Champions League
24/02/20203 reacties

Odds in voordeel van Juventus bij uitwedstrijd in Lyon

Odds in voordeel van Juventus bij uitwedstrijd in Lyon
Aanstaande woensdag staat er weer een heerlijk Champions League programma op het menu. Na de duels van donderdag (zie bookmakerspagina voor deze odds) mag onze landgenoot Matthijs de Ligt aan de bak als zijn club Juventus op bezoek gaat bij Olympique Lyon, dat nog altijd speelt zonder de geblesseerde Memphis Depay. Welke formatie gaat deze heenwedstrijd winnen en een flinke stap zetten richting de kwartfinale?

Olympique Lyon coach Garcia: “Juventus is één van de beste ploegen ter wereld”

Het Franse stadje Lyon is al dagen in rep en roer, want de grote Cristiano Ronaldo komt naar Parc Olympique Lyonnais! CR7 doet dat samen met Juventus en dat is dan weer het mindere nieuws voor diezelfde voetbalsupporters, want kan Lyon het grote Juve de baas? Coach Rudi Garcia is alvast onder de indruk van het Italiaanse elftal: “Het is altijd goed om tegen de beste spelers ter wereld te spelen. Juventus heeft een van de beste verdedigingen in Europa”, vertelde de voormalige Roma-baas aan het officiële Twitter-account van Lyon.

“Wordt een zeer zware opgave”

“We spelen graag tegen Cristiano Ronaldo. Miralem Pjanic is een speler van uitstekende kwaliteit. Hij is technisch zeer sterk en een grote bedreiging binnen de troepen van Juventus. Ook Maurizio Sarri is een goede coach met veel ervaring. Het wordt een zeer zware opgave om al die kwaliteit te verslaan, maar we gaan er uiteraard vol tegenaan.”

Maurizio Sarri: “Niet ongelukkig met Lyon als tegenstander”

Juventus coach Maurizio Sarri is best in zjin nopjes met de Franse ploeg als tegenstander. Vooral omdat komend weekend de clash met Inter Milaan volgt en Juventus wel wat lucht kan gebruiken in deze drukke periode: “De grote angst was om op Real Madrid te vallen. Ik ben dan ook niet ongelukkig met Lyon als tegenstander”, liet Sarri in de Italiaanse media weten. “We moeten het kunnen redden met een gelijkspel in Lyon en het dan thuis afmaken.”

“Analyse van Lyon gemaakt”

Sarri kijkt dus al verder dan deze heenwedstrijd. Hij is al bezig met de return en de topper tegen Inter. Dit wil echter niet zeggen dat Sarri zich niet heeft voorbereid op de trip naar Lyon: “We hebben in de hele maand februari een analyse van Lyon gemaakt en weten exact wat we mogen verwachten”, aldus een gemotiveerde Sarri aan de vooravond van deze Champions League kraker.

Head 2 Head

Vier jaar geleden speelden beide elftallen ook al tegen elkaar in Europees verband. Juve versloeg Lyon in Frankrijk dankzij een doelpunt van Juan Cuadrado in oktober 2016. Toen eindigde de terugwedstrijd in een 1-1 gelijkspel en ging Juventus door naar de volgende ronde.

Huidige vorm Olympique Lyon

Begin deze maand leed Lyon in de Franse Ligue 1 nog een gevoelige 4-2 nederlaag bij Paris Saint Germain. Daarna richtte het elftal van coach Garcia zich weer enigszins op door Olympique Marseille (de club waar Strootman tegenwoordig speelt) te verslaan in de Franse beker: 1-0. Even later ging het echter weer mis in de Franse competitie. Thuis tegen Strasbourg bleef Lyon steken op 0-0. Afgelopen weekend werd er eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij Metz zegevierde Lyon met 0-2.

Huidige vorm Juventus

Ook Juventus heeft dit kalenderjaar al een paar dompers moeten verwerken. Zo werd er begin deze maand verrassend verloren van Hellas Verona. Deze laagvlieger uit de Serie A won de competitiewedstrijd met 2-1 en liet Juve gedesillusioneerd achter.Amper vijf dagen later werd het 1-1 in de bekerwedstrijd tegen AC Milaan en ook dat gaf weinig reden tot juichen. De laatste twee competitieduels werden wel weer gewonnen. Beide keren speelde de Oude Dame zonder Matthijs de Ligt en beide keren won het: 2-0 en 1-2.

Lappenmand

Beide teams hebben een volle lappenmand. Bij Lyon ontbreekt niet alleen onze landgenoot Memphis, ook Kone, Rafael, Reine-Adelaide en Solet. Lyon-coach Garcia: “Wat de blessures betreft, we moeten verder. We hebben geen tijd om ze te betreuren, Juventus wacht niet.”Aan de Italiaanse zijde is het ook druk in de ziekenboeg. De medische staf van Juventus heeft vier man in de lappenmand zitten: Diego Costa (spierblessure), Demiral (knie), Khedira (knie) en Pjanic (heupblessure) zijn allen onzeker voor de wedstrijd van komende woensdag tegen Lyon.

Prognose

Onze prognose voor deze Champions League ontmoeting tussen Lyon en Juventus is 2-1 voor Lyon. Uiteindelijk zal Juventus wel doorgaan in het toernooi, maar in de Franse stad Lyon gaat het niet winnen. De thuisploeg verkeert niet de allerbeste vorm, maar ploegen als Lyon hebben al vaker bewezen tegen tegenstanders van formaat zich op te kunnen richten. Wij verwachten eenzelfde scenario woensdag: een verrassend sterk Lyon dat met 2-1 weet te winnen van Juventus.Verwacht jij dit ook? Check dan de bijbehorende odds op onze pagina met bookmakers of zoek naar de gemiddelde quotering in onderstaand overzicht. Hier vind je alle odds die de TOTO.nl hanteert bij dit Champions League duel!

Quoteringen Olympique Lyon – Juventus

Koning TOTO heeft de quoteringen voor deze wedstrijd zeer hoog ingedeeld. Vooral een thuiszege van Olympique Lyon levert met x 4.05 keer de inleg een fikse beloning op. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 3.40 keer het speelbedrag. Mocht Juventus de heenwedstrijd al gelijk op een voorsprong komen door te winnen in Lyon, dan ontvang jij je inleg hierop x 1.87 keer retour van de TOTO.
De Champions League wedstrijd Olympique Lyon – Juventus wordt gespeeld op woensdag 26 februari om 21:00 uur in het Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Laat deze wedstrijd via VoetbalGokken.nl geld waard zijn. Door jouw voorspelling achter te laten bij de TOTO maak je kans op leuke prijzen.

De beste Online Bookmakers