Champions League
12/04/2021

Kan Liverpool schade herstellen tegen Real Madrid in Champions League?

Kan Liverpool schade herstellen tegen Real Madrid in Champions League?
De Champions League hervat deze week met de returns van de kwartfinales. Op Anfield Stadion spelen Liverpool en Real Madrid tegen elkaar voor een plek in de halve finale. Real Madrid staat er beter voor doordat het in Madrid vorig week won met 3-1 van The Reds. Kan Liverpool dat thuis nog goedmaken of zijn de kaarten al geschud? Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor jouw beste (combi-)deals!

Jurgen Klopp: “We hebben een perfecte prestatie nodig”

Liverpool heeft in eigen Anfield Stadion een achterstand van 1-3 goed te maken op Real Madrid  wil trainer Jurgen Klopp en zijn team doorgang vinden naar de halve finale van de Champions League. Volgens Klopp wordt dat keihard werken. “We hebben woensdag een perfecte prestatie nodig om kans te maken”, zegt de Duitse oefenmeester over de wedstrijd van woensdagavond.

“We kunnen beter”

Real Madrid wordt al favoriet gezien voor de volgende ronde, maar trainer Klopp ziet dat anders. “Ik denk dat de manier waarop we speelden en de manier waarop Real daar speelde er niet veelbelovend uitzag, maar het goede nieuws is, dat we beter kunnen spelen. Natuurlijk wordt het niet gemakkelijk. Je hebt vijf kansen of zelfs tien nodig om te scoren. Dat moet je meemaken en we moeten ervoor werken”, zegt de trainer van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk.

Zinedine Zidane: “We hebben nog niks gewonnen”

Real Madrid maakte afgelopen week in eigen huis drie goals en kreeg er één tegen. Daarmee kan de ploeg van trainer Zinedine Zidane een goed begin maken aan de return, maar de coach van Los Blancos is nog voorzichtig. “We hebben nog niks gewonnen. We zijn tevreden over de thuiswedstrijd, maar zullen moeten blijven knokken. Ik geloof dat mijn team geen grenzen kent, het zijn spelers die al enorm veel hebben gewonnen, maar die altijd meer willen. Dat toont hun karakter”, zegt Zidane.

“We moeten goed rusten”

Afgelopen weekend speelde Real Madrid de Spaanse klassieker tegen het FC Barcelona van trainer Ronald Koeman en Frenkie de Jong. De Madridlenen wonnen met 2-1 van de Catalanen, maar dat kostte veel energie zegt Zidane. “Het zijn twee slopende wedstrijden geweest. Nu moeten we rusten. Ik weet niet hoe we het seizoen gaan afmaken. We zijn er nog niet, maar fysiek zijn we op onze limiet”, vertelt de trainer tegen de Spaanse sportkrant Marca.

Statistieken

Met de 3-1 overwinning die Real Madrid boekte in eigen stadion hebben de Madridlenen een flinke voorsprong op Liverpool. Op Anfield moet Liverpool minstens twee goals maken (zonder tegentreffers) om alsnog een plekje te krijgen bij de laatste vier van dit Champions League seizoen.

Head 2 Head

Liverpool speelde in 2014 voor het laatst op Anfield tegen Real Madrid. De Spaanse ploeg was toen onder leiding van trainer Carlo Ancelotti met 0-3 veel te sterk voor The Reds. In 2009 was dat wel anders. Toen versloeg Liverpool de ploeg uit Madrid met 4-0 in de achtste finale van de Champions League.

Huidige vorm Liverpool

Nadat de ploeg van trainer Klopp verloor in Madrid, stond er enkele dagen later alweer een Premier Leaguewedstrijd tegen Aston Villa gepland. De ploeg won in Liverpool met 2-1 van Aston Villa de nummer elf in de Engelse Premier League. Liverpool staat daarin zelf op de zesde plek en dat is toch ietwat teleurstellend voor de regerend landkampioen.

Huidige vorm Real Madrid

Real Madrid speelde na de ontmoeting met Liverpool tegen FC Barcelona. De Spaanse El Clásico werd gewonnen met 2-1 dankzij treffers van Karim Benzema en Toni Kroos. FC Barcelona-speler Oscar Mingueza maakte het doelpunt voor Barça. Door die overwinning staat Real Madrid nu op de tweede plek van La Liga en heeft een punt minder dan koploper Atletico Madrid.

Lappenmand

Liverpool moet het nog altijd zonder Virgil van Dijk doen. De centrale verdediger herstelt van een ingescheurde kruisband. Ook Joe Gomes en Joel Matip zijn er door blessureleed niet bij.Real Madrid moet het nog altijd stellen zonder vedettes Sergio Ramos, Eden Hazard en Raphaël Varane.

Prognose

Onze wedtip is 1-2 voor de Madridlenen. De pre-odds zijn gunstig ingedeeld voor elke juiste voorspelling die er vanaf vandaag achter gelaten kan worden bij jouw favoriete bookmaker.

Quoteringen Liverpool FC – Real Madrid

De hoogste odd van deze return in het Anfield Stadion te Liverpool wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt tussen Liverpool en Real Madrid. Gemiddeld ontvang je met x 3.75 keer je inleg een torenhoge odd als de teams gelijkspelen tegen elkaar.In het 1X2 spelsysteem wordt een overwinning van Real Madrid op x 3.50 keer je inleg ingedeeld. Een overwinning van Liverpool staat bij de TOTO genoteerd op x 1.90 keer je speelbedrag. Daarmee levert een zege van The Reds nog bijna het dubbele van je speelbedrag op.
De return van de UEFA Champions League Liverpool FC – Real Madrid wordt gespeeld op woensdag 14 april om 21:00 uur in het Anfield Stadion te Liverpool. Kan Wijnaldum met zijn Liverpool de schade nog herstellen in de return tegen de Spaanse grootmacht? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

De beste Online Bookmakers