Champions League
17/08/2015

UEFA Champions League: Manchester United - Club Brugge

UEFA Champions League: Manchester United - Club Brugge
Manchester United heeft vrij gunstig geloot in de laatste voorronde van de Champions League. De Engelse topploeg neemt het op tegen Club Brugge, dat zich via een simpele zege op Panathinaikos (met Hedwiges Maduro) plaatste voor dit duel.

United gaat uit van eigen kracht

Op papier is de Engelse topclub de uitgesproken favoriet, maar toch is Louis van Gaal op zijn hoede. "Club Brugge is een goede ploeg", liet de Nederlandse coach optekenen. "Ze bereikten vorig seizoen de kwartfinales van de Europa League en eindigden als tweede in de Belgische competitie. Maar we gaan tegen elke ploeg uit van onze eigen sterkte. We willen doorstoten in deze competitie."De 63-jarige Van Gaal heeft als speler een verleden in België. Tussen 1973 en 1977 droeg de oud-middenvelder het shirt van Antwerp. "Het zal leuk worden om terug te keren naar België. Ik maakte mijn debuut als speler van Antwerp tegen Club Brugge", vertelde Van Gaal aan de Daily Mirror vlak nadat de loting in Nyon bekend was.

Droomaffiche voor Club Brugge

In België is vooral enthousiast gereageerd op deze zware loting. De Nederlander Ruud Vormer is al jaren een belangrijk speerpunt van Blauw-Zwart: ““We hebben er enorm veel zin in. Ik durf zelfs te beweren dat Club allerminst kansloos is. Ook Man. United heeft zijn zwakheden. Waarom zouden we er niet in kunnen slagen ze uit te buiten. Het weerzien met Louis Van Gaal wordt voor mij wél heel speciaal. Enkele jaren geleden kreeg ik uit zijn handen nog de ‘Bronzen Schoen’ uitgereikt. Ik ken Louis van binnen en buiten. Ik weet precies hoe hij tegen ons zal spelen”, zegt Vormer met een knipoog op de website van zijn ploeg.Trainer Michel Preud’homme is alvast enthousiast: ““Het eerste doel van het seizoen is na de winst tegen Panathinaikos binnen. Alles kan, niets moet. Voetbal is een topsport met veel uitdagingen. We krijgen met ManU een unieke kans onze grenzen te verleggen. Het is wel spijtig dat ik niet mijn volledige kern ter beschikking heb. Het zij zo. Wie fit is, zal er voor 200 procent zijn hoofd voorleggen. Ik ben daar rotsvast van overtuigd. Iedereen droomt er tijdens zijn loopbaan van eens zo’n droomaffiche op de eerste rij te kunnen meemaken.”Over de winstkansen voor zijn ploeg is hij minder spraakzaam: “Hoe groot onze slaagkansen zijn, weet ik niet. Ik zal het team van Louis van Gaal eerst goed analyseren”, zo besluit hij.

Wat voorspellen de bookies?

Bij de online bookmakers kan flink verdient worden op een overwinning van Club Brugge. De bookies zijn unaniem over de uitslag: volgens hen wint United. Naar de odds gekeken, zijn deze voor Manchester United dan ook niet bijzonder hoog: x 1,25 als de Engelsen winnen. Weten onze Belgen de Britse topploeg in toom te houden en gelijk te spelen dan krijgen spelers op deze uitslag x 6,00 hun inzet uitgekeerd. Als de Bruggelingen voor een sensatie kunnen zorgen door Man United te verslaan dan keren de bookmakers x 9,50 uit. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd in de laatste voorronde van de UEFA Champions League Manchester United – Club Brugge wordt gespeeld opdinsdag 18 augustus 2015 om 20:45 uur op Old Trafford in Manchester. Doe mee met dit topduel door in te zetten op de uitslag van uw keuze![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers