ste minuut had gescoord. In de negentigste minuut pakte PSG-speler Marquinhos zijn kans en schoot de bal in het net van doelman Marco Sportiello. Choupe-Moting maakte de halve finale plek van PSG definitief door zijn treffer in de 93ste minuut.

Lappenmand

RB Leipzig moet dinsdag tegen PSG slechts één speler missen door een kwetsuur. Centraal verdediger Ibrahima Konaté heeft last van een heupblessure en moet de halve finale vanuit de lappenmand bekijken.Paris Saint Germain kan in de halve finale niet beschikken over linkervleugelverdediger Layvin Kurzawa die last heeft van een bovenbeenblessure. Ook vedette Marco Verratti doet niet mee. De centrale middenvelder van PSG kampt sinds begin deze maand met een kuitblessure.

Prognose

Koning TOTO ziet het wel voor zicht, Paris Saint Germain in de finale van de Champions League. Wij zijn daar nog niet zo zeker van. Onze wedtip is een 1-1 gelijkspel. Pas in de extra speeltijd gaat PSG er met de ticket vandoor. Denk jij dat Leipzig gaat verrassen? Ook daar staat een hele hoge quotering tegenover. Check de gemiddelde odds alvast in onderstaand overzicht.

Quoteringen RB Leipzig – Paris Saint Germain

Op de website van TOTO is het een drukte van jewelste nu de Champions League steeds dichter bij de finale komt. Voor de halve finale zijn de quoteringen al zeer hoog ingeschaald. Zo levert een overwinning van RB Leipzig met een odd van x 4.45 keer je inleg het meeste op.Maar ook een gelijkspel is de moeite meer dan waard om mee te spelen. Mocht er na negentig minuten speeltijd nog geen finalist zijn, dan wordt jouw inleg x 3.70 keer zoveel waard. Een zege van PSG staat in het 1X2 spelsysteem op een zeer nette x 1.71 keer de inleg genoteerd.
De halve finale van de Champions League RB Leipzig – Paris Saint Germain wordt gespeeld op dinsdag 18 augustus om 21:00 uur in het Portugese Estádio da Luz te Lissabon. Welke ploeg gaat er door naar de finale van de UEFA Champions League 2019/2020? Speel mee met de TOTO en verdien echte euro’s met jouw favoriete ploeg van deze wedstrijd.

De beste Online Bookmakers