Copa del Rey
12/04/20212 reacties

Finale Copa del Rey 2021: Athletic de Bilbao vs FC Barcelona

Finale Copa del Rey 2021: Athletic de Bilbao vs FC Barcelona
De finale van de Copa del Rey 2021 wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Estadio de la Cartuja te Sevilla. De finalisten zijn FC Barcelona en Athletic de Bilbao. Voor de ploeg uit Barcelona met trainer Ronald Koeman en Frenkie de Jong kan het winnen van de Spaanse beker de enige prijs zijn dat er dit seizoen nog binnen te halen is. Gaan de Catalanen die kans grijpen door de ploeg uit Bilbao te verslaan? Speel mee via VoetbalGokken.nl voor de beste Copa del Rey-deals!

Marcelino Garcia Toral (Bilbao): “FC Barcelona al een keer verslagen”

Voor Athletic de Bilbao is dit de tweede bekerfinale van deze maand. Begin april speelde de ploeg van trainer Marcelino Garcia Toral de bekerfinale van 2020 tegen Real Sociedad. De eindstrijd ging verloren met 0-1, maar Bilbao krijgt met de bekerfinale van 2021 opnieuw een kans. Al is de tegenstander dit keer wel FC Barcelona. “We spelen tegen een van de beste teams ter wereld, maar we hebben al eerder laten zien dat we ze kunnen verslaan”, zegt de trainer van Bilbao.

“Barcelona is de favoriet”

Trainer Toral weet dat zijn ploeg de underdog is voor het treffen met Barcelona. “Zij zijn favoriet en zij zullen keihard willen strijden voor deze prijs, maar wij hebben ook ambitie, zijn enthousiast en hebben de wens om deze prijs te winnen”, zo bevestigt de Athletic de Bilbao-trainer.

Ronald Koeman: “Beker winnen is een belangrijke prijs”

Trainer Ronald Koeman verloor afgelopen weekend de Spaanse klassieker van Real Madrid (2-1) en zakte daarmee ook een plekje naar beneden op de ranglijst. Hierdoor wordt de kans op de titel een stuk lastiger. Het winnen van de Copa del Rey kan voor FC Barcelona weleens van cruciaal belang zijn, weet ook Koeman. “Al is het niet de belangrijkste prijs, het is wel een prijs, en daarvoor hoef je de spelers niet extra te motiveren,” aldus de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

“Athletic de Bilbao is een fysiek sterke ploeg”

Koeman onderschat de ploeg uit Bilbao niet. “Athletic de Bilbao is een fysiek sterke ploeg. Zij spelen niet voor niets de bekerfinale. De spelers hebben veel zin om deze wedstrijd te winnen. Het zou ook een nieuw bewijs zijn dat we op de goede weg zijn. We gaan ervoor vechten tot het einde”, aldus de trainer van de Catalaanse topploeg.

Statistieken

Met het winnen van de Copa de Rey zou FC Barcelona dit seizoen toch nog een prijs binnen kunnen tikken. In de Spaanse competitie doet Barça nog altijd mee om de landstitel, maar heeft dat met twee punten minder dan koploper Atletico Madrid niet geheel in eigen hand.Tegenstander Athletic de Bilbao staat in La Liga op de elfde plek en mocht de ploeg van trainer Toral de top zes niet meer halen, wat heel aannemelijk is, dan kan alleen bekerwinst nog toegang verschaffen tot Europees voetbal in het komende seizoen.

Head 2 Head

We beginnen de H2H statistieken met de meest recente ontmoeting. In januari van dit jaar speelden FC Barcelona en Athletic de Bilbao de finale van de Super Beke tegen elkaar. Na de reguliere speeltijdstond het 2-2. Al vroeg in de verlenging van de wedstrijd maakte Bilbao een doelpunt die de ploeg van trainer Koeman niet meer ongedaan wist te maken: 2-3. Lionel Messi moest in dat duel in de slotminuut ook eerder de kleedkamer opzoeken na een rode kaart.In voorgaande duels tussen beide ploegen was La Blaugrana vaak de primus, dus in dat opzicht is Barcelona nog wel in het voordeel.

Huidige vorm Athletic de Bilbao

Het is al een tijdje geleden dat Athletic de Bilbao won. Op 7 maart werd er nog met 2-1 gewonnen van Granada in La Liga, maar sindsdien draait de ploeg van trainer Toral stroef. Afgelopen weekend wist het ook niet te winnen van Alaves. Het werd 0-0 in Bilbao.

Huidige vorm FC Barcelona

Met drie zeges op een rij in La Liga leek trainer Koeman FC Barcelona op het juiste pad. Afgelopen weekend kwam de verloren El Clasico tegen Real Madrid (2-1) dan ook hard aan. Bovendien was dit ook de eerste verloren wedstrijd nadat Barça in de Champions League verloren had van Paris Saint Germain. Op Camp Nou werden de mannen van Koeman met 1-4 weggeblazen door de Franse formatie.

Lappenmand

Athletic de Bilbao kan niet beschikken over middenvelder Peru Nolaskoain. De Spanjaard heeft een enkelblessure.Trainer Koeman kan doelman Neto (verstuikte enkel), Philippe Coutinho, Ansu Fati en Moussa Wagué (alle drie knieblessures) niet meenemen naar Sevilla voor de bekerfinale tegen Bilbao.

Prognose

Wij verwachten dat Ronald Koeman en Frenkie de Jong met FC Barcelona deze prijs gaat pakken. Onze wedtip bij de bookmaker is 1-2 voor Barcelona. Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen die worden gehanteerd voor de finale van de Copa del Rey.

Quoteringen Athletic de Bilbao – FC Barcelona

De hoogste odd van de Spaanse bekerfinale wordt uitgekeerd door de bookies als Athletic de Bilbao wint. Gemiddeld kun je een hoge quotering van x 5.45 keer je inleg terugverwachten als de ploeg van trainer Toral de beker in handen krijgt.Wordt het een gelijkspel en dus een verlenging? Dan keren bookmakers als Koning TOTO x 4.50 keer je inleg uit. Een overwinning van FC Barcelona wordt het meest voorspeld en levert je x 1.48 keer het wedbedrag op als Barça zaterdag ook echt wint.
De Copa del Rey finale 2021 Athletic de Bilbao – FC Barcelona wordt gespeeld op zaterdag 17 april om 21:30 uur in Estadio de la Cartuja te Sevilla. Winnen Ronald Koeman en Frenkie de Jong met Barcelona de Spaanse bekerfinale? Speel mee via VoetbalGokken.nl en ga voor de beste deal(s).

De beste Online Bookmakers