Champions League
27/05/20213 reacties

Wie wint finale Champions League Chelsea – Manchester City 2021?

Wie wint finale Champions League Chelsea – Manchester City 2021?
Aanstaande zaterdag spelen Manchester City en Chelsea tegen elkaar in de UEFA Champions League finale! Welke ploeg gaat er volgens jou de hoofdprijs binnen te slepen in het Portugese Estádio do Dragão te Porto? Voorspel jij Manchester City als winnaar of gaat de titel naar het verrassend sterk acterende Chelsea? Voorspel de winnaar via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

Josep Guardiola: “Chelsea zal er alles aan doen om te winnen”

Manchester City gaat als landskampioen en EFL-Cup winnaar naar de finale van de Champions League. De ploeg van trainer Josep Guardiola kan zaterdag de derde prijs van dit seizoen binnenhalen, maar dan moet er gewonnen worden van Chelsea en dat wordt volgens Guardiola nog een hele klus. “Chelsea zal er alles aan doen om te winnen. Ik moet de beste spelers selecteren en kijken hoe de jongens omgaan met de druk”, analyseert de trainer van Manchester City.

“Iedereen moet er klaar voor zijn”

De trainer van City heeft dit seizoen wel gemerkt dat Chelsea stek kan zijn. “Als ze de bal hebben, is het moeilijk om ze onder controle te houden. We moeten ons goed voorbereiden om in de best mogelijke conditie te concurreren tegen Chelsea. Iedereen moet er klaar voor zijn”, zegt de trainer van Manchester City.

Thomas Tuchel: “De finale begint bij weer bij 0-0”

Chelsea-trainer Thomas Tuchel weet dat Manchester City als favoriet van de finale wordt bestempeld. Toch vindt de trainer dat zijn team een kans heeft. “We hebben misschien geen City-team, maar wij zijn wel in de finale terechtgekomen. We hebben City dit seizoen al twee keer verslagen, maar we weten ook dat de finale weer op 0-0 begint”, zegt de trainer van Chelsea.

“Guardiola bouwt winnende machines”

Tuchel heeft in het verleden vaker tegen het ijzersterkte team van trainer Guardiola gespeeld en weet wat zijn team kan verwachten. “Het is altijd zo moeilijk om tegen Guardiola's teams te spelen. Ik speelde tegen zijn Bayern-team, en nu tegen zijn Man City-team. Ik keek naar zijn Barcelona-team om van hem en zijn team te leren over voetbal: hoe je kunt verdedigen en hoe je kunt aanvallen. Hij bouwde winnende machines en dit is wat hij nu ook heeft gedaan, hier in Engeland”, bewondert Tuchel zij collega bij Manchester City.

Statistieken

Vorig seizoen won Bayern München de beker met de grote oren door Paris Saint Germain in de finale uit te schakelen met 1-0. Een seizoen eerder waren het Liverpool en Tottenham Hotspur die onderling gingen uitmaken wie de winnaar werd. Liverpool had uiteindelijk de beste papieren en schakelde The Spurs met 2-0 uit. Chelsea deed in seizoen 2011 - 2012 voor het laatste een poging om winnaar te worden, maar verloor in de finale van Bayern München.

Head 2 Head

Begin deze maand speelden Manchester City en Chelsea nog tegen elkaar in de Premier League. In het Etihad Stadion van Manchester won Chelsea met 1-2 mede dankzij een treffer van ex-Ajacied Hakim Ziyech. In april won The Blues ook de halve finale van de FA Cup van City met 1-0 en ook dat kwam door een goal van Ziyech. Op 3 januari van dit jaarkwam The Cityzens nog op bezoek in het Stamford Bridge Stadion te Londen en won toen met 1-3.

Huidige vorm Manchester City

De laatste wedstrijd die Manchester City speelde, was de Premier League wedstrijd tegen Everton. De ploeg van trainer Guardiola was al kampioen, maar won nog met 5-0 van Everton. Een paar dagen eerder werd er nog verloren van Brighton 3-2. Ook bij Newcastle United werd op het nippertje gewonnen 3-4.

Huidige vorm Chelsea

Voor Chelsea was de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Aston Villa. De ploeg van trainer Tuchel verloor met 2-1 van de nummer elf in de Premier League. Twee weken geleden ging de FA Cup finale van Leicester City verloren met 0-1. Drie dagen later kwam Leicester op bezoek in Londen voor de één na laatste speelronde in de Premier League. Toen wist Chelsea wel te winnen van de ploeg uit Leicester: 2-1.

Lappenmand

Manchester City-trainer Guardiola heeft weinig zorgen om blessureleed bij zijn spelers. Iedereen is in de aanloop naar de eindstrijd fit.Chelsea-trainer Tuchel kan waarschijnlijk geen beroep doen op N’Golo Kante. De middenvelder heeft een blessure opgelopen in de uitwedstrijd tegen Aston Villa. De rest van zijn selectie lijkt ook fysiek klaar voor de confrontatie met City in de CL-finale.

Prognose

Wij gaan met onze voorspelling mee met de online bookmakerskantoren: Manchester City wint de finale van de Champions League 2021. Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een indicatie van de gemiddelde pre-odds die de bookmakers hanteren voor de eindstrijd van de UEFA Champions League.

Quoteringen Chelsea – Manchester City

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers worden het hoogst ingeschaald bij een zege van Chelsea. Gemiddeld kan je een quotering verwachten van x 4.55 keer je inleg als The Blues de beker met de grote oren in handen krijgen.Voorspel je een gelijkspel na de reguliere speeltijd? Met x 3.50 keer je inleg staat er nog een hoge pre-odd ingedeeld voor deze finale. Een overwinning van Manchester City wordt op een quotering van x 1.83 keer je inleg ingeschaald.
De UEFA Champions League finale Manchester City – Chelsea wordt gespeeld op zaterdag 29 mei om 21:00 uur in Estádio do Dragão te Porto. Verwacht je een zege van City of verrast de ploeg van trainer Tuchel ons en wint Chelsea de eindstrijd? Via VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en de beste deals voor de ontknoping van het Champions League seizoen 2021.

De beste Online Bookmakers