Champions League
22/07/20197 reacties

PSV thuis tegen FC Basel in voorronde Champions League

PSV thuis tegen FC Basel in voorronde Champions League
De bookmakers grijpen de seizoenstart aan om de pre-wedstrijdquoteringen direct knalhoog in te schalen. Net als de voetballiefhebbers zijn de bookies blij dat het echte werk nu gaat beginnen. Voor PSV is het direct alle hens aan dek, want deelname aan de UEFA Champions League staat op het spel als volgende week dinsdag FC Basel op bezoek komt in Eindhoven

Mark van Bommel op zijn hoede voor “Sterk Basel”

PSV-trainer Mark van Bommel weet vooraf heel goed dat zijn ploeg het komende dinsdag niet gemakkelijk gaat krijgen. FC Basel is volgens hem een sterke en ervaren club en PSV werkt nog aan een nieuw elftal na het vertrek van onder andere Luuk de Jong en de komst van Ibrahim Afellay. Van Bommel: “Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt, weet dat FC Basel een goede club is. Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League”, zegt Van Bommel op de clubwebsite van PSV.

Doel: groepsfase halen

De voorbereiding van PSV was kort, maar is volgens de oefenmeester voldoende om op tijd klaar te zijn voor gelijk al één van de belangrijkste duels van dit nog prille seizoen: “We gaan ons verdiepen in het Basel van nu. Onze ambitie is helder: we willen de groepsfase halen en dat wil zeggen dat we om te beginnen deze eerste horde moeten nemen.

“Hoe we winnen maakt niet uit”

Van Bommel vervolgt: “We moeten die wedstrijd winnen. Hoe je dat doet, maakt in principe niet uit”, is Van Bommel stellig in gesprek met PSV TV. “Het elftal moet heel goed voorbereid die wedstrijd ingaan. Op zo’n manier dat het niet nerveus hoeft te zijn. Iedereen moet weten wat de tegenstander gaat doen en wat wij zelf moeten doen. Maar dat is tegelijkertijd ook het lastigste.”

Hirving Lozano kán meespelen

Naast het vertrek van Luuk de Jong zagen de Eindhovenaren ook Daniel Schwaab vertrekken en liggen transfers van Steven Bergwijn en Hirving Lozano op de loer. Beide sterspelers zijn nog steeds actief bij de club uit Eindhoven en Van Bommel verwacht dat beiden tegen Basel gewoon meespelen met PSV, zeker nu Lozano weer fit verklaard is. “Ik verwacht dat Hirving (Lozano, red.) beschikbaar zal zijn. Hij is fit, dus hij kan zeker minuten maken. Of hij de hele wedstrijd kan spelen, dat weet ik nu niet. Maar als het mogelijk én nodig is, zullen we zeker een beroep op hem doen”, zo vertelt Van Bommel aan de Nederlandse pers.

FC Basel verkeert in zwaar weer

De Zwitserse tegenstander van PSV heeft een reputatie hoog te houden in het internationale voetbal. Basel is bijna een vaste klant in de groepsfase van de Champions League en weet vaak in het vervolg van de Europese campagnes menig topteam in de Europa League te verrassen. Maar het huidige seizoen is chaotisch begonnen voor FC Basel-trainer Marcel Koller.De problemen begonnen vorig jaar al toen Basel ook al de Champions League miste nadat het verloor van PAOK Saloniki. Vervolgens moest het elftal in de voorronde van de Europa League tegen Vitesse spelen. Dat duel werd nog gewonnen, maar in de laatste voorronde bleek Apollon Limasol te sterk voor het team van onder meer Ricky van Wolfswinkel.

Vertrouwensbreuk

Gevolg was de hoofdtrainer Marcel Koller en assistent-trainer Marco Streller met elkaar overkoop kwamen te liggen, waarop de spelersgroep haar beklag ging doen bij voorzitter Bernhard Burgener. Onlangs barste die bom van vorig seizoen nadat directeur Sandro Burki bekendmaakte dat Koller openlijk had geflirt met een baan bij FC Aarau. Streller besloot zich daarop terug te trekken en vertrok uit Basel. Zodoende heerst er momenteel een zeer onrustige sfeer bij de tegenstander van PSV. Wellicht dat de Eindhovenaren hiervan kunnen profiteren, wetende dat de spelersgroep achter Streller stond en niet happy is met hoofdtrainer Koller.

Statistieken

De enige referentie betreft onderlinge duels dateert uit 2015. Basel versloeg destijds in een vriendschappelijk en doelpuntrijk duel PSV met 3-2. Namens de Eindhovenaren kwamen Bergwijn en Luciano Narsingh (komend seizoen te bewonderen bij Feyenoord) tot scoren. Davide Calla, tegenwoordig uitkomend voor Winterthur, maakte in de 93e minuut bij een 2-2 stand de winnende goal namens FC Basel.Als we de voorbereiding van beide teams onder de loep nemen, dan zien we wisselende resultaten bij beide ploegen. Zo verloor PSV van Nice (3-2) en won het van Aris Saloniki (3-0). Basel verloor in eigen huis van Stuttgart (2-3), maar wist wel te zegevieren tegen onder meer Lausanne en NĂĽrnburg.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – FC Basel

De bookmakers hebben er zoals gezegd zin in en dat betekent hoge odds! Een thuisoverwinning in het Philips Stadion betekent voor spelers die inzetten op een zege van PSV dat ze een uitkering van x 1,51 keer hun inleg ontvangen. Een gelijkspel staat op ruim drieënhalve keer je inleg: x 4,00 en een overwinning van Basel is geen goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, maar wel voor spelers op de Zwitserse ploeg: x 5,90 is namelijk de hoogste odd bij deze tweede Champions League voorronde!
Het duel PSV Eindhoven – FC Basel wordt gespeeld op dinsdag 23 juni om 20:00 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Zet nu in en begin het voetbalseizoen met een voorsprong door de juiste voorspelling achter te laten bij TOTO! VoetbalGokken.nl heeft in samenwerking met TOTO de beste quoteringen voor je samengesteld, dus profiteer van deze gulle seizoenstart en speel vandaag nog mee!

De beste Online Bookmakers