Champions League
30/11/2020

Manchester United strijdt tegen Paris Saint Germain in Poule H

Manchester United strijdt tegen Paris Saint Germain in Poule H
In Groep H van de Champions League nemen Manchester United en Paris Saint Germain het woensdag tegen elkaar op. Manchester United is koploper in de poule, maar met nog twee speelronden te gaan, kan er nog van alles gebeuren. Denk jij vooraf te weten welk team wint? Maak dan de Champions League deze week nog spannender en gebruik jouw slimme voetbalkennis met een mooie voorspelling bij de bookmakers. 

Ole Gunnar Solskjaer: “Kijk met vertrouwen uit naar PSG”

De week van Manchester United begon met een overwinning op Southampton 2-3. Dat deed trainer Solskjaer goed en de trainer heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop aanstaande woensdag tegen Paris Saint Germain. “Het draait in het voetbal uiteindelijk allemaal om wat er tussen je oren zit. Ja, je hebt ook talent, een goede fysieke gesteldheid en techniek nodig. Maar als het in de bovenkamer goed zit, dan krijg je dit goede wedstrijden. Deze jongens kunnen écht voetballen. Sowieso is de teamspirit geweldig. Ik ben dolblij voor ze en kijk met vertrouwen uit op het duel tegen PSG”, aldus Solskjaer.

“Geef Mbappe niet de ruimte”

Het wordt voor Manchester United vooral uitkijken naar de kunsten van Kylian Mbappe. De schutter van PSG scoorde dit seizoen al negen keer voor zijn ploeg. Solskjaer heeft niet echt een antwoord op de vraag hoe de snelle fransman te stoppen is. “Geef hem niet de ruimte om tegen te komen. Hij is bliksemsnel, maar zet je lichaam tegen hem in als hij langs je loopt. Ik was nooit een top centrale verdediger, dus je moet een aantal topverdedigers vragen hoe je hem kan stoppen”, aldus de trainer van Manchester United.

Thomas Tuchel: “Ik hoop dat Mbappé woensdag scoort”

Paris Saint Germain-trainer Thomas Tuchel gaat er juist van uit dat Kylian Mbappe en Neymar gaan scoren op Old Trafford. “Als Neymar en Kylian niet scoren heeft dat veel impact op ons. Zij zijn jongens die voor beslissingen zorgen in topmatches zoals op Old Trafford”, kijkt Tuchel vooruit.

“we zijn er klaar voor”

Het is van groot belang voor PSG om uit tegen Manchester United te winnen. De Franse ploeg is nog lag niet zeker van deelname aan de knock-outs van de Champions League na de winterstop. “We hebben doelpunten nodig en hebben Mbappé nodig met een topprestatie tegen Manchester United. Ik heb het gevoel dat hij er klaar voor is. Net als heel PSG”, zegt Tuchel overtuigend.

Statistieken

Met de eerste plek en negen punten heeft Manchester United momenteel de beste papieren in Poule H van de Champions League. Paris Saint Germain staat tweede met zes punten. Ook RB Leipzig heeft zes punten, maar staat om onderling resultaat er net even iets minder goed voor dan United. Het Turkse Basaksehir staat vierde met drie punten. Er zijn nog zes punten te halen uit twee duels dus er kan nog heel veel veranderen in Poule H.

Head 2 Head

In Parijs wist Manchester United al te winnen van PSG. De ploeg van trainer Solskjaer wist in het slot van de wedstrijd te winnen dankzij een goal van Marcus Rashford.In 2019 speelden de ploegen de achtste finales van de Champions League tegen elkaar. PSG was toen de sterkste van de twee en won met 0-2.Manchester United speelt volgende week nog uit tegen RB Leipzig en Paris Saint Germain sluit de groepsfase af met een thuisduel tegen Basaksehir.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United staat in de Premier League op de achtste plek van de competitie, maar heeft nog een speelronde in te halen. De ploeg van trainer Solskjaer won de laatste drie wedstrijden van de competitie. Afgelopen weekend werd Southampton dat vijfde staat, met 2-3 verslagen. Vorige week wist de ploeg van onze landgenoten Donny van de Beek en Timothy Fosu-Mensah met 4-1 te winnen van Basaksehir. In het Turkse Istanbul verloren de The Mancunians met 2-1.

Huidige vorm Paris Saint Germain

Paris Saint Germain staat in de Franse Lique 1 op de eerste plek met 25 punten, maar wist hierin afgelopen weekend niet te winnen. Thuis tegen de nummer dertien Girondins Bordaux werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Ook winnen van RB Leipzig een paar dagen daarvoor in de Champions League ging moeizaam. De ploeg van trainer Tuchel won nipt met 1-0. Bij RB Leipzig ging het ook al stroef. De heenwedstrijd werd met 1-0 verloren door de ploeg waar onze landgenoot Mitchel Bakker in de defensie speelt.

Lappenmand

Trainer Solskjaer kan woensdagavond niet beschikken over Eric Bailly. De verdediger van United is geblesseerd aan een spier. Keeper David de Gea raakte afgelopen weekend tegen Southampton geblesseerd aan zijn knie en het is nog afwachten of De Gea er woensdag weer bij zal zijn. Ook Luke Shaw, Eric Bailly, Scott Mc Tominay en Paul Pogba zijn er waarschijnlijk niet.Ook PSG-trainer Tuchel heeft wat te puzzelen aan zijn selectie. Met Juan Bernat (gescheurde kruisband), Thilo Kehrer (operatie), Mauro Icardi (gescheurde binnenband knie) en Julian Draxler (hamstring) zijn er zeker vier spelers die niet kunnen aantreden tegen Manchester United.

Prognose

Met Manchester United en Paris SG staan er woensdag twee ijzersterke teams tegenover elkaar. Wij denken dan ook dat er geen winnaar zal zijn woensdag, maar de punten worden volgens ons gedeeld.Bij Koning TOTO staat daar de hoogste odd voor genoteerd. Wil jij een ander weddenschap sluiten met deze bookmaker? Bekijk hieronder alvast het odds-overzicht voor de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren bij deze C)-topper!

Quoteringen Manchester United – Paris Saint Germain

Zoals gezegd hanteert TOTO.nl de hoogste odd als het een gelijkspel wordt op Old Trafford. Je kunt rekenen op een beloning van x 3.40 keer de inleg als de teams gelijkspelen in deze spannende Champions League strijd. Een overwinning van Manchester United levert je gemiddeld x 2.75 keer je inleg op. Wint Paris SG volgens jou? Vul dan de twee in op het wedstrijdformulier van de TOTO en ontvang x 2.38 keer de inleg terug als dit gaat gebeuren.
De UEFA Champions League wedstrijd Manchester United – Paris Saint Germain wordt gespeeld op woensdag 2 december om 21:00 uur op Old Trafford te Manchester. Wint Donny van de Beek met Manchester United van de ploeg uit Parijs of is PSG net als vorig jaar de baas op Old Trafford? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers