Copa del Rey
09/02/20212 reacties

Copa del Rey halve finale: Sevilla FC vs. FC Barcelona

Copa del Rey halve finale: Sevilla FC vs. FC Barcelona
Aanstaande woensdag wordt ook in Spanje om de beker gespeeld. In de halve finale van de Copa del Rey treffen Sevilla FC met Luuk de Jong en FC Barcelona met Frenkie de Jong elkaar. De heenwedstrijd wordt gehouden in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te Sevilla. Op 3 maart volgt de return in Camp Nou. Denk jij vooraf te weten elke ploeg wint? Ga dan vandaag al naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl.

Julen Lopetegui: “Barcelona heeft sterke kanten, maar wij ook”

Sevilla FC en FC Barcelona zullen in twee duels gaan strijden om een ticket voor de finale van de Copa del Rey. Het heenduel is bij Sevilla en Sevilla-trainer Julen Lopetegui maakt zijn borst dan ook nat voor de komst van de Catalaanse ploeg. Lopetegui denkt dat zijn ploeg een kans heeft. “FC Barcelona heeft zijn sterke kanten, maar wij hebben die ook”, zegt de trainer van Sevilla in zijn vooruitblik op de Copa del Rey topper.

“Met goede instelling aan deze wedstrijd beginnen”

De ploeg van trainer Lopetegui kan woensdag al een eerste stap in de finale zetten als het thuis weet te winnen van Barcelona. De terugwedstrijd zal in Camp Nou plaatsvinden en dat wordt een stuk lastiger beseft ook de trainer van onze landgenoot Luuk de Jong. “Elke wedstrijd is als een meloen; je weet pas wat er gaat gebeuren als je 'm opent. We zullen vooral met een goede instelling aan de wedstrijd moeten beginnen”, zegt Lopetegui tot slot.

Ronald Koeman: “Sevilla is sterk”

FC-Barcelona-trainer Ronald Koeman gaat met zijn team woensdagavond naar Sevilla FC voor een ticket naar de finale van de Copa del Rey. Koeman verwacht echter niet dat de wedstrijd tegen Sevilla zomaar gewonnen wordt. “Sevilla is sterk en het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we spelen de terugwedstrijd thuis. We gaan voor twee overwinningen en daarop vertrouwen we op onszelf”, aldus onze eigen Ronald Koeman in zijn voorbeschouwing op woensdag.

“Goed spelen om te winnen”

De finale zou tegen de andere halve finalisten Athletic Bilbao of Levante zijn. Zover kijkt trainer Koeman nog niet vooruit. “Eerst de halve finale spelen én winnen. We zullen goed moeten spelen om te winnen”, zegt Koeman die Frenkie de Jong en Lionel Messi in de wedstrijd van afgelopen weekend zoveel mogelijk rust gaf. “We hebben dit jaar elf wedstrijden gespeeld, waarvan tien niet op eigen veld en laat op de avond. We moesten de spelers beschermen en zorgen dat er niet meer blessures bij komen”, zo besluit Koeman de analyse voor de wedstrijd tegen Sevilla.

Statistieken

Sevilla versloeg Almeria (0-1) en Valencia (3-0) in de vorige rondes van de Copa del Rey. In de thuiswedstrijd tegen Valencia wist onze landgenoot Luuk de Jong tweemaal te scoren en was daarmee andermaal belangrijk voor de Spaanse topclub.FC Barcelona moest het in de vorige ronde opnemen tegen Granada, die we nog kennen van de Europa League wedstrijden tegen PSV. De ploeg van trainer Koeman won pas na de verlenging. In de reguliere speeltijd kwamen de Catalanen al op achterstand met twee tegendoelpunten. Pas in het slot van de wedstrijd werd er met 2-2 gelijkgespeeld dankzij goals van Griezmann en Alba. In de verlenging wist Frenkie de Jong te scoren en werd het in een spectaculaire verlenging uiteindelijk 3-5 voor Barça.

Head 2 Head

Sevilla FC en FC Barcelona speelden op 30 januari 2019 de kwartfinale van de Copa del Rey tegen elkaar. Met 6-1 was Barça veel te sterk voor de ploeg uit de sinaasappelstad. De laatste keer dat de ploegen tegen elkaar speelden in Sevilla was op 16 juni 2020. Er werd toen nog gelijkgespeeld met 0-0.

Huidige vorm Sevilla FC

Sevilla begon de bekerweek met een thuiswedstrijd tegen Getafe in La Liga. De ploeg van trainer Lopetegui staat vierde in de Spaanse competitie en won met 3-0 van Getafe dat dertiende staat. Op 12 januari verloor Sevilla voor het laatst. Tegen de huidige koploper van de competitie Atletico Madrid. Werd met 2-0 verloren.

Huidige vorm FC Barcelona

Net als Sevilla begon ook FC Barcelona met een zege op Betis de stadsgenoot van Sevilla FC. De wedstrijd werd met 2-3 gewonnen door de ploeg van trainer Koeman. Barcelona staat dan ook tweede in de Spaanse competitie. In La Liga is er al een tijdje niet meer verloren. Op 17 januari ging nog wel de Superbeker wedstrijd tegen Athletic de Bilbao verloren met 2-3.

Lappenmand

Sevilla-trainer Lopetegui kan woensdag nog geen beroep doen op de aanvallende middenvelder Óscar Rodríguez (spierblessure) en linksbuitenspeler Lucas Ocampos (enkelblessure.Trainer Koeman heeft heel wat meer te puzzelen binnen zijn selectie. De lappenmand van Barça stroomt over. Zo zijn de verdedigers Ronald Araújo (verstuikte enkel), Sergi Roberto (spierblessure), Gerard Piqué (knieblessure) en Moussa Wagué (gescheurde patellartendinitis) niet inzetbaar. Ook Ansu Fati (ingescheurde meniscus) en Philippe Coutinho (ingescheurde buitenmeniscus) niet inzetbaar als Koeman met zijn team naar Sevilla reist.

Prognose

Wij verwachten dat het een 1-1 gelijkspel wordt en dat op 3 maart in Camp Nou pas echt een winnaar bekend zal worden. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen die Koning TOTO en de bookmakers hanteren voor de wedstrijd Sevilla – Barcelona.

Quoteringen Sevilla FC – FC Barcelona

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem voor deze bekerwedstrijd zijn als volgt ingeschaald. De hoogste odd van deze wedstrijd vinden we bij een gelijkspel: x 3.40 keer je inleg keert Koning TOTO dan gemiddeld uit.Een overwinning van Sevilla staat op x 3.15 keer je speelbedrag ingedeeld en dat is net iets hoger dan de quotering bij winst van Barcelona. Wint Koeman met zijn team de heenwedstrijd, dan wordt jouw speelbedrag x 2.13 keer meer waard.
De heenwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey Sevilla FC – FC Barcelona wordt gespeeld op woensdag 10 februari om 21:00 uur in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te Sevilla. Wint trainer Koeman met zijn team de heenwedstrijd of is Sevilla met Luuk de Jong in de geleden thuis te sterk? Laat jouw voorspelling vandaag al achter bij de TOTO en win via VoetbalGokken.nl met jouw favoriet van deze bekerwedstrijd.

De beste Online Bookmakers