Champions League
30/09/20194 reacties

TOTO schroeft CL-odds voor Valencia - Ajax flink op!

TOTO schroeft CL-odds voor Valencia - Ajax flink op!
Woensdag neemt Ajax het in Valencia op tegen de plaatselijke trots: Valencia CF, de ploeg van ex-Ajacied en Oranje-doelman Jasper Cillessen. De Amsterdammers zijn samen met Chelsea favoriet in de poule na de overtuigende 3-0 zege op Lille, maar moeten de favorietenrol nu ook buitenshuis zien waar te maken. Koning TOTO heeft alle odds opgeschaald waardoor bij elke weddenschap er minimaal een ruime verdubbeling van je inleg is! Weet jij hoe Valencia – Ajax eindigt?

Erik ten Hag: “Iedereen kan van elkaar winnen”

Ajax-trainer Erik ten Hag beleefde tot nu toe een vrij probleemloos seizoen. De voorrondes in de Champions League werden winnend afgesloten, in de Eredivisie is het gedeeld koploper en de eerste wedstrijd in de poulefase van de Champions League werd simpel naar de Amsterdamse hand gezet. Komende woensdag wacht wellicht een eerste echte test in Europa: Valencia. Ten Hag is niet bevreesd en schat de kansen op fiftyfifty: “Vorig jaar hadden we met Bayern München een uitgesproken favoriet en was AEK Athene een zwakkere ploeg. Nu lijken de verhoudingen heel gelijk”, zei Ten Hag. “Iedereen kan van elkaar winnen.”

“Valencia is zeer mooi affiche”

Lille is op papier de zwakste broeder in de poule. Valencia alweer een maatje groter en Chelsea de absolute topfavoriet in de groep van Ajax. “Een voordeel is dat we niet ver hoeven te reizen”, zei Ten Hag. “Ik reken op veel support van onze fans. We gaan ook naar mooie stadions. We gaan naar Mestalla en Stamford Bridge. En Lille heeft een nieuw stadion. Ik begreep dat Ajax nog nooit tegen Chelsea heeft gespeeld. Dat is ook wel bijzonder. En als je Valencia zegt, dan moet ik denken aan Faas Wilkes. Het zijn echt stuk voor stuk mooie affiches.”

Mazraoui: “Ik kan woensdag tegen Valencia spelen”

Noussair Mazraoui lijkt woensdag weer zijn comeback te maken op de Europese velden. De Marokkaanse Ajax-verdediger maakte afgelopen weekend zijn rentree na een tijdje in de lappenmand te hebben gelegen: “Ik ben pas net weer fit en heb het tegen FC Groningen een uur vol gehouden, dus ik moet woensdag die wedstrijd tegen Valencia wel aan kunnen. Het zou anders zijn als ik tegen Groningen nog niet had gespeeld”, vertelt hij aan de sportredactie van het AD.

Trainer Valencia: “Ons doel is om altijd te winnen”

Valencia is een crisisclub, zoveel is duidelijk. Enkele weken geleden werd succestrainer Marcelino aan de kant gezet en zijn opvolger Albert Celades maakt er tot nu toe een potje van. Woensdag werd de halve basis op de bank geplaats, een plek waar ook Jasper Cillessen plaats mocht nemen. Vervolgens werd het 3-3 en keerde een wedstrijd later de basisspelers die gepasseerd waren dit weekend prompt weer terug in de kern van de ploeg. Ook Cillessen stond weer onder de lat. Valencia won en maakt zich nu op voor Ajax.

“Het maximale eruit halen”

Albert Celades durft nog niet zo hoog van de toren te blazen, dus beperkt zich in zijn voorbeschouwing tot algemene kreten: “Deze club is gigantisch. Het doel is daarom altijd: winnen. Het maximale zal eruit moeten worden gehaald”, vertelt hij in de aanloop naar het bezoek van Ajax aan Mestalla.

“Oppassen voor Ajax-filosofie”

Jasper Cillessen is iets meer uitgesproken: “Ik hoopte bij de loting al op Ajax. Toen Ajax ook echt uit de koker kwam, krijg je natuurlijk veel reacties. Het wordt extra mooi om terug te keren naar Amsterdam. k heb vijf jaar bij Ajax gespeeld. Er spelen niet veel spelers meer uit mijn tijd, maar het blijft Ajax. De filosofie van de club verandert nooit, dus daar moeten we met Valencia voor oppassen woensdag”, aldus de doelman.

Joel Veltman: “Valencia boekte net als wij benauwde zege”

Eén van die jongens uit zijn tijd is Joël Veltman. De Ajax-verdediger stuurde Cillessen al een appie na zijn gele kaart tegen Bilbao. Veltman blikte na de wedstrijd tegen FC Groningen (0-2) al vooruit na woensdag: “Een benauwde zege voor ons? Dat klopt, maar dat geldt ook voor hen. Cillessen geel, zag ik. Dat zal wel tijdrekken zijn geweest”, lacht hij breeduit. Veltman is benieuwd naar het verhaal van de doelman. “Ik zal hem nog wel een appie sturen. Kijken hoe hij ervoor staat met zijn team.”

“Komende dagen beelden bekijken van Valencia”

Wat Ajax woensdag in Estadio Mestalla te wachten staat zal nog moeten blijken. “Valencia is momenteel een middenmoter, volgens mij. Van het weekend 0-1 gewonnen in elk geval, een benauwde zege. Volgens mij een paar geblesseerden ook. We gaan de komende dagen de beelden bekijken van ze”, besluit Veltman.

Statistieken

Na Ă©Ă©n wedstrijd in Poule H valt er nog weinig te zeggen over de krachtverhoudingen. Ajax en Valencia wonnen beide hun eerste wedstrijd en dat betekent dat Chelsea in de achtervolging moet. De Engelsen spelen tegen Lille en jagen op de eerste CL-punten van dit seizoen. Het doelsaldo van Ajax is beter dan van de Spaanse equipe die met 1-0 wonnen van Chelsea, terwijl Ajax in Amsterdam een 3-0 score liet noteren.

Head 2 Head

In het seizoen 2002 – 2003 waren Valencia en Ajax ook aan elkaar gekoppeld in de Champions League. In Valencia werd het op 27 november 2002 1-1. Diezelfde score zou op 11 maart 2003 ook de eindstand worden bij het duel in Amsterdam.

Huidige vorm

Valencia worstelt met zichzelf: het won afgelopen weekend met 0-1 van Atletic de Bilbao, maar speelde midweeks met 3-3 gelijk thuis tegen Getafe. Enkele dagen daarvoor werd het ook al een puntendeling toen Leganés op bezoek kwam in Mestalla: 1-1. De winst op Chelsea in de eerste speelronde van deze Champions League groepsfase volgden na een 5-2 competitienederlaag tegen FC Barcelona.

Huidige vorm Ajax

De vorm van Ajax is een stuk constanter. De Amsterdammer verloren alleen punten op bezoek bij PSV (1-1). De overige zes voorgaande duels werden allemaal (simpel) gewonnen. De 2-0 tegen FC Groningen van afgelopen zaterdag was wellicht het minst overtuigend, de midweekse 5-0 zege op Fortuna Sittard misschien wel het meest.

Lappenmand

Veltman verklapte het al: Valencia heeft flink wat geblesseerden in de ploeg. Gameiro zal node gemist worden. Ook Gaya, Kondogbia en Soler zullen woensdag ontbreken in de wedstrijdselectie van Los Che. De Italiaan Piccini wordt door de medische staf nog klaargestoomd voor de confrontatie met Ajax. Piccini dient dan af te rekenen met een knieblessure.Zakaria Labyad zit woensdag hoogstwaarschijnlijk niet bij de selectie van Ajax. De Marokkaan ligt ziek op bed. Zijn landgenoot en sterkspeler bij de Amsterdammers is Hakim Ziyech. Ook hij is twijfelachtig vanwege een spierblessure. De verwachting is echter dat hij – net als Mazraoui - wel aan de aftrap kan verschijnen.

Prognose

Onze voorspelling voor deze Champions League-kraker in de Spaanse sinaasappelstad Valencia is: 1-2. Het blijft een lastige uitwedstrijd en Ajax lijkt niet in zijn allerbeste vorm te steken. Maar met de individuele kwaliteiten van de Amsterdammers en het kwakkelende elftal van Valencia moet een uitoverwinning mogelijk zijn. Het zal naar ons idee echter geen grote Amsterdamse zege opleveren. Weet jij het beter? Check dan onderstaande odds en laat jou voorspelling achter!

Pre-wedstrijdquotering voor Valencia CF – Ajax Amsterdam

De bookies hebben de odds flink opgekrikt voor dit Champions League duel. Winst voor de thuisploeg Valencia is al een hoge quotering van x 2,45 keer je inleg waard. Winst van Ajax wordt bij de bookmakers met bijna drie maal het ingelegde speelbedrag uitbetaald, namelijk: x 2,90. Een gelijkspel tussen Valencia en Ajax zorgt bij de wedkantoren voor de hoogste odds bij dit duel: x 3,50!
De Champions League-wedstrijd Valencia CF – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 2 oktober om 21:00 uur in Stadion Mestalla te Valencia. Gaat Ajax een reuzestap zetten voor overwintering door uit bij Valencia te winnen? Of houdt Cillessen zijn doel schoon en loodst hij daarmee de Spaanse ploeg na de overwinning? Check de actuele odds via VoetbalGokken.nl en speel via TOTO.nl mee met Valencia – Ajax!

De beste Online Bookmakers