Champions League
15/09/2018

Pak X 29.00 (!) als PSV stunt tegen FC Barcelona

Pak X 29.00 (!) als PSV stunt tegen FC Barcelona
Dinsdag wacht PSV meteen de moeilijkste wedstrijd in Poule B. Het speelt om 18:55 uur de uitwedstrijd bij FC Barcelona. In Eindhoven zullen ze ongetwijfeld denken ‘dan hebben we dat maar gehad’, maar dat wil niet zeggen dat PSV zichzelf bij voorbaat kansloos acht. De spelersgroep en trainer Mark van Bommel draaien tot nu toe uitstekend in dit seizoen. Zowel in Europees verband als in de Eredivisie zijn de Eindhovenaren nog ongeslagen. FC Barcelona zal niet direct schrikken van de komst van PSV, maar beseffen dat de groepsfase starten met een thuisoverwinning pure noodzaak is.

Mark van Bommel: “Geen kansloze missie”

PSV-trainer Mark van Bommel weet als voormalig speler van FC Barcelona precies wat zijn ploeg komende dinsdag te wachten staat. Aantreden tegen supersterren Lionel Messi en Luis Suarez is volgens Van Bommel een prachtige uitdaging voor de jongste selectie uit de Champions League: “Dit zijn wedstrijden waarin je onder druk komt te staan, maar je wil ook winnen. We weten dat het loodzwaar wordt, maar het is geen kansloze missie. Het is prachtig dat PSV in het miljoenenbal mag uitkomen en dat ik dinsdag als trainer terugkeer waar ik zelf gespeeld heb. Dat het moeilijk gaat worden is een deur die open staat, maar tegelijkertijd ook een geweldige ervaring”, zegt de coach op de persconferentie tegen de NOS met gevoel voor woordkeuze. 

Jorrit Hendrix: “Het wordt een gekkenhuis”

Ook middenvelder Jorrit Hendrix kijkt uit naar het duel in Nou Camp: “Vooraf hadden we in de spelersgroep gezegd dat Barcelona of Real Madrid heel mooi zou zijn. Als je Barça dan echt loot, is dat gewoon vet. Het wordt daar een gekkenhuis”, voorspelt hij in VI.

Jeroen Zoet

Begin deze maand meldde de Spaanse media nog dat het niet ondenkbaar is dat Jasper Cillessen alsnog vertrekt bij Barça. Mogelijke opvolger? Jeroen Zoet van PSV. De doelman van de Eindhovenaren krijgt dinsdag dus de ultieme kans om zich nog meer in de kijker te spelen bij de Catalaanse grootmacht. Bij PSV hopen ze uiteraard dat Zoet zijn doel schoon kan houden, maar hij hoeft waarschijnlijk niet per se de grote uitblinker te zijn. De kans dat hij vertrekt uit Eindhovenaren wordt dan alleen nog maar groter.

Scouts van Real Madrid bij Barcelona – PSV voor Hirving Lozano

Niet allen Jeroen Zoet staat in de belangstelling van de Spaanse topclubs, ook Hirving Lozano kan rekenen op belangstelling vanuit La Liga. En niet zomaar een club: Real Madrid zal aanstaande dinsdag op de tribune van Nou Camp zitten om de PSV’er te bekijken. PSV-trainer Mark van Bommel geeft echter aan dat het verspilde moeite is voor de Real-scouts: “Het zou zo maar kunnen dat er een megabod binnen komt. PSV begeeft zich echter in een situatie dat we 'nee' kunnen zeggen. We hebben Hirving hard nodig in de komende Champions Leagueduels en om onze landstitel te verdedigen”, aldus de trainer van de Eindhovenaren tegenover het AD.

Barcelona-coach Ernesto Valverde: “Mooie wedstrijd tegen Van Bommel”

FC Barcelona is de laatste weken flink op schot, met de 8-2 zege op Huesca als absolute uitschieter. Barça-trainer Ernesto Valverde is blij dat juist nu de Champions League van start gaat en ook nog in eigen stadion: “We hebben zin in het nieuwe Champions League-seizoen. We zitten in een mooie groep met verschillende speelstijlen. Bij PSV is Van Bommel de baas, die kennen we heel goed. Het is een moeilijke groep, maar we gaan met vertrouwen deze eerste wedstrijd in. Het feit dat we mogen beginnen in Nou Camp helpt ons alvast”, zo kijkt hij bij de Spaanse sportkrant Marca vooruit op het duel tegen PSV.Valverde omschrijft Poule B als loodzwaar: “Het is misschien wel de zwaarste poule ooit voor ons. Het is een moeilijke, maar aantrekkelijke groep met geweldige teams met grote voetbalhistorie. We hopen dat het stadion dinsdag tegen PSV vol zit met fans die ons naar de overwinning schreeuwen”, zo sluit de hoofdcoach op af in de krant.

Statistieken

Zowel PSV als FC Barcelona draaien lekker in de nationale competities. Beide hebben al monsterscores behaald (Barcelona won met 8-2 van Huesca en PSV versloeg Willem II met 6-1). Bovendien tankte PSV vertrouwen door BATE Borisov in de voorronde twee keer overtuigende te verslaan: 2-3 en 3-0.Opvallend is dat de vorige ontmoeting tussen beide elftallen al meer dan twintig jaar geleden is. In 1997 speelden de ploegen ook in het Champions Leaguetoernooi. Nog opvallender is dat beide wedstrijden destijds in een gelijkspel eindigden. Zowel in Eindhoven als in Barcelona werd het 2-2. Trainer van FC Barcelona was destijds Louis van Gaal en Dick Advocaat was de bepalende man op de bank bij PSV. Luis Enrique scoorde in Nou Camp beide goals voor de Catalanen, terwijl Phillip Cocu -de voorganger van Mark van Bommel bij PSV – namens PSV het net wist te vinden. Chris van der Weerden kopte in de 86e minuut de 2-2 binnen.Uiteraard zullen ze vooraf in Eindhoven tekenen voor een dergelijke scenario met een dergelijke uitslag. De bookies achten die kans niet heel groot, ook al omdat Barcelona zich met wedstrijden tegen Inter en Spurs geen puntverlies kunnen veroorloven.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Barcelona tegen PSV Eindhoven

De wedkantoren hoefden niet lang na te denken over de favoriet voor dit duel. Wel werd er lang gedaan over het bepalen van de odds bij winst van PSV. Uiteindelijk zijn deze extreem hoog uitgevallen. Zet je in op een Eindhovense zege en weet PSV daadwerkelijk te stunten op Spaanse bodem, dan ben je met een quotering van x 29,00 de grootste winnaar!Ook een gelijkspel – zoals in 1997 – levert een lekker zakcentje op: x 10,50 keer je inleg als dit duel geen winnaar kent. Zoals verwacht is de pre-wedstrijdquotering voor een overwinning van FC Barcelona niet spectaculair: x 1,12.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions Leaguewedstrijd FC Barcelona – PSV Eindhoven wordt gespeeld op dinsdag 18 september om 18:55 uur in Estadio Camp Nou in Barcelona. Kan PSV een resultaat boeken in het hol van de leeuw? Of zet Barcelona in dit eerste groepsduel gelijk een flinke stap richting de knock-outfase door ten koste van PSV direct drie punten te pakken?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers